АВГУСТовските слънца се подготвят за студа!

• 13 613
  • 307
  •   1
Отговори
# 240
Честито на вс. празнуващи    bouquet
Страшно мн. се радвам за подобрението на Лъчко.  Heart Eyes
AndyB, и вие с Гого ще ни настигнете скоро. В нач. ме притесняваха темповете му на растеж, ама нали сме на кърма и не мога да го контролирам колко се храни, но свеки ме успокой като каза, че и баща му на 3м. Е бил 8кг.
Aila, на свекърите и  аз не мога да им кажа мамо и татко, според мен си имам само едни майка и татко. По име пък ми е неудобно, така че обръщам се към тях, когато са ми наблизо. 
Spinki, длъжна е да ти даде направление за ортопед, предупреди че имаш право да се оплачеш в здравната каса. В тази тема  ще намериш линкове с наредбата и закона, к` ги задължава да ти дадат направление и ортопеда

# 241
Добро утро,момичета! Аз съм в центъра на вихрушката от сутринта .Ох..лошое 4е  от понедленик запо4ва така- дано да не повле4е крак цялата седмица .Като на4ало се успах и станах в  4.50 .Само се молех ДАри да не се събуди и да иска да папка,4е хи4 нямах време да я храня( леле- колко гадно зву4и ).Та- бях забравила да се изцедя в4ера и сутринта за 10 мин. трябваше и да се обли4ам и да се цедя и....вси4ко останало.Успях само 80гр. да изцедя и сега ми е страшно притеснено,4е детенце няма достатъ4но папу .Дано устиска докато си дойда. PraynigЛеле- ужасна съм ... Sick
Ина4е- тези по4ивни дни ги използвахме пъноценно с малката.Бяхме по разходки навън и останахме и 2-те много доволни .Само дето в4ера ДАри малко ме уплаши та звънях на педито.Беше акала зелено,но имаше и някаква слуз и аз... Доки каза 4е няма проблеми стига да няма кървави жилки.Това било нормално- и 4ервата се про4иствали .Абе- дано е било инцидентсно 4е въпреки това се шашнах.
Аз към свекървата и свекъра не се обръщам никак.Малко ми е тъпа сега,защото свеки е при нас,но..това е положението.Те са доста възрастни и най- ми иде да им кажа 'баба и особено  Дядо( защото баба ми е с 2 години по-млада от свекър ми ooooh!)
ДАри отдавна седи по корем4е и много оби4а.Когато нещо не е на кеф я слагам то4но така и тя си умира от кеф Joy.Дори в последно време се надига много на ръ4и4ки,все едно прави лицеви опори hahaha.Ръцете и ние си ги забелязахме и си ги разглеждаме с голям интерес.За хващането- има един мек заек-игра4ка,който  си го държи съзнателно и много оби4а еда си го приближава до лицето и да го  тика в устата.За други предмети- още не ни се е слу4вално,макар 4е бабай и таткой редовно й тикат едни дрънкалки в ръцете,но не успява да ги задържи дълго в ръ4и4ките.Мъжът ми  дори й слага една кръгла дрънкалка ка то грив4ни4ка  и тя като маха с ръ4и4ки си дрън4и Grinning
Хайде- спирам до тук,4е малко дълго се полу4и.До писане! Желая ви  успешна седмица!   bouquetСпоред синопти4ните прогнози времето ще бъде хубаво за разходки- дано Praynig

# 242
  • софия
Добро утро,на всички!
Желая ви седмица изпълнена с много детски усмивки!
Желая на Мама Иги,скоро да се гушка с нейното съкровище!
Може новата ни тема да е :АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома  Hug!

# 243
Здравейте  Hug,

Много се радвам за бебе Лъчко! Специални поздрави и пожелания за бързо пълно възстановяване!  bouquet

Чета, че обсъждате въпроса за свекървите. Моля, по-опитните снахи да помагат със съвети! Аз тази рода почти не я познавам - свекъра не съм го виждала, че с мъжа ми не са в много добри отношения, свекървата съм я виждала само няколко пъти /живеят в друг град/.Тя беше плътно ангажирана до сега, но предполагам, че до седмица ще цъфне в София, да си види внучката /е, и големия внук от първия брак на мъжа ми/. Ще остане за няколко дни вкъщи Sick и не знам, дано се разберем.....Иначе по телефона е много мила, ама "на живо", направо се чудя какви изненадки ще си спретваме. За обръщението - въобще не съм се замисляла да й казвам мамо, казвам й по име и тя май няма нищо против...Уф! ще ми се тези отношения да бяха по-бесни...

