Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 582
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Аз навремето догледах (малко) на зор Here to Heart и то основно заради Zhang Han, когото тъкмо бях харесала в The Four. Много драма, изобщо не разбрах голяма част от действията на главната героиня, вбесяваща липса на комуникация между главните герои (всичките!). Общо-взето, 90% от проблемите можеха да бъдат избегнати, ако бяха седнали и поговорили като възрастни хора... но пък в такъв случай сериалът щеше да е 10 епизода, а не 40 Joy
Роца, шапка ти свалям, аз на такъв подвиг не съм способна явно 😀
На мен зора ми беше до средата на втори епизод и после си викам “Абе аз за какво се мъча?!?” и до там…
Но липсата на комуникация си личеше още в началото - некви погледи, недомлъвки, ама казва едно, но си мисли “Ама това защо го казах”, те две сестри не могат да си говорят нормално без недомлъвки, какво остава за останалите… и не знам дали защото сценария и режисурата не ми харесаха, но и играта ми се стари много, много слаба… просто супер изкуствено се държаха всички… абе ужас е тоя сериал…
И за да не е само хейт да кажа и нещо хубаво (но за един друг сериал 😀) - Sky Castle.
Разказва се за болните амбиции на богатите спрямо образованието (и съответно според тях и бъдещето) на децата им и до трагедиите, до които води това мислене. И друг път съм попадала на загатване на темата в други филми, и явно това си е сериозен проблем в обществото им, но в този е основна тема. И да ви кажа… много са зле… толкова зле не очаквах да са. Горките деца..
Но играта и режисурата са на ниво. И има някаква особена атмосфера, то детето дето не го гледа филма и като се загледа ме пита “Тоя филм защо и толкова сив?”, т.е. всичко и пипнато с мисъл…И ми беше интересен де, догледах го, макар че не е от розовко-романтичните комедии, които ми се гледат тия дни 😀

# 541
  • пак на Рив Гош
Роца, шапка ти свалям, аз на такъв подвиг не съм способна явно 😀
На мен зора ми беше до средата на втори епизод и после си викам “Абе аз за какво се мъча?!?” и до там…
Joy Аз май го гледах по време на някой от локдауните тук, та и без това тогава имах време за губене и скрупули да зарежа сериал по средата (вече ги нямам, обаче Joy). Даже почти и бях забравила, че съм го гледала Joy.

За Sky Castle от много места чувам добри думи, той ми е в списъка в Нетфликс от известно време. По едно време мислехме със щерката да го гледаме заедно в обедната почивка по време на дистанционното обучение, но подхванахме друго, и после тя тръгна отново на училище. Та май ще го гледам сама в крайна сметка.
Но по-нататък, че след скорошните сериали ми се гледа нещо много розово, неангажиращо и по възможност "костюмирано" (чосонско).

Вчера ми излезе като предложение Sponsor - https://mydramalist.com/697397-desire - с Lee Ji Hoon в главна роля. Тъкмо след Dinner Mate си казвах, че ми се ще да го видя в главна романтична роля, без много драми... ами, май пак няма да стане Joy. Но пък си го отбелязах за гледане, като понапреднат малко с епизодите.

# 542
  • България
W (2016)
Прочетох pppqqq и се отчаях, но Роца ме обнадежди. Първи епизод ми хареса. Тъкмо ми е по вкуса. Както съм писала, често съм си мислила дали всяка една книга, сериал, филм не създават паралелни светове някъде в безкрайната Вселена. Това е и една от причините да не обичам жестоки сюжети, трагични финали и т.н.
Имаме си вече един недобър свят, да не създаваме други.
А Lee Jong Suk е голям сладур. Засега го наместих на трето място в корейската ми листа. Там все още местата са временни, нямам много впечатления, но освен лицето и тялото му е страхотно.
Ако кажете, че и тази усмивка е негова, направо ще догледам сериала, даже и да е много лигав. Laughing

За разлика от него Seo In Guk е набит и късокрак, но пък е страхотен актьор и затова е на второ място в корейската ми ниша на сърцето.

# 543
  • пак на Рив Гош
W (2016)
Прочетох pppqqq и се отчаях, но Роца ме обнадежди. Първи епизод ми хареса. Тъкмо ми е по вкуса. Както съм писала, често съм си мислила дали всяка една книга, сериал, филм не създават паралелни светове някъде в безкрайната Вселена. Това е и една от причините да не обичам жестоки сюжети, трагични финали и т.н.
Имаме си вече един недобър свят, да не създаваме други.
А Lee Jong Suk е голям сладур. Засега го наместих на трето място в корейската ми листа. Там все още местата са временни, нямам много впечатления, но освен лицето и тялото му е страхотно.
И аз съм привърженик на мултивърс-теорията и съм напълно съгласна за сюжетите и трагичните финали Wink

Lee Jong Suk е започнал като модел на крехката 15-годишна възраст, та това обяснява донякъде и страхотното му тяло.
Аз съм му голям фен, изгледала съм няколко от неговите сериали, даже го следя и в Инстаграм (както и останалите първи 5 от корейския ми списък Wink ). Усмивката му е страшно чаровна, както и малката бенка под окото (хаштаг "fangirl" Joy ).

