Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 292
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен,

Първо, честито на всички с положителни тестове и ви желая щастлив и пухкав финал!
Одри, честита радост и на теб!

Аз вчера имах час при нов лекар в репродуктивна клиника в София, тази която се води с най-голяма успеваемост.
Само да ви върна назад с моята история - опити от повече от година, една неуспешна инсеминация миналият месец и все още никаква открита причина за неуспехите ни.
Вчера отидох с идеята да действаме за втора инсеминация, та дори и евентуало за ин витро. Ами лекарят каза,че е абсолютно безмислено. Че всичко изглеждало перфектно. Че в момента имам и фоликул от дясно и че очакваме ) към понеделник. Говорихме сигурно 45 минути. Каза, че този период от време въобще не е много. Че нямало смисъл да си давам парите за намеси. Това ми го беше казал и предният АГ,при който ходих в клиниката на Сигридов.
Хем се почувствах добре от новините, хем пак съм много объркана. Каза,че липсата на търпение изиграва лоша шега на нас жените. И че една здрава жена не овулира всеки месец и трябва да се вземе предвид. Изписа ми да проверим прогестеронът, защото това единствено остана непроверено при мен. И освен това подчерта,че изиграва огромня роля при забременяването. Нещо, което знам и съм съгласна, но не знам защо така с моя АГ пренебрегнахме този хормон. Въпреки,че винаги е засичал с видеозон лигавицата ми,която е била чудесно уголемена, та може би не е сметнал за нужно. Ако лигавицата ми е била с добра плътност - счита ли се,че прогестеронът ми би трябвало да е наред? (би ми било интересно да чуя мненията ви по този въпрос?)
Също ме посъветва ( и това смятам,че ще е полезно за всички ни) да не правим опити след по време и след овулация, а още преди нея, тъй като сперматозоидите, както знаем живеят няколко дни и като цяло шансът е голям така да станат нещата.)
И все пак решихме да си дам още 2-3 месеца шанс за естествени опити и после вече да обмислим отново инсе.

Мери, в допълнение към горе-казаното - ТМ е хубаво да го държи контейнерчето близо до тялото,за да запази топлината си.

# 196
  • София
Че ще действаме и днес, и утре е ясно, но се замислих доколко ли са качествени сперматозоидите при въздържание над 5 дни. Като цяло погледнато, не конкретно за моят случай.
Знам, че по принцип се води, че трябва въздържанието да е мин. 3 и макс. 5 дни. Но това е по правило. Винаги може да се окаже, че си има достатъчно, които са годни. А и вие днес нали ще вкарате нови 👌
Ние например знаем, че не трябва да се прави всеки ден и да има малко въздържание, но този месец правим всеки ден, защото на ММ много му се прави(пък и на мен де 😁) и на мен не ми се иска да му спирам желанието. Защото предния месец като пробвахме по график и нещо много се стресираме така и преценихме да изоставим графиците за сега. Мисля, че спокойствието е доста важно. Ако и следващите няколко месеца не стане така пак ще се върнем на правенето по график, но за сега не мисля да се стресираме.
Моя съвет е да не го мислите толкова. И аз гледам да се придържам към този съвет, защото иначе не се чувствам много добре. 🙂

# 197
Аз хич нямам вяра на  Oview тестовете. Правила съм едновременно oview и clear и разликата в наситеността на чертите лесно може да заблуди. А може и просто да не се уцели момента, при мен пика беше винаги вечер. При О имах следобяд по-бледа черта, а вечер по-наситена от контролната.

# 198
АА, тя почти винаги е била на 17-18 ден, затова сега доста ме очудиха тези две чертички и то тестовата не е чааак толкова наситена, затова и реших днес да правя и сутрин, и следобяд (иначе нямаше и да ви занимавам с моите ленти Grinning). Преди съм ползвала и търсихме Клиър Ову, но имало само Овю и някакви непознати за мен - Blue dream, та ММ вече ядосан да обикаля взел Blue и сега съм с тях.
Ии другото, което пропуснах да ви кажа… от снощи забелязах, че ме болят гърдите (тоест преди О), а обикновено започват около седмица, седмица и малко преди МЦ. Това нормално ли е? Цял живот не ме боляха, отскоро започнаха и не знам как е нормално и как не е Grinning

Едит: И аз не вярвам на Oview, използвах ги първите 2 пъти когато още нищо не разбирах.

# 199
  • Замък сред облаците
При условие че имаме постоянно ЛХ в организма, това сутрешно тестване може да е ужасно лъжливо. Но все пак организмът е индивидуален и освен тестване 2-3 месеца по няколко пъти на ден, другият начин да си гарантираш нацелване на О е фоликулометрията.

Мен гърди преди О са ме болели само от нисък прогестерон (тоест предния цикъл е бил ановулаторен).

