Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 595
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • Русия
Случайно намерих любовта/I Accidentally Found Love, китайско, 24 серии.
В главните роли са любимката ми Чжао Лу Си и непознатият за мен Лю Те. Момичето си е както винаги с добро присъствие, момчето също добре се представяше, но! Много е кльощаво, ама много. Изглежда на 20, пък играе мъж над 30-те. Добре играе, но като го погледнеш - голям контраст между ролята и външността му, тотално несъвпадение.
Сюжет: той е предприемач, тя е куриерка. Някой му спретва автокатастрофа, а веднага след нея тя го прегазва с мотора си. Той се възползва от възможността да се покрие при нея, като използва чувството й за вина и страха й от отговорност. След няколко месеца, прекарани заедно, идва любовта, после раздели, търсене на злодея, накрая хепиенд.
Добрите актьори играят в много-много слаба сценарно дорама. Едвам я изтраях докрай. Всичко е клиширано до немай къде. Поне не го разтеглиха на 40 серии.
Не я гледайте. Simple Smile

# 526
  • България
Това не бих го гледала. Blush
Нещо съвременно китайско с фантастичен елемент?

# 527
  • Русия
Фентъзита са много. Аз последно време ги отбягвам, нещо ми поомръзнаха. След My bargain queen все се надявам да видя нещо толкова стойностно за съвремието. Но не намирам.

# 528
  • България
Търся съвременна фантастика.
Има много фентъзита, които всъщност са "фентъзита" - реално са розови, лигави истории, които ми омръзнаха.
Бива понякога да се гледат, но за постоянно ми омръзват.
Фантастиката не е фентъзи, фентъзито е само разклонение на жанра. Grinning
My Bargain Queen (2021) също не бих го гледала - точно тия с етикети Business, Romance, Drama са ми най-лигави.
Нещо, като Super Me (2019) или The Wandering Earth (2019), но да е сериал.

# 529
  • Русия
Не съм ги гледала тия двата. Срещнах едно заглавие "Начало", нещо за връщане назад във времето, даже съм си го насрочила за гледане, ама не съм сигурна дали няма да е лигаво, май не е хард фантастика. Ммм, видях още, че са екранизирали "Задачата за трите тела", но не виждам да са пуснали сериите, това бих го гледала.
Аз в момента съм на лигавщините, много разтоварват. Simple Smile

# 530
  • пак на Рив Гош
Naili, хиляди благодарности за изключително подробния разбор на Lucky With You. Той ми е в списъка за гледане във Вики от известно време насам, оставям го и ще му дам шанс Simple Smile.

Liu Ying, май на фантастика в най-чистия смисъл на думата не съм попадала (била тя корейска или китайска), повечето са разни истории с фантастичен елемент, като пътуване във времето, паралелни светове и т.н. В списъка имам Serendipity, който е с фантастичен елемент, но още не съм го гледала. Пък и е с етикет "фентъзи" и "романс", та може и да не е съвсем по твоята част Simple Smile - https://mydramalist.com/78791-ouran-chuang-ru-de-shijie

Аз онзи ден довърших втория сезон на Chief of Staff. Lee Jung Jae, Shin Min Ah и изобщо целият актьорски колектив бяха отново на ниво, като в първия. Историята започна добре, но някъде след средата, по корейски взеха да вкарват обрат след обрат и драма след драма, кой от кой по-обратен и по-драматичен... спокойно можеха да редуцират наполовина и резултатът да бъде също толкова добър и интересен. В крайна сметка му дадох 9*.

Подхванах и Bulgasal - https://mydramalist.com/683675-immortal - при нас дават по 2 епизода на седмица и досега са стигнали до 8ия. Вярно, започва доста кърваво, но взе да ми става интересен и ще го продължа.

Продължавам със Sunshine of My Life - https://mydramalist.com/39519-if-you-re-well-it-s-a-fine-day - стигнах до 30 епизод (от 45). Историята си е като за типичен съвременен китайски сериал, върви си по предначертания път, няма изненади, но няма и нещо особено. В момента назрява Голямата Драма, която ще Ги накара да се разделят към 31-32 епизод и да страдат много, за да се съберат отново и да се земнат (поне така предполагам, де, ама може и да ме изненадат...) на 44ия-45ия. Но поне Zhang Han е сладък Heart Eyes
А и в част от сериала действието се развива в Париж, та много се забавлявам с несъответствията тип "Инстаграм vs reality" в стил "Емили в Париж", ама по китайски Joy

Като корейски текущ сериал започнах The King: Etеrnal Monarch - https://mydramalist.com/35039-the-king-the-eternal-monarch - най-вече, за да попълня филмографията на главни роли на Woo Do Hwan и хубавите му очи Wink . Признавам, че съм с големи предубеждения към главната двойка актьори (Lee Min Ho и Kim Go Eun), но ще се опитам да бъда максимално обективна при гледането. Засега сюжетът ми изглежда като една весела бъркотия (белият кон в центъра на съвременен Сеул ме довърши! Joy) и силно се надявам сценаристите да знаят накъде вървят, макар и да имам опасения, че май не...

# 531
  • България
За съжаление и аз не намирам чиста фантастика, поне от китайските.
Следя и какво ще екранизират по Лиу Цъсин.
Засега само два сериала и филми, но повечето все още са само планирани.
Започнах китайския Nirvana in Fire (2015), обаче се очертава твърде много политика и сигурно няма да го изгледам. Отдавна ми се мотае на харда и е време да освободя място.
Лигавите разтоварват, вярно, но ме и приспиват. Grinning
Търся нещо с приключения, разследвания, но и фантастика, фентъзи.
Благодаря за Serendipity (2021) - добавям го.

