Февруарски бебета 2021 ❄ ТЕМА ЗИМНА ☃

• 11 936
  • 232
  •   1
Отговори
# 165
Аз мажа по 2-3 пъти седмично цялото тяло. Малкият стой и не мърда, явно му харесва Heart Eyes
Някоя мама да е със следният проблем  - малкият не иска обувки, реве, тръшка се. Едвам-едвам понася да му слажа едни пантофи като е в количката и сме навън, който са само за фасон и да му е топло, не са за ходене. Чорапи понася, но аз му слагам само като излизаме. В къщи ходи само бос. Проходил е, сравнително стабилен е, дори на моменти почти тича.

# 166
И аз мажа девойката 2 - 3 пъти седмично. От специалисти знам, че е важно.
Да се похваля и нашата девойка вчера навърши 1 годинка! BlushBlushBlush
За обувките: моето дете ако не седне да се храни без обувки изпада почти в истерия. Държи да яде без обувки. През останалото време ги понася някак, но от време на време се събува сама. Все още не е проходила самостоятелно, държи се по мебелите.
Момичета, аз имам питане: има ли някоя майка на която все още й се случва приспиването на гърда/на ръце. Аз съм от тях и това започва да ме напряга поради ред причини. Вкарах си сама този авто гол, а сега не знам как да се справя със ситуацията и да я отуча...

# 167
За обувките - понася само едни, с които е свикнала. Но съм забелязала, че понякога помага да й дам обувките да ги разгледа и да поиграе с тях и после е по-лесно да го сложи.
За съня, бяхме така до преди два месеца и постепенно я научихме да заспива сама.
Има много информация са различните начини да го направите. За мен най-лесно беше постепенно. Почнах първо да не се движа като я държа да заспи, спряхме люшкането. После почнах да пея и да я тупкам по дупето докато я държа, после същото, но тя си е в леглото. Постепенно спряхме пеенето и така. Сега заспива сама в леглото си. Отне ми около 2/3 месеца. Но вече е на фаза, че има любима играчка и това също може да помогне при заспиване.

# 168
При нас се забелязва, че вече почва да се отказва от приспиването на ръце. Сега вечерно време като ще спи, оправяме леглото и го оставям да си поиграе. Той къде играе, къде полягва, по някое време идва да го взема. Дундуркам минута и го оставям пак - или легнал да заспива или си става и пак играе. При мен е по зле, че иска много на ръце. Цял ден може да го разнасяш, а тежи. Често като е изнервен иска на ръце, но аз да съм станала и да го дундуркам права. Сега се опитвам да го приуча да е гушнат в мен както съм седнала и той да седи в скута ми, но не винаги е успешно.

# 169
Аз мажа все още всяка сутрин и вечер. С атопичен дерматит сме и няма как.
Ние обувки носим само навън. Вкъщи си щъка бос или по чорапи.
-INA-73 виж дали не са му тесни на ширина или височина. При нас това се оказа. Като смених обувките с подходящи за неговото краче и спря да ги тегли. Започна да си ходи и навън.
Приспиването и на мен ми е дерт. Не го нося или дондуркам, но ми чопли ръката. Задължително трябва да ме е хванал и ми чопли кожичките на ноктите или си пъха пръста ми в очите си. Побеснявам понякога. И това е само за нощния сън. По 20-30мин. ме чопли. От 2 месеца се мъчим с какви ли не методи. Мислехме лятото да си е вече в неговата стая, но не виждам как ще стане. Вече се чудя дали един консултант по сън да не видя. Някой ползвал ли е?

# 170
Не съм ползвала, но се оказа, че има много грешна или подвеждаща информация за някои неща в блоговете на тези консултанти. Случайно си купих една книга и благодарение на нея успях да се справя с дневния сън и преминаването към един сън на ден. Като се водех по блоговете все имахме проблеми. Та избирайте препоръчани или поне имайте едно на ум ако нещо не ви се стори правилно.