# 200
  • София
Въпреки,че винаги е засичал с видеозон лигавицата ми,която е била чудесно уголемена, та може би не е сметнал за нужно. Ако лигавицата ми е била с добра плътност - счита ли се,че прогестеронът ми би трябвало да е наред? (би ми било интересно да чуя мненията ви по този въпрос?)
Аз четох скоро някъде, че плътността на лигавицата зависи от "фоликулини" мисля, че се казваха, които започват да се отделят от яйчниците след началото на цикъла. А прогестерона зависи от жълтото тяло, което се образува на мястото на спукания фоликул.

# 201
Ейй, АА, много си ни полезна! Точно миналият месец ми беше ановулаторен. Сутрин, вечер все не я хванах тази О. Мислех, че или съм я изпуснала или е ановулаторен и ето, потвърждава се. Изобщо не го знаех това.
Тоест това значи, че този месец ще съм с нисък прогестерон и ако евентуааално има бременност…?! Или с нисък изобщо не може да има? Не разбирам, извинете ме 🙄

# 202
  • Замък сред облаците
Опаа, поспри се, Дарлинг! Миналия месец си е за миналия. Освен ако нямаш проблем с яйчниците, никакъв проблем този месец да си имаш О и нормален прогестерон. Ановулаторните цикли сме коментирали - принципно всяка жена има по 1 такъв годишно, съвсем възможно е и да не го разбере. Да речем до 2-3 са нормални, но само ако обаче са налице фактори като стрес, рязко отслабване, рязка промяна в режима (примерно обръщане на цикъла на спане). Вече оттам нататък повече анолуаторни цикли имат някаква патология. Не се впрягай.

По отношение на лигавицата - да, тя си расте без оглед на прогестерона, въпреки че той май ѝ влияяше качествено. При ановулаторен цикъл тя расте докато спре да се самоподдържа и почва да се излющва, защото не може да се изхранва (като куличка от карти) и затова понякога някой цикъл може да е удължен с няколко дни.

# 203
  • София
Darling, ако има ановулаторен цикъл няма овулация и няма и жълто тяло съответно. Т.е. бременност няма как да настъпи определено. Иначе жълтото тяло, а оттам и прогестерона са много важни при евентуална бременност. Ако настъпи бременност жълтото тяло не се пука и прогестерона остава висок. И това остава така докато не се образува плацентата.
Но не се притеснявай ако някой месец не хванеш ову с тестове. Те не са 100% надеждни.

# 204
Да, аз точно това питах, има ли връзка миналият ановулаторен със следващият, но вече ми се изясниха нещата. Благодаря!
Иначе знам, че е нормално да има понякога ановулаторни, даже имам и предположение моят от какво е бил такъв тогава.

# 205
Честито на виделите 2 чертички!!
И аз пак..... да питам. След като док е видял жълто тяло, преди колко време е била ориентировъчно О?

# 206
Честито на виделите 2 чертички!!
И аз пак..... да питам. След като док е видял жълто тяло, преди колко време е била ориентировъчно О?

Зависи как изглежда.. на мен на един преглед АГ ми казаха, че О е била преди поне два дена гледайки го, но колко повече не можеше да каже. Иначе предполагам, че ако е станало в същия ден или преди ден, ще изглежда различно.

# 207
Здравейте, този месец нещо цикъла закъснява (има 0 шанс за бременност) и се чудя, ако не дойде въобще, как се процедира с проследяване на следващата овулация?

# 208
  • Замък сред облаците
Да се проследи овулацията сега или на следващ цикъл?
Ако става въпрос за сега, надали има шанс да се проследи овулация - нещо е накарало цикъла да закъснява и това може да е:
- функционална киста:киста на жълтото тяло или друг вид киста (ПКЯ, ендометриозна)
- цикъл без овулация
- хормонален проблем
Вариантът е преглед с ултразвук и изписване на прогестеронов препарат, ако е необходим такъв.

Ако става въпрос за следващия цикъл - проследяването може да се случи след менструация:
- с използване на тестове за овулация
- проследяване в рамките на няколко последователни дни на фоликулите на ултразвук при АГ (фоликулометрия)

ПП. Сега видях че пише следващата овулация във въпроса. Ами следващата овулация няма да настъпи преди да е дошла менструацията.

# 209
TD03 много се радвам за теб. Време беше! И exberry, честито, дами! Имате си подаръци за родата за коледа 😁.
За останалите, гледайте всички късмети в баницата да са свързани с бебе. Например "Очаквате ремонт! Ще правиш бебешка стая."

За момичетата които използват тестове за О. Имам останали няколко с годност 2022г. Марката е one step. На мен ми показваха хубави линии и засичах пик към 17 часа. Та ако някоя има желание да ѝ ги пратя нека пише. (Ъпдейт - Запазени)

Ръс, ръс малко прашец 💖✨✨ и една торба с памперси да се въргаляте в тях.

П.с. Знаех си, че пропуснах нещо...
Ваксинирах се 4 месеца преди да забременея.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 20:13 от fillme

Общи условия

Активация на акаунт