# 532
  • Русия
Лю Цъсин - тъкмо за неговата Задача за трите тела/The three-body problem споменах, трябва да е интересно. Аз нещо си мислех, че е сериал, а те са заснели два филма. Пак става Simple Smile

Погледнах още веднъж описанието на Началото/Reset, май ще е фантастика все пак: https://doramatv.live/nachalo

Melting me softly пак е с нещо фантастично (замразяване на хора за 20 години) в сюжета, откога се каня да го мерна, още повече, че там е любимият ми Чжи Чанук.

Сигнал - корейски детектив с връзка между колеги-полицаи през времето.

Бих могла да ти препоръчам и едно тайско, със смяна на телата между двамата герои-мъже и добра психология, ама тук не му е темата.

W - Two Worlds - корейско: героинята попада в манга, героят от мангата също може да преминава в истинския свят, та си щъкат насам-натам. Simple Smile Не мога да препоръчам, защото не понасям Ли Чонсок и защото е леко лигаво. Simple Smile

Tientsin Mystic - китайска дорама с много особено настроение, много ми хареса, актьорите са добри, любимият ми Ли Сян е там. Романтика много малко, основно е фантастичен детектив.

# 533
По Трите тела тепърва ще се снима американски сериал. А китайците са направили филм, който е бил толкова зле (по тяхна преценка), че не е получил официален рилийз.

# 534
  • Русия
О, тъй ли? Sad Аз пък се надявах те своето родното най-добре да екранизират. Беше ми много интересно, как ще изглежда. Американците хич не искам да ги гледам, отсега знам, как ще го направят. Освен ако Уидън няма да е режисьорът, негов филм бих гледала.

# 535
Аз се мъчих от вчера да гледам Here to Heart(съвременен китайски), но се предадох на средата на втори епизод.
Освен, че показа около 20 пъти продукти на Nivea нещо друго не се случи в тоя филм, направо като рекламен клип е, доста скучен при това. То не беше офис на въпросната козметика целия отрупан с нейни продукти, не беше подарък за напускане пак тая козметика, не бяха кремчета, които героинята ползва по 3 пъти на ден… и всичко около нея пъъъълна скука - намеква се за някакви събития случили се преди 7 години, за които явно са наясно всички освен драгия зрител… гледах, гледах и му дадох оценка 👎🏻 (което по принцип много рядко правя) и да си ходи…

# 536
  • България
Скрит текст:
Лю Цъсин - тъкмо за неговата Задача за трите тела/The three-body problem споменах, трябва да е интересно. Аз нещо си мислех, че е сериал, а те са заснели два филма. Пак става Simple Smile

Погледнах още веднъж описанието на Началото/Reset, май ще е фантастика все пак: https://doramatv.live/nachalo

Melting me softly пак е с нещо фантастично (замразяване на хора за 20 години) в сюжета, откога се каня да го мерна, още повече, че там е любимият ми Чжи Чанук.

Сигнал - корейски детектив с връзка между колеги-полицаи през времето.

Бих могла да ти препоръчам и едно тайско, със смяна на телата между двамата герои-мъже и добра психология, ама тук не му е темата.

W - Two Worlds - корейско: героинята попада в манга, героят от мангата също може да преминава в истинския свят, та си щъкат насам-натам. Simple Smile Не мога да препоръчам, защото не понасям Ли Чонсок и защото е леко лигаво. Simple Smile

Tientsin Mystic - китайска дорама с много особено настроение, много ми хареса, актьорите са добри, любимият ми Ли Сян е там. Романтика много малко, основно е фантастичен детектив.
Благодаря!
Снощи изтеглих W (2016) и сега ще го започна.
Хм, маркирала съм Tientsin Mystic (2017), като изтеглен. Трябва да поровя из хардовете, че съм като катерица - събирам, събирам...
Изгледах два епизода на Nirvana in Fire (2015). За разлика от God of Lost Fantasy (2020) актьорите са много добре подбрани.

И явно добри, защото въпреки политиката се загледах и има шанс да стигна до края. Разбирам защо някой по-напред го препоръча.

# 537
  • Русия
Аз го препоръчах. Simple Smile
Единственият наистина стойностен китайски сериал, който съм гледала, сериозен, с добри актьори и страхотен сценарий. Ху Ге е прекрасен! И другите са на ниво.

# 538
Аз не догледах W - започна обещаващо и от един момент стана изключително скучен. Но аз не харесвам много романтични сюжети, в които не се случва нищо.
Трите тела, доколкото помня, ще го правят създателите на Игра на тронове съвместно с Райън Джонсън, което не е добре.

# 539
  • пак на Рив Гош
Аз пък страшно харесах W Flushed, много мой тип сериал, но пък и И Чон Сок ми е в "краткия" списък със сърцетупи Heart Eyes

Melting Me Softly (поне за мен) не е толкова фантастика... всъщност единственото фантастично, по спомен, е замразяването за 20 години, останалото е журналистическо крими-разследване и романс. Но като цяло ми допадна.

Аз навремето догледах (малко) на зор Here to Heart и то основно заради Zhang Han, когото тъкмо бях харесала в The Four. Много драма, изобщо не разбрах голяма част от действията на главната героиня, вбесяваща липса на комуникация между главните герои (всичките!). Общо-взето, 90% от проблемите можеха да бъдат избегнати, ако бяха седнали и поговорили като възрастни хора... но пък в такъв случай сериалът щеше да е 10 епизода, а не 40 Joy

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 10:09 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт