🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 615
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Варна
Теодора сама ли е в България? Или мъжът и детето й също са тук? И в двата случая ако Теодора наистина е била с Пламен след края на Фермата, докато все още е омъжена направо ме отвращава. Що за поведение от жена и майка? Приключи си отношенията с мъжа ти, разведете се пък после кой каквото иска да прави. И жалко, че така ще си зареже семейството заради едно мимолетно увлечение. И какво бъдеще ги очаква? Да разбие семейството си, да вземе детето и да живее в Ябланица. Не знам защо не ги виждам в дългосрочен план с Пламен, той не е готов за семейство според мен.
Мисля, че е в БГ с детето.
АКО е наистина с Пламен в момента, може и да е приключила отношенията с мъжа си, макар и не документално.
Не е чудо невиждано.
Знае ли човек, може да й е по-добре на чист въздух в Ябланица, отколкото на антидепресанти в Чикаго.

# 1 756
Проблемът да го дава лежерно Ваня или който и да е друг, е в това, че основната им задача през седмицата е да работят. Едни строят, други готвят, трети правят зимнина, четвърти обгрижват животните и т.н. Спецификите на характера кой реве, кой интриганства и командори е друга бира. В един екип скатавките никой не ги харесва. Иначе всеки си е “башка луд”, както казваше баба ми. Ама едно е някой да реве и заговорничи срещу теб, друго е да му поемаш и неговата работа, че той се пазел за арената. В рамките на форма̀та имаме определено задание и модел на играта, все пак не е живия живот. Тази стратегия е изключително дразнеща за околните, защото директно им казва - вие будалите идете да изринете на кравата л@ната, аз ще си почивам, щото не е мойто. Раздадох ви тука задачките, аз отивам да се изкъпя. Всеки приема интригантството и реденето на стртегии, защото те за това са влезли в тази точно игра. Не е, като да се изненадат, че има елиминации и всеки трябва да си оплете кошницата. Обаче скатаването удря директно по кокалчетата, всички трябва да работят, “ама аз не искам” не е по-различно от “фермерката ми казва да направя това, ама няма пък”. Баш същото си е. В работата дори се събират хора от двата лагера заедно да свършат нещо, обаче Ванчето ще попрегръща дървета. Виждам Живка да бърка нон стоп зимнина на огъня и да готви или полива градината във всеки епизод, всички отидоха да доят кравата, Мартина или шие или кове дъски с мъжете, също доста време готвеше, че и торти им прави, дори оная заспа Теодора плетеше, тъчеше, а и нея съм я виждала да кове. Лора също прави зимнина и се опитва да понаучи нещо, Цветелина също с кьопавите си ръце се включваше, ама кажете Ваня какво прави по цял ден? Има ли някаква задача дето да си движи и изпълнява? Ралица не се е преработила също, но пък нейното е специфично и кой друг може да го свърши?

# 1 757
  • Варна
Проблемът да го дава лежерно Ваня или който и да е друг, е в това, че основната им задача през седмицата е да работят.
А фермерите не са ли давали задачи на Ваня и защо никой не е коментирал ДОСЕГА, че тя не работи?
Техен пропуск ли е или тя е отказвала задачи.
Не е лично към теб въпроса, хващам се просто за поста.

# 1 758
Георги попита Ваня за разделението, визирайки храненето на различни места. Ваня, хрупайки, сви рамене безразлично  -  Ми него си го имаше. И тогава Жоро й каза нещо много важно - Но никой от останалите не допусна да стане така, както сега. ( не цитирам буквално, а по смисъл). Ванчето сви рамене и продължи да хрупа. За мен това е много показателно. И няма как да обвинявам Живка, че е по-адаптивна и дори по-хитра, и намира начин въпреки различията, да контактува и с другите. И че не винаги е съгласна с Ваня и я подкрепя. Безкритичната подкрепа не е подкрепа.

# 1 759
Проблемът да го дава лежерно Ваня или който и да е друг, е в това, че основната им задача през седмицата е да работят.
А фермерите не са ли давали задачи на Ваня и защо никой не е коментирал ДОСЕГА, че тя не работи?
Техен пропуск ли е или тя е отказвала задачи.
Не е лично към теб въпроса, хващам се просто за поста.
Как така не са коментирали досега? Различни предавания ли гледаме? Не мога да ровя епизод по епизод кой какво е казал, но коментарите за мързела на Ваня не са от тази седмица.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 13:55 от Iseis

# 1 760
Именно, правилата ѝ позволяват да не работи. Но никой друг не си го позволи и работеше наравно с "подчинените". Вярно, всеки кой колкото може, но поне имаха желание. И явно може само да раздава безсмислени и уж добре премислени "заповеди". Което още повече отвращава хората.
За обидите не коментирам, там даже не става и въпрос дали е правилно или не.

Съгласна с горния коментар - сори, ама "лайф коуч" за мен е едно от най-малоумните занимания, които човек може да си причини. Тази жена наистина си мисли, че това е професия. И е свикнала да си говори празни приказки на тея дето си плащат, за да чуят колко ще е слънчево и розово всичко. Не знае как да общува. Вижда отпор на празните си приказки, но не е свикнала на това и не знае как да реагира.
Ако срещу мен застане също толкова флегматичен и празнословен човек като Ваня, никога няма да я взема наериозно.

