Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 527
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Днес гледах финалът на Happiness - драмата с опасният вирус. Краят е
Скрит текст:
щастлив.

Днес започнаха две корейски драми - Uncle https://mydramalist.com/60409-uncle и The King of Tears, Lee Bang Won https://mydramalist.com/707971-taejong-yi-bang-won Lee Bang Won е третият крал на Чосон - Теджонг.
Други драми за него:
- https://mydramalist.com/14324-six-flying-dragons;
- https://mydramalist.com/31328-my-country.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 22:23 от Feyre

# 91
  • България
Аз изгледах 9 епизода от Novoland: Pearl Eclipse (2021).
Започна обещаващо, с русалка, перли от сълзи и т.н.
Обаче след това гледаме само дворцови интриги.
Не виждам къде е фентъзито, ще гледам и нататък, но май няма да го докарам до финал.

# 92
  • пак на Рив Гош
Този Park Bo Gum изглежда красив почти колкото китаец. Grinning
Аз го бях пропуснала, докато не го видях за първи път в последния епизод на Itaewon Class, където има малка гостуваща роля. Бях с дъщеря ми и двете се спогледахме и изпищяхме "Ама този колко е хуууубаааав!!!" Heart Eyes
После веднага започнахме да го гледаме в Record of Yourth Joy 

Ако повече хора от темата ще гледат Love in the Moonlight, може да се включа и аз, че ми е в списъка Blush.

Feyre, отбелязах си The King of Tears за гледане, благодаря!

Моарейн, Novoland Pearl Eclipse, тъкмо тази седмица ми излезе на реклама в WeTV и от описанието ми изглеждаше като по моята част. Ще чакам твоите отзиви за по-нататък (понеже засега са пуснали свободно само първите 35 епизода, за останалите искат абонамент, та се чудя дали да го почвам). Видях, че има и други Novoland. Те поредица ли са, или са от типа "multiverse“?

Моите текущи сериали:
- приключих с Maiden Holmes - точно моят тип сериал! Много ми хареса, с изключение на началото на последния епизод, където според мен драмата идваше малко в повече. Дадох му 9,5*, ако някой ден го изгледам втори път, ще вдигна до 10*. Joy
- Gu Family Book - до средата съм, гледам го на час по лъжичка. Някак си не мога да "вляза" в него и да изгледам повече от епизод на ден. Ще го изкарам докрая, все пак.
- Healer - след първия епизод мислех, че ще е от детективско-полицейския тип, но от третия епизод нататък вкараха повечко интрига и взе да ми става доста по-интересен. Та той ми стана "главният" сериал за момента.
- Mr Right - китайски от 2018-та. Започнах го заради Jiang Shu Ying, която харесах от The King's Avatar. След 6-7 епизода още не мога да реша дали ми харесва или не. Ще му дам още няколко епизода шанс и тогава ще видя дали ще му отделя повече време...

# 93
  • България
Ако повече хора от темата ще гледат Love in the Moonlight, може да се включа и аз, че ми е в списъка Blush.
Моарейн, Novoland Pearl Eclipse, тъкмо тази седмица ми излезе на реклама в WeTV и от описанието ми изглеждаше като по моята част. Ще чакам твоите отзиви за по-нататък (понеже засега са пуснали свободно само първите 35 епизода, за останалите искат абонамент, та се чудя дали да го почвам). Видях, че има и други Novoland. Те поредица ли са, или са от типа "multiverse“?
След Новоландия планирам  Love in the Moonlight.
Не са поредица, поне този с перлата не е свързан по никакъв начин с другите два, които съм гледала.
Novoland: The Castle in the Sky 2 (2020) и Novoland: The Castle in the Sky (2016).
Там става дума за родителите и в другия сезон за дъщерята. Научаваме и как свършва животът на родителите.
Харесаха ми, като за 9.5.
Maiden Holmes (2020) е от любимите ми сериали, но няма много такива.
Май бях изброявала някъде напред сериалите от този тип, които съм гледала.

# 94
Аз също мисля да гледам, щом ще го дават по те Simple Smile Дано само не се застъпи с нещо, което ме интересува.

# 95
Анионг, момичета Smile

Аз изгледах току-що този: Extraordinary You
Много ми хареса, макар че това е сериалът с един от най-сложните сюжети, който някога съм гледала Laughing
Без да броим някои с дворцови интриги, там също е доста сложно Grinning
Фентъзи е, но не е от типа "магическо фентъзи". Светът, в който се развива действието, всъщност не е истински, а нарисуван в комикс. Не знам този тип фентъзи как се нарича Simple Smile Основното е романтиката, малко комични сцени (на мен ми бяха малко), и най-важното - щастлив финал.
Повече няма да спойлвам, слагам в скрит текст summary, на който му е интересно:

Скрит текст:
Сериалът проследява гимназистката Юн Дан-о , студентка в престижна академия. Един ден случайно тя открива, че светът, в който живее, е фантастичен свят от комикси. Тя и всички останали са просто герои в комикс, озаглавен Secret, всички под властта на техния всемогъщ и всезнаещ писател. Dan-oh е само допълнителен герой и, още по-лошо, писателят й е отредил неприятна роля: тя е сгодена за дългогодишната си любов, която я презира,има сърдечно заболяване и се очаква скоро да умре.
Неудовлетворена от тази съдба, Дан-о решава да изкове съдбата си, като промени сюжета на историята и намери своята истинска любов. Нейните надежди да се освободи от контрола на писателя стават по-силни от преди, когато тя неочаквано среща безименния студент номер 13. Но тъй като събитията около Дан-о и номер 13, когото тя нарече Хару, постепенно започват да имат паралели с предишната работа на писателя, промяната на съдбата й може да има цена, която трябва да плати.