# 244
Ама глупост съм написала - исках да кажа тези отношения да со по-лесни, а то по-бесни излязло Blush

# 245
  • София
Уф! ще ми се тези отношения да бяха по-бесни...
  Simple Smile

Добро утро и от нас. Засега всичко върви по план надявам се да нямам проблеми днес. Чакам сега с нетърпение таткото да ми каже дали отново ще е цяла седмица в командировка.
   Днес сутринта се събудих много изморена и то май основно заради притесненията дали Ники найстина не наддава малко. В два я събудих нарочно да я храня и после едва заспах. Но реално тя си иска да спи и даже и като я будя не иска да яде. В крайна сметка пак си спа два пъти по 4-5 часа и то с будене от мен. Ако пък беше чак толко гладна надали щеше да спи по толко. В събота сме на консултация и ще видим какво става реално с този кантар и тези грамчета.
   Спомням си че на Бубчето и бяха казали че трябва да качат 500 грама този месец, а пък моята заяви че не можело така това било страшно малко. Тези педиатри ако знаят какво искат..
   Много си обичам мъниците, но вече си мечтая за един цял ден без тях и с таткото, определено вече се чувствам изморена и искам малко почивка. Дано скоро му спрят командировките и си вземе един ден отпуска за да мога поне малко да остана без тях. Да отида до офиса и да  видя колегите и да подпиша документите за майчинството. Може и през някое магазинче да мина... Ех мечти Simple Smile
   Поздрави на всички, който имат празници днес  Simple Smile
   За Лъчко надявам се отново да има добри новини, че последния и пост на МамаИги е че е вдигнал отново температура и лекарите все още не знаят от какво е. Дано след изследванията всичко отново е добре и да спадне тази температура...

# 246
  • София
  Ех, докато си напиша дългия пост си ме изпреварила с това за по-бесни  Simple Smile
  Моля те не го махай, въпреки че има редактирай на всеки пост.. Wink

# 247
Здравеите мами!Валмер и а сам притеснена за моя маник ака много зелено,и си мисля да не е настинал Sad,ве4е незнам какво да правя  затова исках и да попитам другите маики дали при тях е така.Сега му направих 4аи4е от лаика,в4ера му давах едни прах4ета за про4истване но пак са зелени.Дано се оправи малкото ми пумпал4е  Praynig 4е ве4е се побаркавам.Целувки на вси4ки сладки бебоци и нега да са здраив4ки  bouquet

# 248
  • Sofia
Честити празници на всички майки и бебоци, които пропуснах да поздравя тези дни.

Ох, дано всичко се оправи с Лъчко. Винаги ми се насълзяват очите, когато чета за него. Той е силно детенце и се моля да преодолее това доста трудно изпитание.

Момичета, Димана вече ака на 3-5 дни и в началото това доста ме притесни, но се надявам да усвоява всичко от кърмата. (а пък иначе редовно си пръцка) Обаче последните два пъти акото е малко по-гъсто, излиза все едно от шприц и после си се разлива - е, как го обясних натурално....Нормално ли е да и се сгъстява актото?? newsm78 При майките, които само кърмят, имате ли подобни наблюдения. Освен това от две седмици вече си има и миризма.....а, бе голям човек ще става Laughing
Чудя се, да звъня ли на педито или това си е в реда на нещата. За съжаление търсачката обикновено е претоварена и не мога да търся Sad
Страшна тема отворих понеделнишки, ама каво да правя.

