Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 271
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
Шанти питах док, не би трябвало. Мен цистита ме хваща или зимата или преди лятото.

Круела за цистита е много добре да пиеш червена боровинка! И аз имах проблеми,но я пих три месеца и оттогава вече три години не ме е хващал цистит!

# 181
Моят съвет е и половинката ти да се изследва. Аз също имах чести цистити се оказа, че и половинката ми има бактерии, симптоми никакви.

# 182
Честито Одри. Simple Smile
Честито и на момичетата с положителен тест. Simple Smile

Аз опитах за 1 път да засека овулация този месец с oview. Днес изпаднах в отчаяние, че нямам овулация, защото така и не се получиха 2 наситени черти, а днес вече е доста бледа чертичката. Всякакви мисли ми минаваха през главата и като отворих темата видях, че точно това сте коментирали.
 Малко ме успокоиха мненията, че може и тестовете да не са качествени или да не съм хванала точния момент.

# 183
  • София
Аз опитах за 1 път да засека овулация този месец с oview. Днес изпаднах в отчаяние, че нямам овулация, защото така и не се получиха 2 наситени черти, а днес вече е доста бледа чертичката. Всякакви мисли ми минаваха през главата и като отворих темата видях, че точно това сте коментирали.
 Малко ме успокоиха мненията, че може и тестовете да не са качествени или да не съм хванала точния момент.
Не се притеснявай. Сигурно не си хванала момента. Както се беше случило и с мен и като започнах по два пъти на ден да правя тест и се оказа, че си е ок и има положителен резултат. Просто не при всеки явно се хваща в късния следобед както при мен се получи. Аз затова го написах, защото предположих, че може да не съм единствената. Винаги има изключение от правилото. ☀️❣️ Доктора във видеото си разказа човека, че е възможно с тези тестове да се шашне човек, а всъщност да няма за какво. 🙂

# 184
Добро утро, момичета. Nature Sun With Face
Зададох си въпроса в темата за мъжки фактор, но да попитам и вас.
Предстои ни ММ да пуска спермограма. Засега сме се ориентирали към МЦ Бора, Пловдив.
Работата го възпрепятства да отдели пробата на място. Въпросът ми е изисква ли се записване на час за това. Ако може аз да занеса пробата, в обикновен стерилен контейнер ли се отделя или специален такъв за еякулат?
Ще звънна и там да попитам, но да се застраховам предварително с информация. Изискванията за подготовка ги знаем, но подробностите от минали по този път са важни.

# 185
Добро утро! Мери, става и в обикновен стерилен контейнер, условието е да е занесен до 10-15 минути. Предварително предупредете, че ще носите материал. Препоръчвам Селена и задължително разширена спермограма по Крюгер+микробиология.

# 186
Благодаря на всички от ❤!
Прекрасни и супер зареждащи сте!
Момичета,кой пакет за тромбофилия пускате?
Не съм пускала никога това изследване ,та ако си го назначавам сама трябва първо да се информирам.😉
Към момичетата от Варна…В коя лаборатория сте го пускали?

# 187
  • София
Здравейте,да се запиша и аз в новата ни прекрасна темичка!
Одри ,честито!
Добре дошли на новите и да не се задържате!
На виделите две чертички желая спокойна бременност до финал!

При мен няма нищо интересно.От вчера съм с МЦ,така че ще работим за най-хубавия Коледен подарък! Simple Smile
Успях да си запиша преглед за д-р Вецев след 2 седмици.Искам да се запознаем и да мина профилактичен,че то си мина 1 година от последната ми цитонамазка.Мисля като забременея при него да се следя.
Успех на всички!

# 188
  • София
Добро утро и от мен ☀️
По въпроса със спермограмата не мога да бъда полезна за съжаление, но само за информация поставям приложението, което аз използвам за следене на цикъла и ову. "Premom"
Хубавото е, че има и опция за тестове за ову и мерене на БТ и си прави и графики. Извинете ме ако е обсъждано вече това в предни теми, но реших, че може да е полезно на някой. На мен много ми помага. Ето как изглеждат нещата(часовете не ги гледайте, защото не успявам в един и същи час винаги да ги правя🙈😁):

ПП На мен това приложение ми е ок, но ако някой, с повече опит, използва някое по-добро, може да сподели.
Прекрасен и усмихнат петък на всички. ☀️

# 189
Момичета, мислите ли, че чертичката от вчера е достатъчно наситена?

Правени са около 17:00ч., само днешната лентичка я направих сутринта, защото реших днес да тествам и сутрин и следобяд. Днес премерих и БТ, която беше 36,9 но от БТ изобщо не разбирам, само знам, че си трябва цяла графика, но аз нямам…
Притеснява ме, че О ще е днес, снощи се отчетохме, но ММ имаше въздържание около 7-8 дни преди това и не знам колко ще са качествени сперматозоидите, а довечера и да се отчитаме вероятно вече ще е минало.

# 190
Дарлинг, на фона на другите лентички мисля, че е достатъчно наситена, тя малко е и засъхнала вече днес. Пикът на хормона е 12-48 часа преди овулацията, с твоя цикъл с дължина 32 дни може и утре да се случи. Според мен действайте и днес, и утре, не губите нищо.

# 191
  • Замък сред облаците
Благодаря на всички от ❤!
Прекрасни и супер зареждащи сте!
Момичета,кой пакет за тромбофилия пускате?
Не съм пускала никога това изследване ,та ако си го назначавам сама трябва първо да се информирам.😉
Към момичетата от Варна…В коя лаборатория сте го пускали?

Два са ти вариантите основно - Геника и генетичната лаборатория към УМБАЛ Св. Марина. В Геника може да провериш повече показатели.
Геника: https://www.genica.bg/laboratorni-uslugi/bremennost
Ценоразпис на пакетите и факторите: https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/genica-website.appsp … b3f8-485756bba54f

Св.Марина: https://www.svetamarina.com/index.php?go=c&id=8
Ценоразпис, виж стр. 23: https://www.svetamarina.com/uploaded/aktualencenorazpickam10.11.2021g.pdf

На обикновените лаборатории тип Рамус и тн, не се доверявай за тези изследвания!

# 192
  • София
Момичета, мислите ли, че чертичката от вчера е достатъчно наситена?

Правени са около 17:00ч., само днешната лентичка я направих сутринта, защото реших днес да тествам и сутрин и следобяд. Днес премерих и БТ, която беше 36,9 но от БТ изобщо не разбирам, само знам, че си трябва цяла графика, но аз нямам…
Притеснява ме, че О ще е днес, снощи се отчетохме, но ММ имаше въздържание около 7-8 дни преди това и не знам колко ще са качествени сперматозоидите, а довечера и да се отчитаме вероятно вече ще е минало.
И според мен е положителен. Може по-рано през деня да е било по-високо количеството на хормона и затова да не е чак като контролната. А за това, че може да изпуснеш ову-то не се притеснявай. Дори вчера сутринта да е бил пика на хормона и до края на вчерашния ден да се е спукал, би трябвало поне 12ч. да е жива яцеклетката след отделянето и все ще го уцелите ако направите опит днес. А може и днес вечерта да се спука. Така че си се обичайте и днес и утре ❣️
Пожелавам успех 🤞🙂

# 193
Че ще действаме и днес, и утре е ясно, но се замислих доколко ли са качествени сперматозоидите при въздържание над 5 дни. Като цяло погледнато, не конкретно за моят случай.

# 194
  • Замък сред облаците
Дарлинг, има накъде още според мен. Особено на 32-дневен цикъл търси О  след 14-ти ден. Тъй че хич не мисли спермата на ТМ Simple Smile

За насищането давам пример с тестовете от двете ми бременности, първата е с Овю от миналата година когато ставаха, от февруари насам минах на Клиър Ову:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт