🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 676
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 515
  • София
AКо Киро се наложи да управлява самолет ще скочи с единствения парашут. На този завършен егоист, страдащ от ефекта Дънинг-Крюгер, завършен социопат, няма как да му се доверя за нищо.

# 1 516
Тя пак като не е питала "кой предпочитате да ви направи покрива - Ваня или Киро", ама много директно ще е ...

# 1 517
На 99% съм сигурна, че Ваня не дразни умишлено, а тя си е просто такава. Преди известно време общувах с хора от нейното обкръжение, които се държат по същия начин. Многословни “хора на светлината”, които се опитват да променят мисленето на всеки, който не е като тях.
 Та постът завършваше с въпрос : "Ако ви предстои пътуване, дълго и трудно, със самолет, кой предпочитате да е пилотът му - Ваня или Кирил?".
Аз отговорът за себе си го знам, но въпросът, макар и риторичен, навява много размисъл за ситуацията.
Направо го предлагам за следваща анкета.
Аз бих заложила на Ваня, защото може да се случи да е Кирил в мрачно настроение и да реши просто да забие самолета някъде... а Ванчето ще се бори до последно.
П.П. И да допълня, не харесвам Ваня. Умишлено дразни сигурна съм... но пък не е против правилата. Не бих съдила Кирил да си изтърве нервите и да я напсува например... но неговото вече е тормоз и омраза.

# 1 518
Пфу, чак сега ви настигам.

Много жалко за теленцето, не могло да се пребори, горкото. И аз се разтъжих, но и това е част от живота, за съжаление. Честно да си призная, съвсем не очаквах такъв край, още по-малко пък да го излъчат.
В един момент и аз се притесних, че ще поискат да го изядат, нали му се точиха още преди седмици,

Бате Любо Раненият, пак лошо го раниха, и то считаните за най-слаби във Фермата. Веднъж Стефан го опуха, втори път Георги с преднина му разби самочувствието... не му върви на цезарят ей, но то е само на кратките битки. Дойде ли дуел, аааа, всичките ще ги помете.

Съвсем не познах за наказанието на кирката, аз си мислех, че ще накажат бунта, пък то какво излезе, те го награждавали с възможност. Хубаво си поиска вот на недоверие, но не видях да дава кредит на доверие, както се прави в началото на всяко ново управление. Мъчи се Стефан да му налее нещо, ама то човек ли е да седне, да се замисли. Голяма работа, че Ваня не работила, откъде накъде ще и държи сметка, кой е той и за какъв се е взел, че да дава наклон на другите в живота.

Ваня е успяла в своята лична битка, докато кирчо се е провалил и затова злобата го съсипва. Не искам даже да го наричам треторазряден, защото това е подигравки с всички онези актьори, които влагат сърце и душа да сбъднат мечтата си, дори и да не им достига нещо. Щеше да е много по-успешен, ако можеше да проумее, че няма значение колко си гениален - а видяхме, че кирил е забележително бездарен актьор, - ако не можеш да работиш в екип, никой работодател няма да те търпи да му разваляш дисциплината и реда.

В дуела откъм физически качества мисля, че фаворит е ивайло, но много зависи какви ще са битките. Ако искат да го изгонят, Иван и Андрей знаят какво битки трябва да дадат - пипкави, за прецизност, сръчност, пъзел да има... и лондонеску ще е аут.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 00:32 от Дидичка

# 1 519

Тодора е liFE,аман от new инфлуенсъри.Другият път дано се научи…
Боже колко е грозна. Какво точно й хареса Пламен, не знам?

# 1 520
  • Велико Търново
A Мирон защо вече снима само от дома си 😆
А откъде да снима? От голата поляна, където е била арената ли?

На Кирил никакво друго наказание да не му налагат, да му вземат Гуньо е достатъчно.

# 1 521
То пък на киро дреме ли му за Гуньо... видя се, че дори не се е опитал да изгради елементарни навици в кученцето. Надявам се да му го вземат, това сладурче не заслужава да има такъв собственик.

