Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави цветна снимка и защо е необходима преди инсеминация или ZET?
Какви са цените за цветна снимка и гинекологичен преглед при д-р Шефкет?
Какви са изискванията преди да се направи спермограма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави цветна снимка и защо е необходима преди инсеминация или ZET?
Цветната снимка се извършва с помощта на специализиран ултразвуков апарат, който използва цветна доплерова техника за визуализиране на маточните тръби и маточната кухина. Необходима е преди инсеминация или ZET, за да се оцени проходимостта на тръбите, наличието на хидросалпингс и качеството на маточната кухина. Това е важна стъпка, която помага на лекарите да определят най-подходящия момент за провеждане на процедурата и да увеличат шансовете за успешно забременяване.
-
Какви са цените за цветна снимка и гинекологичен преглед при д-р Шефкет?
Цената за цветна снимка в Токуда е около 250 лв. За гинекологичен преглед при д-р Шефкет първичният преглед е около 95 лв., последващите по време на опита са около 20 лв. Важно е да се уточни цената при записване на час, тъй като тя може да варира в зависимост от конкретната ситуация и изследванията, които се изискват.
-
Какви са изискванията преди да се направи спермограма?
-
Какви са разходите за ZET по фонд и какви са допълнителните разходи?
-
Как се извършва изкуственото осеменяване и колко струва процедурата?
Този път с лепило, всичко мина добре. Трансферът е 410 лв., лепилото 100 лв. Аз съм много доволна дотук и от прегледи и от назначена терапия, която се сменя или допълва всеки път за конкретния случай. След декапептил депо спряхме функциите на яйчниците, резултатите от хормони бяха на долна граница като в менопауза, започнах отново естрофем, утрогестан, добавихме дуфастон, сега и медрол по-висока доза, натаспин. Всички изследвания са ми в норма, не знам ако и този път е неуспешен какво ще правя...сигурно ще си взема почивка от следваща стимулация, не зная колко време може да се изчака. Заповедта от фонда ни изтича през юли, дали трябва преди това да я започнем или може и по-късно (евентуално с ново кандидатстване по фонд)....?