Нежно мама цунка, ОКТОМВРИйска мъничка муцунка!

• 15 880
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Привет и от нас! Ето че сколасах и аз да опра до форума Embarassed-то от цедене и колики, човек само в малките паузи може да попрочете нещо /а и вие сте изписали толкова много/.
Та...Да ни е честита новата темичка на новото място! Специални благодарности към Херка, Криси и нашта мила рожденничка-КРЪЦИ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК-пожелавам ти здраве, много любов и щастливи моменти с малкото съкровище!  bouquet
Поздрави и на Благовест и мама Евелинка- БРАВО вие сте герои. И оттук нататък никакви аварии!  bouquet
Честито на обебените мами и на тези, които се завърнаха, на всички които празнуваха месечинки!

Аз щях да пиша доста неща, но дългът ме зове- зверчето се пробужда...
 Hugна всички-до скоро!

# 91
чрд , кръци, пожелавам ти още много сбъднати мечти! бъди жива ,здрава и щастлива мама!

алекс, честит ви месец! прегръдки за мама и  рожденника Hug!

евелинар, много се радвам на щастливият финал на малкото ви премеждие!  леко въстановяване ! благодаря ти ,че дори в този труден момент откликна на молбата ми!

момичета , днес навършваме 40 дни!!! решихме купона да бъде в неделя , а днес раничко сутрнта Васил ,таткото  , бабата и аз отидохме в нашата църква "Света Троица". "Чистата молитва" много ме развълнува. Обичам веселбата по всякакъв повод , но се радвам ,че сега бяме в най-тесен кръг. В църквата нямаше много хора,  свещенникът беше много мил и с благо излъчване.  Ритуалът беше толкова красив и  въздействащ, та чак успя мъничко да ме просълзи.
 трогателно е да видиш как свещеника чете първата молитва в живота на детенцето ти и как го въвежда в храма с  добри пожелания и моли господ да го благослови.
 пък в неделя на погачата ще му хапнем и пийнем по женски в чест на Жожик /така му викаме на наш Васил/.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 07:07 от oska

# 92
Да ви се оплача, сега идваме от педито след голямото дране днес се указа, че сме недохранени.. за 10 дни е качил само 300 гр и  сме само 3700гр..Реве ми се, зашото бях убедена, че кърмата му стига .. сега дохраних пробно изяде 20 грама и после повърна .. така, че не знам дали наистина имаме нужда от дохранване
А да и коликите си ги има..  Twisted Evil и го мъчат зверски .. може ли заради тях да не наддава #Crazy newsm78
                                                                                                                                                                                                               Такмо се чудех как да опиша отчаянието си като  видях че и други бебоци имат същите проблеми като нашият.Днес на консултацията се оказа че сме наддали само 200гр за 2 седмици и ми се дорева.Сега ми казаха да дохранваме но аз сам сигурна че имам достатъчно карма,а и нашето момче също го дохраних 20гр. само.Сега се изцедих за да видя колко суче и се олаза че яде само 5огр.а педито ми каза че трябвало да яде по100-110гр. и направо незнам какво да правя ,а не искам да дохранвам  newsm78         

# 93
Коте и ние първия месец качихме 700-800гр.  но нашето пиди каза добре било.Мисля ,че няма от какво да се притесняваш .

# 94
Здравейте майчета
Кръци ЧРД Да си жива и здрава обичана и щастлива Hug  bouquet

За наддаването аз до колкото знам е средно по 170 гр на седмица Не мисля че 300 грама за 10 дни е толкова малко Но все пак аз не съм педиатър

Ние с Алексчето сме добре Ревем като за световно Мътчат ни ужасни колики а и имаме и нервни пристъпи
Носене му е майката но дори и то не помага Аз го нося и му пея Правя се на маймуна а той пищи Чувствам се безсилна да му помогна и това ме съсипва Sad

Каката и тя ме побърква защото е в депресия Реве за всичко и има нервни изблици Не знам как да общувам с нея и съм в положение шах и мат  #Crazy
Единственото ми успокоение е че всичко е временно и ще мине

Е понаоплаквах се
Евелинче силно ви прегръщам и ви пожелавам бързо възстановяване

Оска и аз бях силно впечатлена от Чистата молитва Даже и тати се развълнува и каза че със сигурност ще кръстим Алекс А за да кръстим Дари ми отне 1,5 години за да го убедя
 Е това е за сега
ПОздрави и прегръдки

# 95
Ей, момичета, нашия татко успя след месеци мъчения да разбере как се качват снимките в албумчето и май малко прекалихме... Ама вие няма да се сърдите, нали? Wink
Ако някой иска да ни види - ние сме на последните няколко страници   Embarassed
Ей толкова малко място заехме  Joy
Целувки от нас!
 Hug

# 96
таси ,ако  аз бях публикувала нашата история с храненето........но не съм,защото като чета по колко изяждат и наддават другите,направо ме е срам да споделя.
нормата за седмица е 170 гр средно  за първите месеци. яни го е написала точно.
коте- 300гр за 10дни си е добре.
таси,а по мои изчисления ние последната седмица сме качили 150гр. ,но пък нашата педиатърка ни каза ,че за месец наддаването е в норма : 600- 800гр.. в такъв случай- 150 седмично е мминимума,но е достатъчно.опитай да ги направиш поне толкова.ние използваме кантар, за да контролираме храненето и това много помага.

