Имам аз мечта голяма, скоро да ме наречете 'мама'. ~бебеправене 398~

• 31 229
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
Към кого да се обърна на лични, за да ме има и мен на списъка в новата тема, че съвсем забравих? Още едно момиче беше питало вчера... Ще се радвам отново да го напишете в темата, благодаря! Flowers Four Leaf Clover

Нa rave трябва да пишете за списъчето. Sparkling Heart

# 721
Обръщайте се към rave за вълшебното списъче. Тя пуска темичките. 😊

Включвам се относно тестовете за овулация. Ползвала съм всякакви видове, най-недоволна останах от oview. Използвах приложението premom и там си качвах всеки тест. То отчита наситеността на тестовата черта. Това, което за мен е важно е първите 1-2 месеца да се правят минимум 2 теста на ден. При мен например следобяд към 15-16 часа никога нямах положителен тест, пикът винаги беше към 19-20 даже 21. Та най-добре е да се провери това, защото за разлика от няколко часа може да се пропусне момента.

# 722
  • Sofia
Благодаря! Purple Heart

Веднага й драсвам едно ЛС.

Още ми закъснява. През няколко дни правя тест за Б. Толкова ясна една черта виждам до момента.

Че чак ме заболява сърцето, честно да ви кажа!

Знаете ли? ... Тъжа и като цяло съм нетърпелива да видя отново двете чертички. Обаче...

В същото време съм със смесени чувства, не само отрицателни. А и някакси се чувствам ЩАСТЛИВА. И спокойна.

Знаете ли защо е така според мен? На 43 съм, скоро ще чукна 44. Имам син на 17 години и 4 месеца. Обичам и съм обичана, и най-важното, с годеника ми и двамата желаем едно и също нещо! А това е БЕЗЦЕННО. С партньора ти да гледате в една и съща посока, да имате едни и същи мечти, и съкровени копнежи... това определено ми липсваше във връзката ми с бившия съпруг. Освен това годеникът ми сега е на 36, почти на 37, ерген, без дете засега, но някак не е вманиачен на темата. Въпреки че юли, след биохимичната ми бременност, беше толкова щастлив от благата вест, а после толкова тежко преживя, че бебе вече всъщност няма в утробата ми ... някак той ми вдъхва сигурност, спокойствие, търпение и безусловна вяра с оптимизъм, че ние двамата с него ще станем и ще бъдем РОДИТЕЛИ.

Колкото до ин витро и осиновяване - и това вече сме изговорили - готови сме и двамата буквално на всичко, само и само да прегърнем детенце и да го отгледаме заедно! ... Само да вметна, още когато синът ми стана на 4 годинки, поисках второ дете, тогава бях едва на 30 и съм имала къде-къде по-реален шанс да зачена по естествен път... обаче тогава и доскоро мъката ми беше в мъжа до мен. Той не правеше секс с мен, освен с презерватив, толкова да не искаше да имаме още едно дете. Предполагам, че затова сега съм толкова спокойна за мен самата - защото поне ми се дава шанс от самия мъж да забременея. Извинявам се, ако съм натоварила когото и да е с личната си изповед, но наистина предпочитам да се "излея" тук пред вас, отколкото да занимавам колеги, приятели и близки непрекъснато с моята голяма мечта за бебе.

# 723
Nikol_Triova, може би трябва да се насочиш към кето режим. Имаш ли ИР?

Да, на границата съм и док ми препоръча режим, без въглехидрати. Не го спазвам много, ограничих само хляба и картофите, кафе не пия, много чайове, ям мн плодове и зеленчуци, рядко месо. Но сладко хапвам почти всеки ден, а не трябва.. трудно е, но ще пробвам да махна и него

# 724
Мариела честито и от мен! Желая ти щастлива и безпроблемна бременност до финал! Purple Heart

Съншайн за "леко поликистозния яйчник" - това и на мен са го казвали. Преди години бях станала под 40кг случваше се цикълът да ми прескача с месеци. Отидох на преглед при една гинеколожка, която почти ужасена ми заяви, първо, че нямам никаква лигавица, а след това, че съм със СПКЯ и ме прати на изследвания. Отидох на второ мнение и ми казаха, че ми няма нищо на яйчниците. После друг гинеколог /дори не помня кой/ ми беше изръсил точно това "единият яйчник е леко поликистозен", но ми обясниха, че това не било проблем, просто образувал повече фоликули - физиологична особеност. След това съм ходила при различни гинеколози и никой не ми е казвал нищо подобно. Единствено отбелязват, че имам обръната назад матка. С всичко това исках да кажа, че при теб едва ли се касае за някакъв сериозен проблем и мисля, че нямаш повод да се притесняваш.

Дейзи аз си купих такъв дифузер от Лидл точно в деня, в който направих положителния тест. Естествено се замислих дали е подходящ за бременни и не виждам причина да е вреден, стига да не се слагат неподходящи етерични масла. Отделно може да се ползва и само с вода като овлажнител за въздуха, което е полезно. Като цяло е хубав подарък. Сега съм си взела масло с ванилия и солен карамел и ароматизира стаята страхотно и не толкова натрапчиво, както пръчиците.