# 171
Аз мажа когато и където смогна, че много бяга 🤣. Когато има достъп до обувките си, тоест не е в количката или не ходи по улицата винаги се опитва да ги свали или поне да разлепва и залепва лепенките. Според мен са й интересни просто. Вкъщи е вечно боса, чорапи не търпи от никакъв вид, но не се впечатлявам, на мен също ми е първата работа да си сваля чорапите. Взех гърне - няколко дни голям успех - чак се изненадах, сега изведнъж само иска да става. Чудя се дали не й е неудобно, икейското е. Вие докъде сте с приучаването на гърне?

# 172
Хич и не помислям за гърне. Аз памперса едвам сменям, няма как да го накарам да седи на гърнето.
При нас също спи на спалнята. Само през деня спи в кошарата, защото свеки там го оставя. На мен ми е по лесно на леглото да го приспя.

# 173
Аз си мажа все още редовно, някак сме го направили като игра - песни, танци, а у..не е като да седи неподвижно, но набързо набързо се омазваме и приключваме. Гърне бях взела отдавна точно икейското, но мисля че му беше високо, краката му стърчаха някак неестествено от него, и понякога като се размърдат двете части и той се чудеше какво става. После си купих това на НУК, по-удобно ми е защото е някак излято цялостно, а и детето седи по-комфортно в него. Честно казано не мисля че гърнето има значение за успеха на мисията. И при нас понякога се получават нещата където трябва, но голяма занимавка пада, за да го задържим седнал на гърнето. Иска да става и обикаля, определено не е на фаза седене на гърне. Обувки не съм взела, но мисля да са от типа "боси" обувки. Вкъщи ходи с пантофи от този тип и са наистина супер удобни, аз съм доволна че не е с ледени крака, и той няма проблем с тях и не иска да ги сваля.
Спането е пълен филм...досега я карах така, ч да ми е лесно на мен, т.е. само сучейки заспиваше. Но вече започва да ми идва в повечко. В момента през деня го приспивам на ръце. Понякога става от раз, понякога си минава там целия цирк с бъркането в устата, носа, дране, хапане и т.н. При нас основния  проблем е в оставянето след като е заспал, буди се на момента, в който го допреш до леглото или ти решиш да се измъкнеш от него. С мъжа ми сме станали акробати вече, покрай опитите ни за безшумно изнизване. Мога ли да попитам коя е книгата, която е помогнала за заспиването през деня?
1 дневен сън не.е.ли все още твърде малко за тяхната възраст? Въпреки, че всяко дете си показва индивидуалните нужди. На моето и две не му стигат, опитахме, но си иска и третата дрямка, не може  да изкара деня без нея, или просто деня ще приключи в 6 следобед ахаххахах

# 174
Книгата се казва “Как спят бебетата?”, не мога да кажа, че всичко в нея ми е полезно, но определено за дневните нуджи за сън ми помогна много.
При нас сигурно един месец беше много странно, два дни спи един път и по никакъв начин не мога да я приспя, един ден спи два пъти. Едно средно положение, или спи сутринта в 11 и после по никой начин не иска да заспи чак до вечерта, абе неприятно беше понеже хем се измаря, хем се бодри да будува и просто установихме трайно спане по един път.

# 175
Аз мажа където и колкото сваря, т.к все едно сме в кеч мания.
Напоследък и Даяна започна да ми прави номера със спането. От новородена си заспива в нейното легло. Сега ми прави протест като я сложа там, само за дневния сън.... непрекъснато се изправя, мята, играе, мрънка и накрая се стига до рев. Започна да отказва втория сън, като до вечерта е страшно уморена, защото се получава, че не е спала от 12.30-13.00 часа.  Днес я сложих чак 12.30 да спи, спа два часа и 20 Мин ( това не се е случвало скоро) и вечерта си заспа без проблем, не беше преуморена и в настроение. Май ще минавам и аз на една дрямка, ние и третата лятото много рано я махнахме, че си беше мъчение.
На гърне сяда от както започна да стои стабилно седнала около 7 месеца. По голяма нужда ходи само там, инциденти имаме рядко и то в повечето случаи ние сме виновни, а не тя. Напоследък и тя постоянно започва да се изправя и да става от гърнето, голямо занимание си е и пак понякога не иска да стои там, не я насилвам....слагам я пак примерно след 30 Мин и така.
Даяна не обича нито чорапи, нито обувки, както и шапката си.... постоянно я маха навън. Купих и наскоро едни обувки на биомеханикс, тях май ги понася и като че ли не я дразнят толкова. Иначе другите ги яде, маха ги и прочие....