ей по тия часове, вместо сега да спя  Crossing Arms,ето ,че пиша. ама така  ме ядоса това диване. вярно,днес пак ми намаля кърмата, но той пък изобщо не ще да захапе зърното, дори само за да симулира и да ме използва за залъгалка. седи си буден, блещи ми се насреща и плюе като му го подам- това му е новият номер.  колики цял ден нямаме???- пък не яде???-що за гатанка!?

ангелина,много ти е хубава момата! 4470

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 07:11 от oska

# 97
Не знам на Хера и леля Зеля дали им изтече мозъка с кърмата, но моя със сигурност..вече не мога и да смятам - за последните 10 дни сме качили само 100 грама, а не 300.. на 14 ден бяхме 3200, на 20- 3600, на 30-3700 Sad ooooh!
До сега не бях се замисляла  какви шишета да ползваме ..нали само по 2 глътки вода давам и правех жалки опити за даване на чай вместо вода.., за адаптето взех на Авент с най-малката дупка да му е трудно и да не се отказва от гърдата.. е резултата тази сутрин е с Авентския биберон само 10 мл АМ и блаженно заспа..С две думи съвсем се побърках  smile3511 smile3506

# 98
Мразя така да става, пиша пиша и после  #Cussing out

Та общо взето днес не спахме много много, мама се опита да си навакса съня, ама както има една приказка: "ама друг път", но пък дойде подкрепление мама свекърва е тук та се надявам да си отспя поне днес  Hug

Това е от нас за сега отчетох се  Grinning

# 99
  • Стара Загора
Това е от нас за сега отчетох се  Grinning
Отчете се на бързо и беж да те няма...не става така Naughty почерпи..я кафенце я биричка Rolling Eyes Mr. Green
Добрийден и от нес със Славчи. Славчовата мама..демек моя милост е предоволна днес...момчето снощи пропусна манджата в 12 часа и тази в 3 часа и чакккк в 5,30 часа стана да ядем Mr. Green Мама и тати са доволни и наспани Flutter
Днес за сефте запалиме камината...супер е..и ме удря на коледно настроение. Ех камина,,,ех маврудец....ех кеф Mr. Green
Коте а ти преди да дадеш АМ даваш гърдата нали? Иначе за дупките...само с едната дупка..за да му е трудно. Макар, че аз в началото давах с лъжичка за да незадоволявам сукателния му рефлекс уж да засуче ама нъцки Close
oska притесних се за теб...никаква не се обаждаш Crossing Arms иначе се радвам, че сте добре Hug
Ангелина браво за красавицата Hug
valka77 честити ви розови бузки...в началото и ние приличахме на китайчета Mr. Green
Често разглеждам албумчето на нашите бебешори...обаче всичките ни съкровища са прелесни...а очите на Митко на КалиМа направо ме грабнаха...страхотни големи като малсини очи Heart Eyes Ако не бях женена...щах да го искам за мъж...пази го Кали Mr. Green

# 100
Здравейте и от нас!!
Тая мойта беба ще я нацелувам-вчера яде в 22.30,след гушкане и лигавене с тате заспа в 24.00 и се събуди чак в 6.30 LaughingЕй,това е режим!! Ако остане така ще ви черпя!!
Леля Зеля,стига с тоя Маврудец,че жажда ме подхвана...А и тая камина..Ще ви дойда аз на гости,та да видиш кой обича винце и биричка... Joy Joy
Коте,не се безпокой,бебо ще свикне с АМ,ама имай търпение и упорство. Hug Hug
Вчера,като разглеждах пак албумчето ни,се убедих,че вярно нашите бебоци са най-хубавите Grinning  Grinning