Е тука не превъртах грам, щото а си превъртял, а си изтървал нещо съществено и не можеш да се ориентираш какво става Simple Smile А си ми беше и интересно да гледам де Simple Smile
Двамата актьора в главните мъжки роли бяха много хубави, девойката дето не можеха да си я поделят - много симпатична, с едни сладки трапчинки, макар че и не чак хубава, поне не за мен Grinning
Двамата мъже Kim Seok-woo (Rowoon) и Lee Jae-wook, а жената Kim Hye-yoon.
(инфо за който помни имена, макар че аз не съм от тия Simple Smile)

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 19:35 от Змей Горянски

# 96
  • гр. София
Актрисата от Secret royal inspector e в главната роля Simple Smile

# 97
Актрисата от Secret royal inspector e в главната роля Simple Smile

А Rowoon е главен в The King's affection. Там е голям сладур. Grinning

Lee Jae wook и Kim Hye yoon имат гост участие в True beauty и там играят героите си от Extraordinary you. И Kim Young dae, който играе лидерът в Extraordinary you също има гост роля.

# 98
А Rowoon е главен в The King's affection. Там е голям сладур. Grinning
Оф вярно, че оттам ми е познат, как не се сетих! И аз гледах The King’s Affection, но реших да го спра докато не излязат повече епизоди, че много се дразнех с това чакане по едно седмица.

# 99
  • пак на Рив Гош
И ние със щерката много харесахме Extraordinary You. Гледахме го заедно и много се забавлявахме. Покрай него открих Rowoon (между другото, и аз чакам в момента да излязат всички епизоди на King's Affection, че да си го биндж-вам на спокойствие после Joy) и Lee Jae-Wook трайно ми се настани в списъка с любимци. Много е талантлив тоз младеж! Абе, изобщо целият каст бяха сладури.

# 100
Току-що изгледах последният епизод на The King's Affection. Отива в Топ 5. Страхотна игра от актьорите, историята и музиката.
Скрит текст:
От няколко години финалите на историческите сериали са щастливи....на повечето Grinning  

Park Eun bi изигра страхотна мъжка роля за разлика от другите й колежки в техните сериали.

Приключих и Inspector Koo.
Скрит текст:
Краят има вратичка за втори сезон и се надявам да има. Имаше много дупки в сценарият. Историята беше мудна и предвидима. Не показаха миналото на убийцата и на помощникът на главната. Искаха да наблегнат повече на това какъв е човекът сега. Бях се отказала да го продължа, но го изгледах заради актрисата, която играе убийцата - Kim Hye Jun. Тя изнесе сериалът. Още в Kingdom, където играе Кралицата ми направи впечатление със страхотната игра.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 21:00 от Feyre

# 101
  • България
При мен е 13 епизода скука Novoland: Pearl Eclipse (2021).
Сигурно тръгнах с голямата кошница и затова съм разочарована.
Нещо не ме грабна историята, не ми харесват дворцовите истории, също така ученичката да се влюби в учителя си.
Неведнъж точно в китайски фентъзита са обсъждали, че шифуто е нещо като баща, пък тук любов ще се върти, може би.
Но пък Императорът е много красив, поне ми пълни очите.

Не са му пуснали снимка с дълга коса и черна коприна, тогава е топ.
The King's Affection (2021) веднага го отмятам в корейската папка. Grinning

# 102
  • вятърничава
Jirisan завърши, добър сериал!Малко разтеглен по средата,по корейски.Финалът ме изненада,макар,че се надявах.Дали пък зрителите не са оказали влияние.Малко скалъпен ми се видя,по корейски.Няма значение, кастът и планината бяха основните му предимствата.

# 103
В момента нямам много време за сериали и поизостанах (освен това ще започна Вещера). От понеделник все пак ще гледам корейския по Бтв Лейди, макар че май ще се застъпва със Стани богат. Може би ще сменям канала от време на време...
Имате ли мнение за този китайски сериал - става ли? https://mydramalist.com/66743-the-day-of-becoming-you
Дали няма да се окаже прекалено романтичен? Искам да има и интрига, освен романтиката.

# 104
  • България
И аз започнах снощи Вещерът, смятам днес да го довърша и утре съм на Love in the Moonlight (2016).
Китайският, за който питаш, не е лош.
Писала съм му 9 от 10, това е добра моя оценка за съвременен сериал. Не съм им почитател и рядко им давам по толкова.
Няма кой знае каква интрига, но става за веднъж и за разпускане след тежък ден.

Общи условия

Активация на акаунт