И аз не приемам "лайф коуч" като професия. Един човек или група от хора застават пред тебе и говорят небивалици с възторжена интонация, използвайки възвишени и високопарни думи, за да те убедят. Лъха от тях такъв голям оптимизъм и "възвишеност". Не мога да слушам такива хора. И в youtube понякога попадам на такива лекции как да се научи английски език и не мога да понеса да ги слушам. Дават методи, които са напразни. Една моя приятелка ме водеше на такива семинари лайф коуч на "Amway" в моя град и по страната. Не можех да понасям техните лекции. Едва ги изтърпявах. Говориха толкова възторжено и приповдигнато. А тя вярваше, че всичко беше истина. Дори ходеше и по чужибана да слуша лекциите на хора "диаманти".

Забравих да напиша за Ваня. Разочарова ме наистина. Оттеглям си вота на подкрепа към нея да спечели Фермата. Не заслужава. Не може да командва хората, да ходи след тях и да пита тъпи въпроси. Не може да казва на всеки къде да седи, когато вечерят. Когато Живка и Георги й казаха истината, тя си седеше на масата, усмихваше се и спокойно си ядеше. Много си е повярвала Ваня.

И още нещо да допълня: искам да спечели Стефан, но няма да спечели. Ивайло е силен играч.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 13:47 от Jennifer_w

# 1 761
  • Варна
Как така не са коментирали досега? Различни предавания ли гледаме? Не мога да рова епизод по епизод кой какво е казал, но коментарите за мързела на Ваня не са от тази седмица.
Ами явно не съм хванала такива коментари. Или ги пускат отскоро, тъй като напоследък не гледах два-три епизода.

# 1 762
И аз не съм забелязала такива коментари...Ванчето все я дават мие едни картофи с гъбичка, или нещо такова на плота в Кухнята.

# 1 763
Теодора сама ли е в България? Или мъжът и детето й също са тук? И в двата случая ако Теодора наистина е била с Пламен след края на Фермата, докато все още е омъжена направо ме отвращава. Що за поведение от жена и майка? Приключи си отношенията с мъжа ти, разведете се пък после кой каквото иска да прави. И жалко, че така ще си зареже семейството заради едно мимолетно увлечение. И какво бъдеще ги очаква? Да разбие семейството си, да вземе детето и да живее в Ябланица. Не знам защо не ги виждам в дългосрочен план с Пламен, той не е готов за семейство според мен.
Мисля, че е в БГ с детето.
АКО е наистина с Пламен в момента, може и да е приключила отношенията с мъжа си, макар и не документално.
Не е чудо невиждано.
Знае ли човек, може да й е по-добре на чист въздух в Ябланица, отколкото на антидепресанти в Чикаго.
Възможно е и това да обяснява факта, че мъжът й е изтрил общата им снимка в инстаграма си и вече не я следва. Ако са щастливи младите да се вземат. Grinning Не му завиждам много на Пламен имайки предвид характера на Теодора, но щом си я хресва, нека са щастливи.

# 1 764
Значи, колкото позитиви си донесе Ваня на арената, толкова дръпна назад през фермерската си седмица.
Снощи се държеше много нагло на масата - вдигаш рамене, подхилквайки се под мустак, и хич не й пукаше какво се случва около нея. На моите години е, не мога да приема държанието й.
Довечра съм за Стефан. Ивайло ми идва в повече със самочувствието и държанието си.

# 1 765
Ваня съм я виждала неведнъж да работи в градината. В малката група досега не я бяха коментирали за мързел, но в един епизод от Животът зад Фермата Ралица и Живка коментираха пред Ваня колко мързелива била Теодора.

# 1 766
  • Ланкър, планините Овнерог
Само мен ли ме озадачава инфото за посещението на Фермата 6 от Теодора и Пламен? Т.е. миналата година? До сега рових и баш за миналогодишната Ферма става дума.

# 1 767
В нашето общество много обичаме полюсите. Силно мразим и силно любим.
НО!
Всички сме единодушни за нетърпимост към агресията. Като изтъкваме грешки на Ваня, не опрощаваме поведението на Кирил и Иво. А да изкарваме Ваня бяла и добра, въпреки грешките  й е равнозначно да отричаме агресията  само към добрите хора, а да я легитимираме към тези с кусури. Нетърпимостта трябва да е към агресиятя изобщо.

# 1 768
Ваня беше 2 пъти ратай и 3 пъти пращана на двудневни битки.. дай сега и хляб да им меси, че да не я наричат безделник, докато други си бъркат в носа цяла Ферма..

# 1 769
  • Варна
Само мен ли ме озадачава инфото за посещението на Фермата 6 от Теодора и Пламен? Т.е. миналата година? До сега рових и баш за миналогодишната Ферма става дума.
ТАЗИ година /явно след приключването на снимките на 23.10./  са посетили миналогодишната ферма.

Общи условия

Активация на акаунт