Кошмари в кухнята - 4 тема

  • 34 455
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 5 300
Аз също много обичам уши, ама не навсякъде ги правят добре.

# 106
  • Мнения: 35 645
Гурково съм яла преди 5 години. Бяха супер. Ама дали готвачката е същата не знам. Аз много обичам.

# 107
  • Мнения: 429
Нямам връзка с югоизточна България и за това не знам за ушите. В никое меню досега не ми се е мяркало такова "ястие". Звучи ми странно и неапетитно не искам да опитвам Laughing

В кварталните кръчми менюто би трябвало да е съставено от нормални салати, хапки и мезета, една до три различни супи, скара, картофи, някакво готвено от рода на мусака, пълнени чушки и т.н., пържоли с гарнитура, наденици и вурстове.

БЕЗ пици, ризото, морски дарове, салати Цезар и тем подобни. Народна обикновена кухня. Много са ми измислени сцените, в които разни поставени клиенти поръчват пица,  ризото с миди и октоподи и Цезар в подобен тип заведения и после се чудят, че не било хубаво. Искам да ги питам, какво всъщност очакват като поръчват точно това точно там? Open Mouth

# 108
  • Мнения: 29 059
Аз защо не познавам хора в България, които наистина в реалния живот ядат свински уши, варени и после на скара?

Не познаваш нито един старозагорец? Еха...
Между другото, точно така се приготвят – варене и запичане на скара.

Чакай сега, хем искаш народна кухня, хем твърдиш, че такова животно няма?
Едно предложение – опитай, пък тогава коментирай. Simple Smile
На желаещите мога да препоръчам заведението, където правят най-добрите свински ушички от тези, които съм пробвала. В  Стара Загора.

Скрит текст:
ПП Пеп-4о ги знае, комшии са... Wink

Скрит текст:
ППП Така и не разбрах каква е роднинската връзка между жените в кухнята и „шефката“. Има някаква визуална прилика и такова фамилиарничене не е е току-така...

# 109
  • Мнения: 920
Грилованият домат е супер.
Заведението не се оплаква от липса на клиентела.
А за предаването ще кажа само - совите не са това, което са!
Ехааа 😯 Дай някаква подсказка, ако може 🤠

# 110
  • София
  • Мнения: 62 595
То и аз мисля, че не е лош човек, но за работа в кухня това не е достатъчно. Освен лични качества, за работа в кухня са необходими преди всичко кулинарни умения, способност за работа в екип и отговорно отношение. Не може да ти кажат, че нещо със заготовката не е наред и ти да отговаряш "Ами издавай си ги както искаш", не може да правиш нещо не както трябва, а после "Ама ти що не ми каза". Не оправдавам и готвачката, но явно между тях двете си има някакво напрежение, което не са търсили начин да изчистят, за да решат проблемите в работата и бизнеса. Някакви си лични битки са това.

На некадърен началник какво да кажеш друго, освен да си го издава както иска? Хем те е наел, хем не разбира, хем прави каквото му дойде на ума. Такъв го оставяш да се оправя сам, като толкова знае шефската му глава! Аз дори й се чудя на готвачката защо седи.

# 111
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 604
Грилованият домат е супер.
Заведението не се оплаква от липса на клиентела.
А за предаването ще кажа само - совите не са това, което са!
Ехааа 😯 Дай някаква подсказка, ако може 🤠

Не може 😁

Сийке, кажи де!

# 112
  • Мнения: 8 315

На желаещите мога да препоръчам заведението, където правят най-добрите свински ушички от тези, които съм пробвала. В  Стара Загора.

Аз моля Relaxed
Всеки път като посещавам Стара Загора искам ушички, баба ми като дойде от Гърция и мине през Казанлък и Стара Загора иска ушички Grinning

# 113
  • Мнения: 4 979
Како Сийке, дай жокер за заведението с ушите. Имам си и аз фаворит, ама колкото повече, толкова повече.

Уши на скара стават много хубави, ако са приготвени добре.
Супа с уши обаче... наистина звучи много неапетитно.

От готвачката останах с впечатление, че просто се е отказала да показва кое как се прави. Със сигурност във всеки спор се е налагала жената на шефа, което би убило всякаква мотивация.

# 114
  • Мнения: 920
Андариел, имах предвид отношението на шефката към готвачката и работата. 🙂
Безотговорно е някак...

# 115
  • София
  • Мнения: 62 595
Тези шефове за нищо не стават. Той си е такава натура - отпуснат, инертен. Не е от заболяването и хемодиализата. А тя е просто некадърна и не иска да се научи, дори не иска да остави готвачите да правят каквото е нужно.

# 116
  • на село
  • Мнения: 4 495
Уши, че и гриловани, какво им се яде, то само хрущял. Никога не съм яла- ни уши, ни крака, нито опашки и т.н.
Живея в югоизточна Бг.
На времето когато свекърва ми гледаха прасе, от тях приготвяше само пача, пак не можех да ям, хапвам пача само от главата, обезкостена Blush.
Предаването вече е все в една насока, неразбории между готвачи, управител,  сервитьор и пак отначало.
При нас имаше едно заведение, в което снимаха Кошмарите, мисля преди 2-3 години, не се промени съществено, а вече и не работи, закриха го, покрай пандемията.

# 117
  • Мнения: 10 862
Покрай другото забелязах тези кабели, май в кухнята са. Такова нещо позволено ли е в заведение?
Скрит текст:
Куче, и котка на масата, няма да го коментирам. Ами облеклото на сервитьорката? Прав беше Манчев.
Добре, че и табела някаква им сложи, как влизат клиенти в нещо, което не пише какво е?
Ник-Най - като "Кой е по-по-най"  ми звучи?
Замислям се, какъв е коренът на името Найденов? Или какво означава?

# 118
  • София
  • Мнения: 62 595
Найден е "намерен".

# 119
  • Мнения: 4 641
Грилованият домат е супер.
Заведението не се оплаква от липса на клиентела.
А за предаването ще кажа само - совите не са това, което са!
Е, разкажи повече. То не може идваш, пускаш мухата и дотам
Joy

Общи условия

Активация на акаунт