# 249
Mомичета, първо да ви благодаря за честитките за месечинката ни! Както се оказа аз последна разбрах, че Виктор на същия ден е бил и именник /някой да ме светне какъв празник е на 11.11, в смисъл- църковен?/В събота си направихме една разходка с бебо и батко.. Б--р-р-р, какво озъбено слънце имаше.... Crazy Вечерта ходихме на гости, а в неделя бахме цял ден в къщи. Таткото беше на работа, та си бяхме с двете деца...
Май не е трябвало да се хвалим, че заспиваме към 10.30... Няколко вечери поред ревем до един  ooooh!
Мислех си, че проблемът е запека, но вчера се изака и продължи да реве. При едното "зяпване" видях, чед езичето има пъпчица с бистра течност в нея /явно екстра към млечницата, която до сега се изразяваше в бял обложен език  Shocked  #Crazy / Сигурно ужасно го боли човечето, такъв рев изрева ...
Намазах със сода /нямах нищо друго подръка/ и ако утре ходим на консултация ще плача пред детската лекарка. Дано да се овладее положението, че вече не знам от какво реве   newsm78
По въпроса със свекървите. Аз на моите родители казвам на име /още от пубертета/ Като се омъжих едвам си сдъвках езика да кажа "майко и татко" Sick Първия път свекърва ми ми подаде 5 лв. и ми каза, че за обръщение се плащало  hahaha Тогава ми се видя доходен бизнес да ги мамосвам по цял ден, но както се оказа- така се прави само първия път  Hug
Виждам ги сравнително рядко и почти не ми се налага да ги титуловам  Crazy Иначе по телефона си пречупвам езика веднъж седмично.
В тази връзка като уточнявахме обръщенията с мъжа ми, аз се запънах и казах "Ако аз ще мамосвам твоите, то и ти - моите" Та така- при сбирки аз  и брат ми казвахме на име на нашите, а Ники ги "мамосваше"  hahaha Те, горките бяха поотвикнали от подобни обръщения, че чак им беше странно, но пък аз много се кефех  Mr. Green Откакто се роди големият ми син родителите ми станаха "баба Вили и дядо Стефчо", та така им казва и сега.

# 250
  • София
Честито на всички, които днес стават на 3 месеца   bouquet

Моля се с Лъчко всичко да е наред  Praynig и много сили да има и той и мама Иги пък и цялото им семейството.

За акото - при нас от доста време е зеленикаво, педито ни каза, че това е от АМ  - Миташки яде кърма и вечер добавка към него ( бяхме на Нан - а там има много желязо, сега минахме на Аптамил - ама няма още резултат),както и от това, че ака веднъж на ден.
Eliona - мисля, че не нормално чак на 3-5 дни да ака, по-добре се обади на педиатъра си.

Ние още май не сме си видяли ръцете, отвреме на време се втренчва в тях, обаче не ги разглежда -просто задържа поглед и после се зазяпва в нещо друго. Иначе хваща една дрънкалка -чесалка, и я размахва нагоре-надолу, но не мисля, че е съзнателно. Виж играчките от активната гимнастика и шезлонга и удря, за да се мърдат  Laughing
Онзи ден докато му пеех Зайченцето бяло и той започна да "пее" беше много забавно, много я обича тази песен - като почна да я пея и веднага виква и почва да рита с крака и маха с ръце. Имаме си и песен за успокояване - колкото и да реве като я запея и млъква и скоро заспива.....

Миташки също е с буйни коси, които стърчат във всички посоки, обикновено, но нищо не мога да направя - за жалост фибите не са за нас, виж на Ния вчера много й отиваше, ама Миташки проспа този момент, но следващия път се надявам да е буден Wink
Ох, че дълго стана.  
Чао за сега и приятен ден на всички

# 251
  • варненка от София
Добро утро и от нас. Честита месечинка на днешните празнуващи.
Стефаначето днес се събуди по раничко от 10 и като я взех при мен на кревата заспа, та спинкахме двенките до 10:30. Днес за първи път й дадох сок от круша и доста очарована остана шушката, смятам да й давам само сутрин крушата и се надявам да се оправи проблема с акането. Днес сутринта само се кърмихме, не стигнахме до добавката, много съм доволна, да видим сега до кога ще издържи.
Смятам вече да огранича и спра тотално АМ-то.
Eliona ние имаме проблем с акането от началото на 2-ри месец. Храним се комбинирано, но вече АМ-то е сведено почти до минимум. Не ми стана ясно от какво я запекох така, но за мен факторите са няколко, Саб симплекса помогна, а после и Фризолака. Имаше период в който я изаквахме само с термометъра, тогава акото излизаше както го описваш, в началото като оформено ако, а после по течно. Когато се притесних, че с този термометър ще я свикна на лесното, докторката ни ни изписа Дуфалак. Вече пием 2-ро шише от него и акането пак си остава на 2-3 дена по веднъж, но пък като ака, ака от сърце, омазва се до врата. Примирих се с факта, че шушката не ака всеки ден. Има бебенца, които акат по рядко, а да не говорим, че колкото повече растат, толкова повече се разрежда акането през времето. Иначе нашто още си мирише на кисело мляко и е с консистенция на горчица, за сметка но това пък като пръцне и миришеееееееее ooooh!
Aila винаги ми е било интересно как ги кърмиш двете мадамки, от чисто техническа гледна точка, направо ума ми не го побира. Това е още един повод да се възхитя на близнашките майки, вярно е, че с един куршум два заека, но пък докато отраснат зайчетата само майката си знае какво й коства.
Спирам, че Стефаначето е настроена за игра и ме вика.