# 101
здравейте,
ние пък имахме ужасни колики и се драхме от 6 часа та до сега с едно прекъсване за папане, наливах с чайче ама ефектът е много краткотраен Sad та сега се чувстам като ударена с мокър парцал #Silly
обаче забелязах по небцето на Ема едно бяло петънце, което си го има вече една седмица и не се маха, това дали е онова нещо млечница или каквото се казава там? трябва ли да го мажа с нещо, на доки сме след повече от седмица и много не ми се чакаше до тогава, че ако са някакви гъбки да не ми се прихванат и по зърната newsm78
въпросче към кърмещите мами, четох че като извадиш зърното след кърмене на бебто трябвало да бъде кръгло, това било показател за правилно поставяне, е да ама моето не е съвсем кръгло а малко сплеснато, значи ли че нещо бъркам в поставянето newsm78
ех кога мина това време пак трябва да се храним, хайде до скоро

# 102
  • Някъде в Европа...
Здравейте и от мен!

Мила Кръц, честит рожден ден! Желая ти много радост, семейно щастие и весели моменти около малкото ти Цветенце!

На всички мами, който скоро са празнували 40 дни - честито!
На новопоявилите се - добре дошли!

Мамче Евелинар, браво на малкото детенце!

barabana < моето зърно наистина е кръгло и доста издадено напред, като мъничка, тъничка залагалка (ама какво описание само  Laughing)

Ей, не съм писала няколко дни - колко само сте изписали. Личи си,ч е времето е лошо и всички сме си в къщи  Laughing, за жалост.

Сега и събитията около нас - в събота празнувахме "погачата". Бях поканила 3 семейства, посрещнахме ги на сладки, торта, 2 сметанови рула (донесени от тях) и мезенца и пгачата , разбира се (малко реклама на магазин Сани в Тракия - страхотни са им погачите по поръчка, мъжа ми даже вика вместо хляб да сме си поръчвали погачи  Mr. Green). Алохол - уиски и метакса. Събирането беше насрочено за 10.30х сутрината (съобразявайки се с режима на Ради от последните дни). Обаче, моята мишка сутрина се ококори в 6ч и до 10ч не заспа, та за уговорения час вече едвам гледаше. Гостите си ги посрещна в полусънно състояние, а и на снимките е с клюмнала главичка. Изгонихме мъжете в другата стая за ритуала Simple Smile, е, после разбира се, бяха първи на масата. Wink. Та така - почерпихме се за негово здраве, а той си проспа празника Simple Smile
За режима -  и ние имаме напредък - храним се вече на 3ч за по 15-20 мин Grinning. Вечер като заспим към 20-21 и се будим към 1.30, но после в 4.30 и към 7. Ей това ядене в 4.30 се мъчих да не го давам тая вечер, но той беше толкова гладен, изяде си юмручетата, та си го получи. Simple Smile

Валка, честити розовки бузки!
Мисля, че Криси ме беше питала за ортопед - утре имаме час в Мед. център Вела при доктор Янакиев ( препоръча ми го педито, аз нямам впечатления), та ще пиша как е минало.

За ваксините - следобед ще ходя да си взема болничния и ще питам педито.
Това е засега!

Ей, добре че няма вода, да не мога да измия чиниите и да сготвя, та да ми остане време за форума  Laughing Mr. Green

# 103
Ку куу и от нас Hug

Веси, Цвети - готово, поправих Wink

Аз да ви се похваля за вчера Mr. Green Освен че получих страхотни подаръци, ами моята приятелка, с която сме като сестри, роди дъщеричката си точно на моя рожден ден Heart Eyes Heart Eyes Толкова прекрасен рожден ден, досега не съм имала. Вече не сме двама, а цели трима човека в нашето семейство Heart Eyes

Ние сме на педиатър, да ни измерят в четвъртък и после ще ви се похваля колко сме.Знам обаче, че сме поналяли, защото вече сме на по-големия памперс. Не от 2 до 5 кг., а от 3 до 6 кг. Mr. GreenСтария номер много ни убиваше на дебелите кълки Mr. Green

Чао засега от нас.За утре и другиден вадете количките, че ще е готино времето - ухааа smile3508

# 104
Добър ден и от нас!
Нося ви добрата новина, че Благо се възстановява добре и в петък е възможно де си се приберат у дома Praynig
Мартин снощи реши, че ще се криви и сега едва гледам. А и сутринта в осем си правих кола маска на триъгълника, че ще ходя на контролен преглед и направо умрях от болка #Crazy Sick
Днес ще се мерим и теглим и после ще пиша!
Валка, браво на вас! Най-после я преборихте тази жълтеница!
Коте, по-спокойно. Брат ми първия цял месец нищо не наддал, после се отбил и майка ми и баща ми направо се побъркали. баща ми едва не го изключили от университета, защото не отишъл на бригада. Не само че брат ми е оцелял ами и ела да го видиш сега как яде! Дано съм ти вдъхнала малко кураж Wink
Кръц, честит нов размер на памперса! Joy

Общи условия

Активация на акаунт