# 1 522
Живка, както знаете, много я харесвам. Факт е, че от днешния епизод имаше някакъв момент на противоречие. На мен не ми е "паднала в очите", защото е много неприятно хора, които в 90% от ситуациите се държат адекватно и достойно, при най-малката им грешка или неясно поведение да бъдат подлагани на разглеждане под лупа. И най-дребното провинение за такива хора е като голям катаклизъм. Същевременно на хора, които в 90% от времето се държат като изроди, им се прощава, а за най-малкия жест на човечност и морал им се ръкопляска. Това е масово при нас и на мен много ми вдига нервите. Не е честно.

Живка каза, че тя не е съгласна с начина на упваление на Ваня и то го каза пред всички, когато обсъждаха. После Кирил си направи изявата (изобщо не коментирам същността й и как той е решил да я иниццира Wink ) , Ваня каза, че налага вето, а Живка каза, че би гласувала за неговото предложение, но ако беше на мястото на Ваня, би постъпила като нея. Ако четем отгоре-отгоре наистина има противоречие, но с по-внимателно проследяване излиза друго.

Отчитам като грешка на Живка това, че пропусна да каже на Ваня директно, че и тя самата би постъпила така, но ако имаше гласуване, щеше да гласува за Кирил. Ако това беше направила, щеше да си е напълно чиста. Такъв разговор поне не беше излъчен.

Разбирам добре, какво искаш да кажеш.
И донякъде е така.
Казвам донякъде, защото:
От поведението на Живка аз оставам с впеачтление, че  тя има предвид: "Всеки за себе си е прав."
Ами щом е така, Живка спокойно може да престане да коментира кой какъв бил или да заключва всеки свой анализ с думите: "Всеки за себе си е прав. На негово място бих направила същото."
Но това не се прави.

За мен в момента истината е:
Някои хора не могат да преглътнат, че:
- Ваня е по-силна от тях - и като характер и като воля
- Ваня им скри шапката - отстрани три участника, а повечето там треперят да не отидат на дуел,
понася все още достойно тази отвратителна агресия и жлъч към нея
Хора, това е психически тормоз!
Много хора на мястото на Ваня щяха да го понесат много по тежко.
- Ваня им напомня слабостите им, които те не искат да приемат
- Спечели си дуелите, спечели викторината, спечели им храна

Смучат си пръстите, за да хвърлят обвинения към нея.
Никой там не е перфектен.
Повечето Фермери не се справят добре май?
Защо на Ваня се скочи?
Защо не на Цвети?
(Изобщо не казвам, че Цвети заслужава и трябваше да й скачат!)

Освен това аз имам едно предположение:
- обвиняват я, че не парви всички задачи там
Ами, ако една група те изолира системно и постоянно, както е там още от началото,
няма как да им се буташ и да се впишеш в задачите.
Трудно е да намериш подход, като виждаш, че те изолират. Тук включвам цялата група на Мартина.
Значи - хем я изолирта Ваня, хем тя виновна, че не прави задачите С ТЯХ.
Ако беше изявила желание и им се буташе, аз съм сигурна, че това щеше да е проблема пък тогава.

Тук аз наблюдавам тенденцията - Ваня, каквото и да прави, е проблем.

Аз не вярвам на Кирил. За нищо.
Той се опитва да извърти много неща, да представи само една страна от нещата, за да манипулира  в негова полза.
Има двойни стандарти.
Това, което прави, са психоатаки и ми прилича на gaslighting.

# 1 523
Ваня дразни с това, че си мели нейните позтивни неща и не слуша другата страна. На нас ни хареса как не им влезе в тона, но реално това е просто нейния начин на поведение - ти ѝ казваш нещо, тя си мели нейното, не те чува и то с хиляда думи там, където може да са две. И не се е преработила, факт. Това се е трупало, трупало и ескалира. И тя вместо да ги отреже и изобщо да не им говори, тя дудне и им опонира до откат. Нямаше да са перфектните ратаи, но нямаше да остане несвършена работата. И сега не е, просто никой не иска да му се диша във врата и да му раздават заповеди, а тя точно това прави. Не ги оправдавам двамата простаци в никакъв случай, но последната дума все трябва да е нейна. Фермерството си го приема точно, като кралица - ходи и раздава нареждания. До сега не съм видяла някой фермер така да преследва хората, точно по шефски, все едно са в офиса и, както е чела по книжките. Имах една такава шефка - чела, чела как се ръководи екип, накрая я оценихме, като най-слабия шеф, беше побъркваща направо. Ами дразнещо е. А, като опонира го прави още по-дразнещо. В никакъв случай не оправдавам поведението на Киро и Ивайло, напротив, но вина за ескалацията има и у Ваня. Иначе да, заслужила си е и мястото, и фермерството повече от всеки друг, но теябва и малко нагаждане и хитрост в тоя живот. Всички други са така, може да не е приятно, но всеки има право да гледа първо себе си и своя интерес, особено, ако си отишъл на състезание. Търсите човещина и т.н, но те са там, за да се елиминират. Нормално е да търсят най-добрия изход за тях, па макар и с не съвсем коректно отношение. Некоректно не значи това, което демонстрират двамата тиквари, разбира се.

Бях забравила за наказанието от Мартина и Пацо. Е значи си връщам думите за това, че не вреди пряко на околните Марта. И все пак от всички останали в “нейния” лагер, бих предпочела тя да е на финал, ако изобщо някой от този лагер трябва да стига до там.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 18:09 от Iseis

# 1 524

Тодора е liFE,аман от new инфлуенсъри.Другият път дано се научи…

На Теда Тъпото сега са й се паднали 5-те минути слава. Нека пасе.

Колкото до Ивайло и Кирил, те са човешки отпадък. Не случайно на единия бившите му жени са му били шута и не може да си вижда децата.
А на Кирил му пожелавам, един ден, когато дъщеря му порастне, да й се падне някой като него! Това ще е достатъчно.

# 1 525
Сега изгледах епизода за вота.
Как така, така наречената продукция, вкарва някакви нови правила специално за този епизод ???

И едно си измисля нови правила с цел гонене на рейтинг,и второ  тези правила са супер глупави !
Как хем може да има вот,ама ако фермера бил решал.Ми или има, или няма ! И този фермер нали думата му бе уж закон ? пък оставят някакви палячовци да погазват всякакви правила и да я правят на луда

После що нямало рейтинг....

# 1 526
Дори да предоложим, че Ваня е зле в задачите, а Кирил е супер, то пак ситуацията повече ми бие на...как да го опиша? Сигурно много от вас са имали мързеливи колеги, или такива дето се скатават и това ви е подразнило. Да приемем, че Ваня е такъв тип колега. За мен лично, обаче винаги са били по-дразнещи тия, които постоянно се бият в гърдите как все те работят най-много и всеки трябва да чуе и да знае, че те са най-работливите. Те толкова се хвалят за това, че в един момент се чудиш дали наистина работят най-много и кога имат време да работят като непрекъснато се бият в гърдите. Кирил е точно този тип.

# 1 527
  • В тъмната гора.
Снощия епизод беше тест от продукцията, който Ваня не издържа. Вчера за първи път Ваня се пречупи. Има силна психика, издръжлива, има си център, фокусирана. Браво! Проблемът идва от това, че работата ѝ е инивитро, а не инвиво, или поне да е нещо смесено.
Толкова бързо се хвана на въдицата, че моста се строи и аха всичко да стане позитивно и светлинно. Не помогнаха и думите на Живка от миналата седмица, която ясно видя, че Ваня е наивна и се хвана на кукичката. Пак Живка я предупреди преди два дни, че излишно говори и благодари поименно на всеки. Пак опит да ѝ помогне да види света извън себе си.
И продукцията тества точно това, може ли Ваня да вижда освен В себе си и извън себе си. Защото личния ни избор да вярваме в нещо не означава автоматично всички да повярват в него. Липсва й умението да не натрапва и да не изисква от другите бъдат като нея. Похвално и достойно е за уважение че е преборила проблемите си и работи по личността си, но това е само половината от уравнението на Живота.

