🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 96 017
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 480
  • Велико Търново
Tiffany А, всичко, което се знае към момента, е до 12 октомври, да.

Прочетох това, което е написала жената на Треторазрядния.
Скрит текст:
Стана ми мъчно за нея. Този човек я смазва. Преместили са се на село, за да запазят връзката, за да остане с него. Представям си какви скандали и крясъци са били, комшиите са лудвали. Както онзи крещи по всяко време, сигурно доста й е било трудно. Написано надълго - нашироко, как си го знаела, как бил тежък характер и т.н. Признава, че има чепат характер, че не е кротък. Понякога се питам - как се живее с такова същество и в името на какво? Четем за малтретирани, убити жени, не усещаме кога се прекрачва границата. Може би това чудо като се гледа, да е омекнал и женичката да има малко свобода, ама надали, даже на инат може да е станал още по-зъл.
Аз четох много малко. И то беше в моментите, когато все още Кирил ми беше фаворит. Сега вече, след всичко, което той показва, се чудя защо ли ги изписва всички тези редове жената. Опитва се да го оправдава ли, изплаква си мъката ли, какво...

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 00:17 от DamaPika

# 481
  • Вестерос
Мерси.

Кирил е толкова долен, ужасен човек 😡

# 482
На мен ми е много тъжно след този епизод и си поплаках. Много мъчно ми стана за Ваня, тя изглежда наистина добър и стойностен човек. Не понасям несправедливостите в живота. Силно се надявам тези двама “мъже” да не са такива в живота навън, бих съжалявала близките им! За мен всяко човешко същество заслужава уважение, докато не го изгуби. А човекът “клише” е именно този, който го е изгубил отдавна. Много смешно ми стана сравнението с Чъки, ама наистина е същият! А за реакцията на Иван и Андрей - нямам думи! Това е първият сезон, който следя стриктно, но май ще е и последният. Дано наистина е и последният изобщо. И от тук нататък есенно време да гледаме Сървайвър. 😁

# 483
Не очаквах да се поддадат на емоциите (че Лора не успя да стане фермер) и да нападнат така Ваня. Въобще не става дума за това какво знае и какво може. Лора също нищо не знае и не може, просто е от техния отбор. Те дори не изслушаха какво е планирала. На тяхната възраст трябва да знаят, че добри идеи може да има от всеки, дори от тези, които подценяват.
С въпросите си към него според мен Ваня искаше да му покаже, че го цени и му се доверява. Някои отговори ги знаеше, други можеше да получи от Живка и Жоро. Но явно се оказа грешка.

Уж пробуждане, уж всичко е за възраждане на това място, но показаха кое им е по-важно идеята или личните симпатии. Сега цяла седмица ще отмъщават за Лора и ще саботират задачите. Дано размислят и променят намеренията си.

Лошо впечатление ми направи и мълчанието на всички останали от тяхната група. Видя се, че не са съгласни, но не се намесиха. Все пак мисля, че вече гледат на Киро и Иво с други очи. Но дори Иво май беше стъписан, беше по-обран в сравнение с друг път, просто се почувства длъжен да продължи започнатото.

Браво на Ваня, че не повиши тон, щеше да стане по-зле.

П.П. Жоро също се държа недопустимо, когато говореше с Киро, но там и алкохолът повлия. Не е извинение, но Киро беше напълно трезвен...

# 484
И на мен ми се доплака за Ваня. Стана ми много мъчно, момичето е минало през ада, а за капак два изрода системно и целенасочено я сриват и мачкат ден след ден. Желязна психика, дръжки. Няма човек, който да не се разклати от толкова злоба и отрова. Владее се момичето, но се вижда, че успяват да я засегнат.
Мръсни, гнусни човекоподобни, които и комплексите си не могат да избият като хората. Стискам палци час по-скоро да отпадат, за да не ни тровят всяка вечер, но и на финал да отидат, няма проблем. Срещу тях даже и Мартина ще спечели вота на зрителите.

На мен също Иво ми се стори една идея по-стъписан, но какво от това, като не си коригира поведението и продължи да хапе.

Преди време и Кирил се беше стъписал, когато Ванчето го сравни с баща си и почти се разплака, та тогава си помислих, че все пак има някаква човещина в него и ще се държи по-добре с нея, но не.

Чисто човешки е изключително грозно някой да плаче насреща ти и ти да крещиш отгоре му.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 00:37 от Дидичка

# 485
  • В тъмната гора.
Във Фейса се заговори да се сезира СЕМ за насилие над жени.
Това е добра идея. Трябва да се напише петиция и да се изиска реакция от СЕМ - глоба или предупреждение.
Яко си вдигнах кръвното тази вечер, не мога да понасям насилие...не мога.

# 486
Ясно защо Киро оправя покриви. Представям си като е играл в театри и ако така се е репчил на директори, режисьори, колеги, как са му били шута и да ходи като самотен звяр по горите из Балкана, белким му дойде акълът.

Този епизод на Фермата трябва да влезе като пример в лекциите по булинг в училище и на работното място и да го прожектират за ориентир и как да се разпознават насилниците.

# 487
  • Другата България
Кирил е словесен терорист.
Може да не посегне, но думите, изразните средства, обидите и словесното насилие над по-слаби от него го правят абсолютен насилник, от най-бруталните.
Въпрос на време е да направи следващата крачка.

# 488
  • Sunshine state
Никога не бих удостоила Киро и Ивайло със сълзите си, не бих им доставила това удоволствие. Не заслужават дори да им се отговаря и да им се влиза в тона. Ох, мъка е да се гледа тоя фарс. Никой не им каза нищо, освен Стефан след цялата простотия. Без да се замисля щях да я защитя на момента. Гнусни твари.

# 489
Лора ако беше станала фермер това нямаше да се случи. Направо се поср@х@ силните мъже. Кирил като толкова го бива защо до сега е бил фермер само веднъж?
Мартина като беше фермер колко работа свърши? Тогава си отдпсха за година напред.
Изключително грозно държание.

# 490
Разнищиха ги в мрежите тези мижитурки, което много ме радва.Все пак хората не се идентифицират с такива долни твари и имам надежда, че ще се види светлина някога.
Амин!

# 491
  • Sunshine state
Не трябваше да ги изслушва Ваня, а да го пише в отпуск Киро и да му каже, че е свободен да си ходи. Да си мрънка колкото ще отстрани, а тя да си говори върху него. Много важно, че има какво да каже, хич да не й беше пукало.

# 492
Здравейте, отвратена съм от показаното тази вечер. Безумно и безотговорно е да показваш такава вербална агресия от мъже към жена имайки се предвид зачестилите смъртни случай на жени след домашна агресия и то в праймтайма.

Пуснах жалба в СЕМ

# 493
И тия какво се направиха на работни посред нощ? И Мартина пак се подпряла и дудне

# 494
  • гр.София
Не знам колко много работят, но три дни разстилат тази трева. Не ми изглежда да са много продуктивни

Общи условия

Активация на акаунт