Круела аз бях по същия начин, само плачех и свалих килограми. Но мисля, че вече поуспях да се отърся, дори се чувствам напълно готова да подновим опитите, въпреки че мислех, че ще ми трябва време. И при теб ще мине емоционалната криза. При всеки отнема различно време, никой няма право да ти казва колко е нормалното, за да си изживееш мъката. Със сигурност не бива да се потискат и задържат негативни емоции, защото после избиват другаде. Болката трябва да се изживява и изплаква, за да може после да продължиш напред. Прегръдка от мен Simple Smile

Хаус стискам палци положителният тест да се потвърди  с две дебели чертички!

И сега един въпрос към по-опитните момичета. Вече нацяло ми е спаднало ЧХГ, мисля, че дори имам овулация, при това ранна, защото засякох разтеглива ЦС и имах пробождания в корема. При това положение има ли някаква причина да бързам с контролен преглед след БХ или мога да изчакам след празниците?

# 725
  • Замък сред облаците
Ликорне, ЦС има под влияние на повишения ЛХ, но не гарантира наличието на овулация. Това не значи, че не може да има О, мисълта ми е да не разчиташ само на ЦС като индикатор.

Тест лентите за овулация никога не са гарантирали овулация, само отчитат пиковете на ЛХ. Това не значи, че на 100% настъпва овулация. Неслучайно тук коментираме непрекъснато, че ако има съмнения, се ходи на фоликулометрия като най-надежден метод, а може още да се направи преглед и след предполагаема О, за да се види има ли течност в дъгласовото пространство, както и да се мерят нивата на прогестерон в кръвта 7 дни след предполагаема О и 2-5 ден от МЦ.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 16:37 от АА

# 726
Licorne,
Благодаря ти много за отговора по моя въпрос! Наистина в левия яйчник, за който получих коментара имах 6 фоликула, а в десния 3. Сега в четвъртък ще ходя пак, за да видим отделената яйцеклетка.
Целувки и прегръдки! 💖💖💖

# 727
  • Замък сред облаците
.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 17:35 от АА

# 728
Благодаря ви момичета. Напълно сте прави. Аз просто съм решила този месец да се пуснем по течението. Имам нужда да си отдъхна малко преди да започна отново със следене и чакане. Затова ще пропусна тестовете за О и другите методи за проследяване докато се постабилизираме още малко, пък дано Господ е решил да ни прати отново чудо Simple Smile

# 729
licorne, благодаря ти. 😍

Ох, аз имах тест и не издържах и го направих. Разбира се - отрицателен, 28 ден на МЦ, не с първа урина, но с чувствителност 10… така че месецът е отписан Sad

Разбира се, вторачвах се 10 минути, виждах някаква “невидима сянка” и докато го правех всичко това, осъзнах колко нелепо бих изглеждала отстрани, защото с това действие хич не си помагам… Но поне сега си очаквам М и няма всеки ден да се надявам да не дойде..

Съжалявам за негативния пост и очаквам плюсчета от останалите! ❤

# 730
Daisy, не се отчайвай и не си мисли, че само ти изглеждаш така отстрани...миналия месец на трети ден закъснение нямах търпение сутринта да си направя тест и беше отрицателен, направих втори...пак отрицателен и седях и се взирах и дори реших, че тестовете са дефектни. После ми дойде чак на 5тия ден и бях много разочарована и си поплаках. Всички се взираме в тестовете и се надяваме и на бледа втора чертичка. С теб съм и горе главата! 💕

# 731
Ооо Дейзи, наистина не си сама.миналият месец даже фенерчето си включих 🙈

*уфф аз днес не/чакам. Имам някакво различно предчувствие този път.Не мога да го опиша точно. Знам,че тест вече би отчел,ама не смея. Не ми се гледа пак една чертичка.

# 732
  • София
Ооо Дейзи, наистина не си сама.миналият месец даже фенерчето си включих 🙈

*уфф аз днес не/чакам. Имам някакво различно предчувствие този път.Не мога да го опиша точно. Знам,че тест вече би отчел,ама не смея. Не ми се гледа пак една чертичка.

Хайдее не се ослушвай, с този прогестерон трябва да знаем!

# 733
Аз вярвам, че това ще е нашият месец. Само първия месец бях толкова убедена, че е станало. Бях мега разочарована.
Сега имам същото чувство. Дано не е измамно, защото празниците хич няма да са приятни.
А иначе често чувам "То деца лесно се правят, ама после пак ще си говорим като се родят." Иде ми да почна да обяснявам колко "лесно" става.

# 734
Хахаха - дааа - и аз с фенерчето Grinning Благодаря ви, момичета! Heart

Ох, Амира - толкова много ти стискам палциии!

Лютиче, кога не чакаш МЦ?

Общи условия

Активация на акаунт