Ивайло е открито преднамерен и това го прави по-малкото зло, докато Кирил.., там има нещо дълбоко и черно, много черно, което е по-силно от него и той или е спрял да се бори с него или е в началото на вътрешната си бора.  В тази борба идиректно помагат любимите му хора, тяхното съществуване и присъствие омекотява и уравновесява вътрешния му дисбаланс за да бъде по-дълго в зоната светлината, отколкото на тъмнината в себе си. Такива хора са опасни и както Живка каза преди време, той е истински опасен и по-добре да не влизаш в полезрението му /по смисъл, не цитирам/.
Той също е дълбоко убеден в това, в което вярва, освен това има моменти на обективност към недостатъците си и умението да не натрапва  личността и убежденията си. Това обяснява и факта, че е потъсил по-саможив, по-усамотен живот. Разбрал е, че не може да влияе на различните от него. Неговият най-голям проблем е тъмната част от същността му, която може да е агресия, жестокост и какво ли още не.

В този смисъл Кирил и Ваня са пълни антиподи, двете крайности. Иска ми се да вярвам, че продукцията ни покзва това, разкрива ни характери и ни дава гледни точки, а не сеир за рейтинг.

Ваня има професионално изкривяване. Не съм гледала и чела много от нещата й, но тя наистина вярва, че за промениш света, първо трябва да промениш себе си. Ваня доста чете, но все още й трябва много, за достигне най-добрата своя версия. Изградила е железен инат и е хладнокръвна до края. За мен Ваня най-много се "разклати" от постъпките и критиките на Живка. Явно не може да разбере какво прави всъщност Живка. Имаше стабилен гръб до сега, но в момента опората зад гърба й я няма.
Ивайло въобще няма да го коментирам. Въобще не ми е интересен. Какво от това, че казва ПОНЯКОГА верни неща. Казва ги, защото се е впил в недостатъците на всички, като преимуществата им го дразнят и озлобяват. Кога Ивайло призна на някого нещо, най-вече на свой опонент?
Дойде време и за Кирил. За мен Кирил е неудачник и мисля, че пред дървото играеше театър...някакъв стар текст, който помни от минали времена. Кирил не може да поеме отговорност за себе си, за семейството си, за това да играе достойно във Фермата. Докато всичко е лежерно и нищо не напряга ежедневието му...и не го застрашава, не разваля комфорта му, той е ок. А когато това се промени, става като бясно куче, защото е страхливец и безотговорен човек. Нестабилен е психически и вината никога не е негова, всички са му длъжни.
Аз така виждам нещата. В ежедневието си имам прототип на Кирил и тези номера не ми минават.

# 1 528
Ивайло и Кирил имат нулева емоционална интелигентност. Той Киро си призна на Стефан, че не е достигнал такива висини в развитието си като Стефан му обясняваше защо поведението му не е ок.
И аз мисля, че жените на Ивайло не са му позволили да си вижда децата по-често. Сигурно си имат причина. Аз този психопат не бих го издържала и половин ден вкъщи. А и той си каза, че не е бил добър баща, каквото и да значи това.
Теодора за 5 години в Америка не можа ли да се научи как се пише Live?? Не искам да си представям нивото й на английски.

# 1 529
Вот на недоверие не се прави със "Искам да свалиме Сульо и да застана аз - Пульо". Това се нарича опит за преврат. В тоя живот съм научил, че ако някой казва че е космонафт, ама сега работи като хамалин - означава, че се мъчи да е най-добрия космонафт от хамалите и най-добрия хамалин сред космонафтите. Знам, че космонафт не се пише с Ф. След толкова много емоционална дрисня съм почти сигурен, че Киро е падал от някой покрив на главата си. Не веднъж.  И сега може да го е яд, че и Ваня падна на главата си, но без пораженията като при него. Ивайло още докато се раждал са го изтървали на тиква, не е виновен той - доктора е за е б@не.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 19:06 от Abuto

Общи условия

Активация на акаунт