# 176
Ами, относно гърнето: слагам я, когато сменям пелените, за по 5 минути. Не ми е фикс идея. В повечето случаи си седи, рядко имам "аварии" да хуква да става. Гърнето ни е подарък, на Кикабу, като отпред има нещо като кормило и тя го върти и се забавлява. Понякога й давам по някоя играчка - от време на време й е интересно, да се опитва да я сложи под себе си в гърнето. Два случая имам до момента да се е изакала в гърнето, пишкането е доста по - често явление, но не при всяко слагане.

# 177
Мажа през вечер след баня. Стои по чорапи, като предимно лази и се движи по мебелите. На гърне слагам с надежда да свърши голямата нужда, тъй като започна упорит запек, въпреки че от началото на януари е на кухня и хапва течни храни. Давам Био Гайя и пак по 4-5 дни запек. Не пие много течности. Водата не му е вкусна. Макс 300 мл течности се събират за деня, предимно айрян и малко вода. Сок, смесен с вода, може и на екс да изпие 300 мл. Вашите деца по колко мл течности пият на ден, като не броим кърма/АМ? Някое друго дете има ли със запек?
Седи на гърнето по 20-30 мин, тъй като му идва музата след 15тата мин.и играем в това време. Пробвала съм на ръце да го държа, но като го напъне го боли и се стиска.

# 178
  • София
Аз все още мажа след всяко къпане.След намазване започва едно стискане и щипане на крачетата,явно се дразни,че са мазни.
Малката също не търпи шапка и обувки,нито бандана,но аз съм упорита,хаха...
Изправя се,подпира се на мебелите,но все още не ходи самостоятелно.
На гърне не съм я слагала досега,но мисля лятото да отказваме памперса.
Напоследък ми прави номера и се изпишква в хавлията,като я попивам след къпане.Мокри и халатчето си за баня,и протектора на повивалника,който също е хавлиен.Така,че почти всеки ден ги пера.Добре че имам по два комплекта и сменям веднага.
Днес е рождентичка и я чакам да се събуди,за да си види тортата,играчките видя сутринта.
На деня ще си празнуваме само с нея и татко й.
Утре ще празнуваме официално!

# 179
Мажа през вечер след баня. Стои по чорапи, като предимно лази и се движи по мебелите. На гърне слагам с надежда да свърши голямата нужда, тъй като започна упорит запек, въпреки че от началото на януари е на кухня и хапва течни храни. Давам Био Гайя и пак по 4-5 дни запек. Не пие много течности. Водата не му е вкусна. Макс 300 мл течности се събират за деня, предимно айрян и малко вода. Сок, смесен с вода, може и на екс да изпие 300 мл. Вашите деца по колко мл течности пият на ден, като не броим кърма/АМ? Някое друго дете има ли със запек?
Седи на гърнето по 20-30 мин, тъй като му идва музата след 15тата мин.и играем в това време. Пробвала съм на ръце да го държа, но като го напъне го боли и се стиска.
Моето до преди две седмици, осввн кърмата и АМ в кашата не консумираше други течности. Сега след короната какво стана..изпива понякога по две шишенца на ден от тези цветничките на phiops avent , да кажем, че размерът е нещо от рода на 100-120мл.  Други течности аз не давам (сок, чай, айрян). Запек няма, не го усещам да е обезводнен, пишка си доволно количество според мен. Пробвай с храната да контролираш нещата, като не става с течностите. аз в началото на захранването така регулирах, тиква, авокадо, лук или праз в храната съм забелязала, че доста помагат. ако даваш банан всеки ден може да го спреш за малко и да видиш дали ще има разлика. Аз за кухнята имам особено мнение, ползвам я но избирателно, мисълта ми е - не се предоверявай на храните там, че едва ли не са полезни - възможно е от десертите ако ги даваш, да му влияят така - масово са нишесте , грис или нещо от този сорт. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт