Отговори
# 345
Здравейте! Аз не съм пациент на др Шефкетова, но в момента проучвам клиники, които правят предимплатационна диагностика на ембрион, защото имам две неуспешни бремености. Първата е естествена и приключи 4-5 г.с -преди две години, а втората инвитро- в края на юли 8 г.с. Посъветваха ни да правим ПИД преди трансфер, но клиниката, в която съм не го предлага, въпреки, че съм много доволна от към отношение. Ще съм благодарна ако споделите мнение. Някой правил ли е в клиниката ПИД?
Не съм правила, но съм чувала, че в Надежда се чака най-малко. И има специална тема за ПИД, в която сигурно ще можете да намерите повече хора, които могат да Ви помогнат https://m.bg-mamma.com/?topic=912484
Съжалявам за това, през което преминавате. Пожелавам Ви успех.

# 346
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравей lady64,
в Токуда правят ПИД на ембрионите, като материала го изпращат в Надежда и резултатите стават сравнително бързо (3 седмици) . Аз даже днес си взех резултатите от теста!

# 347
Здравейте!

От доста време търся информация за донорската вътрематочна инсеминация в Токуда при д-р Шефкетова. Конкретно ме интересува избор на донор, процедура и какъв избор на банка има. Ако имате опит и информация, може ли да споделите?

Благодаря Ви!

# 348
Здравейте,
От доста време се каня да опиша опита си с д-р Шефкетова. След около 9-10 месеца неуспешни опити за зачеване през юли 2021г. с мъжа ми решихме да отидем в центъра за асистирана репродукция и да си направим всички необходими изследвания. На него направиха спермограма, на мен изследване на хормони, яйчников резерв, цветна снимка на тръби. Всички резултати бяха добри и не се установи конкретна причина за неуспешните опити. Започнахме да следим овулацията всеки месец, а междувременно д-р Шефкетова ми помогна да излекувам персистираща гъбична инфекция (бях с гъбички или всеки месец, или през месец.. пълен кошмар), както и инфекция уреаплазма, която дори не съм подозирала, че имам. Отделно покрай тези проблеми тя ми предложи да си направя и изследване на Микробиом, което показа сравнително лоши резултати и минах на определени пробиотици по схема за няколко месеца, което смятам, че повлия на организма ми доста положително.
И така следяхме овулацията, оказа се че е нередовна, някои месеци е на 6ти ден, други на 20ти.
Д-р Шефкетова предложи да направим хормонална стимулация, да следим как се движат фоликулите и тя да ни насочи в кои дни да пробваме да заченем по нормален път. Първият месец не се получи и решихме да пробваме още един път, като с нея се уговорихме, че ако отново не стане, следващият месец ще правим ин витро. Честно казано вече психически се подготвях за него и почти не вярвах нещо да се случи и този месец. С приближаване на момента за идване на цикъла започнах да имам менструални болки и отново се депресирах. Тъй като приемах Дуфастон реших все пак да си направя един тест, за да знам поне дали да го спра. Не можах да повярвам, когато видях бледа втора чертичка за първи път в живота си. Дори не казах на мъжа ми, защото ме беше страх, че е някакво объркване и не исках да му вдъхвам празни надежди. На другата сутрин отново направих тест и вече втората чертичка беше по-ярка. Реших вече да му кажа, като и двамата дори не смеехме да се зарадваме. След няколко дни отидохме при д-р Шефкетова, но за съжаление на ехографа все още не се виждаше нищо. Уговорихме се да ида след седмица и тогава вече се видя и потвърди, че съм бременна. Изобщо не можех да повярвам, след 2 седмици отидох отново, вече чухме сърдечен ритъм и може би тогава за първи път си позволих донякъде да повярвам, че това наистина се случва. Д-р Шефкетова ме проследи до към 10 г.с., а след това ме насочи към д-р Апостолова. Преди 2 седмици родих при нея моето мечтано детенце Simple Smile
Така за няколко месеца д-р Шефкетова успя да ми помогне да преборя няколко здравословни проблема, да подготвя тялото си за една безпроблемна бременност и да зачена по естествен път (със стимулация). Никога няма да мога да й се отблагодаря за това, което направи за нас.
При д-р Райков съм ходила веднъж, когато тя отсъстваше, той е ведър с чувство за хумор, но лично аз усетих, че не е точно моят лекар. Въпреки това той според мен също е добър специалист и даже наскоро докато чаках за преглед на ет. 5 видях как една двойка, насочена от него, дойдоха вече за проследяване на бременност. Simple Smile
Написах тази обратна връзка, защото ми се струва, че по-често пишем за неуспехите и това създава впечатление за безнадеждност и че никога не се получава (и аз имах това усещане в месеците на негативни тестове).
А надежда има и пожелавам на всяка една от вас много скоро да гушка своето бебенце!

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 21:25 от Klarisa1

# 349
Здравейте момичета,  някой правил ли си е изследване за кариотип и тромбофилия в cell genetics ?
За колко време излиза резултата ?

# 350
Ние ще правим другият месец, още но е рано. Но нашата лекарка каза че резултата излиза бързо - за няколко дни.

# 351
Ние сме правили само кариотип там, между 3 и 4 седмици излезе резултата, тромбофилия съм правила в Геника, също се чакаше, може би 2 седмици.

Здравейте момичета,  някой правил ли си е изследване за кариотип и тромбофилия в cell genetics ?
За колко време излиза резултата ?

# 352
Здравейте,

за изследване за кариотип и тромбофилия в cell genetics има ли някакви изисквания - време, в което да се направят или хранене/течности преди това? Не си спомням какво ми каза Д-р Шефкетова.

Благодаря

# 353
  • Столицата на "Второто българско царство"
няма значение... това са генетични изследвания и не зависят от час, хранене...и т. н...

# 354
Благодаря 🍀
няма значение... това са генетични изследвания и не зависят от час, хранене...и т. н...

# 355
Здравейте, момичета! Включвам се, за да споделя и аз какво се случва при мен.
От 10 месеца правим опити за бебе и този месец решихме да отидем при доктор Шефкетова. Тъй като имам поликистозни яйчници и овулацията ми е нередовна, тя директно ми изписа Летрозол за стимулиране на овулацията и си записах час за проследяване на овулацията.
Първият преглед беше 100лв, а втория 50.
На втория преглед се оказа, че овулацията вече е минала, добре че в дните около овулацията правихме опити.
Тя ми каза, че ако не съм забременяла този месец да си направя цветна снимка. Да се надяваме да не е нужно да я правя Simple Smile

# 356
Момичета които сте били пациентки на д-р Шефкетова,може ли да споделите с какво ви е стимулирала овулацията? Само с летеозол ли,понеже на мен не ми влияеше изобщо,а някой лекари с друго не се наемат.

# 357
На мен първо първо искаше да ми даде кломифен ,но аз съм го пила при предишната ми АГ и знам ,че не ми действа . Докато от летрозола правех по 1-2 фоликула.  Попитай я за кломифена.

# 358
Здравейте,има ли пациентки на д-р Шефкетова с ДЯ?

# 359
Здравейте, искам да попитам дали има дами на 40+ успели при доктор Шефкетова ?

Общи условия

Активация на акаунт