# 252
  • София
За Лъчко надявам се отново да има добри новини, че последния и пост на МамаИги е че е вдигнал отново температура и лекарите все още не знаят от какво е. Дано след изследванията всичко отново е добре и да спадне тази температура...

Aila къде е писала мама Иги за температурата?Защото отворих темата в клюкарника, но там последният й пост е много радостен от вчера е? Ох, дано е добре малкото Лъче... Praynig

# 253
  • гр.Добрич
Здравейте и от нас в този дъждовен ден, но прогнозите са за много хубаво време в следващите дни.
Благодаря на всички, които ме посъветваха за ортопеда. Когато имам време ще почета малко по въпроса, защото както бях писала по-горе, аз също съм имала проблеми.
С тия свекъри и свекърви какво лицемерие пада. Обаче сега мъжа ми ме майтапи, че след години и аз ще съм свекърва и майко мила. Mr. Green
За килограмите и аз бях чела някъде, че колкото повече растат, толкова по-малко трябва да наддават, но не си спомням с колко.
Rozi24, Хектор не е ли на АМ и каква марка е ? Може и от млякото да е , ако има повече желязо. Ние също акаме на ден-два и понякога Ивчо плаче, защото трудно го изкарва. А последните два пъти забелязох, че в началото на акото има зелено, но после е като горчица. Ние сме на Аптамил 1.
Елиона сигурно е нормално да се сгъстява, все пак като престои няколко дена става все по-трудно, но аз го чакам сам да се изака. Веднъж му дадох прахчето Импортал, за което беше писала Лорекса. Ние изцяло сме на АМ и как мирише акото малееееее. Golqma tema podhwanahme, но това е част от ежедневието така че няма как.

# 254
  • у дома
Здравейте мами.  Hug
Честити месечинки на всички бебчета, които съм пропуснала.   newsm51
Да се отчетем: Ния вече е 6.060кг и 62 см.  newsm44 Биха ни втората ваксина Пентаксим, проплака мъничко при боцването и това беше, държа се геройски.  smile3501 Педи-то ни показа 3 упражнения с които да й помагаме за обръщане от корем по гръб, от гръб по корем и пълзене. т.е. с упражненията да провокираме тези „хватки”.  smile3503 Ще продължаваме да се храним 6 пъти на ден по 120 (до 135мл) и оставаме на Аптамил 1. Също така питах го за захранването, ще започнем при навършени 5 месеца, до тогава само на мляко.  smile3521 Относно аспиратора за нос, каза ни да не го използване, защото с него се разранявала лигавицата. Ако има сополки да й капем физиологичен разтвор преди папкане и така. Друго не се сещам.   newsm78
MamaMargo, съчувствам ти. Просто опитай много да се ядосваш. Aila, аз имам само свекър (майката на мъжа ми е починала много отдавна) и на него му казвам по име. Като си представя колко съм изморена  ooooh!, представям си ти с двете мъничета как си.възхищавам ти се   bouquet  marulka_s, благодаря  newsm03 аз в повечето случаи й помагам, т.е. слагам й играчката в ръчичката и тя си я държи, разглежда, набутва в устата съвсем съзнателно.  newsm62 Иначе с ръчички си побутва играчките, дори и крошета им забива понякога  newsm62

Може новата ни тема да е :АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома  Hug!
аз съм за  newsm10

ROZI24, акитата са зелени най-често от колики, но може и настинка да е. Най-добре отидете на лекар.  Naughty elia_gg, 11 ноември е Мчц-и Мина, Виктор и Викентий Преп. Теодор Студит; Мчц-а Стефанида. Именници: Виктор, Виктория. Hug
това е от нас, целувки и до писане   love001

Общи условия

Активация на акаунт