# 544
  • България
Аз съм му голям фен, изгледала съм няколко от неговите сериали, даже го следя и в Инстаграм (както и останалите първи 5 от корейския ми списък Wink ). Усмивката му е страшно чаровна, както и малката бенка под окото (хаштаг "fangirl" Joy ).
Може ли заглавия и линк към Инстаграм. Hug

# 545
  • пак на Рив Гош
От сериалите му съм гледала (освен W, който, ми е неговият предпочитан и който съм оценила на 10* Wink ):
- I Hear Your Voice - https://mydramalist.com/6993-i-hear-your-voice - малко свръхестествени способности, доста съдебен, малко нуна-романс (един от малкото, където разликата във възрастта ми се виждаше нездрава). Моята оценка - 7.5*
- While You Were Sleeping - https://mydramalist.com/21576-while-you-were-sleeping - също малко свръхестествени способности, доста съдебно-детективски, без нуна-романс. Моята оценка - 9.5*
- Romance Is a Bonus Book - без свърхестествени способности и съдебни дела, но пък нуна-романс. Хубава история, имаха много добра химия с главната актриса. Моята оценка - 9*
- School 2013 - https://mydramalist.com/5571-school-2013 - бях го започнала, още повече че там участва и Ким У Бин, но сюжетът ми се видя малко тегав (училищен, тормоз, проблемни тийнейджъри и т.н.) за настроението ми по онова време, та го оставих някъде към 2-3 епизод да го догледам някой ден...

Официалният му Инстаграм: https://www.instagram.com/jongsuk0206/

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 13:58 от Роца

# 546
А, на мен екшън началото на W ми хареса, спрях да гледам когато главната героиня започна да изживява сексуалните си фантазии. Те изобщо не ме интересуват, надявах се сюжетът да се развие в съвсем друга (екшън) посока.

# 547
..............................................
- School 2013 - https://mydramalist.com/5571-school-2013 - бях го започнала, още повече че там участва и Ким У Бин, но сюжетът ми се видя малко тегав (училищен, тормоз, проблемни тийнейджъри и т.н.) за настроението ми по онова време, та го оставих някъде към 2-3 епизод да го догледам някой ден...
.....................................
Когато си в настроение за подобен сюжет го догледай и мисля, че няма да съжаляваш Hands V. Лично за мен, най-добрият сериал от поредицата Hands Thumbsup.

Първите, макар и по-малки роли на И Джонг Сок са в Prosecutor Princess (2010) и Secret Garden (2010). И двата си заслужава да се видят. В Pinocchio (2014) и Doctor Stranger (2014) вече е в главна роля и също са добри.
Ако искате да го гледате заедно със Со Ин Гук хвърлете поглед на филма No Breathing. А в The Face Reader мисля, че е едиствената му "историческа" роля.
Гледам, че е участвал и в R2B: Return To Base, но си признавам, че покрай батко му Рейн не съм го отразила много-много Blush. Иначе филмът става за едно гледане. Малко е като корейски "Топ Гън".

Тази година го чакаме в Big Mouse.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 16:14 от 2в1

# 548
  • пак на Рив Гош
Когато си в настроение за подобен сюжет го догледай и мисля, че няма да съжаляваш Hands V. Лично за мен, най-добрият сериал от поредицата Hands Thumbsup.

Мерси за препоръката, ще го догледам със сигурност.
Dr Stranger и Pinocchio също са ми в листата за гледане... някой ден... Толкова много сериали и толкова малко време! Joy Sweat

Big Mouse отначало го бяха обявили като Big Mouth (което, според мен, някак си по-подхожда за адвоката), така и не разбрах, защо изведнъж смениха името на английски (лош слух/произношение? Wink ). Ама това да му е кусурът Joy

А, след 3 епизода от The King: Eternal Monarch, още се чудя кой какъв е и за какво се бори. Много народ, много сюжетни линии, много хаос, много продуктово позициониране и малко развитие на действието. Като цяло започва да се прокрадва мисълта дали си заслужава да упорствам докрая, което при мен е лош знак... Ще му дам още 2-3 епизода шанс, може и да се пооправи.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 18:06 от Роца

# 549
The King: Eternal Monarch имаше добра интродукция - паралелни вселени, двойници и т.н., но от един момент стана скучен. Четох, че промените, направени в сюжета (заради оплаквания) били малко, но не вярвам - според мен имаше много пропуснати възможности и от нещо, което можеше да бъде много интересно, се превърна в нещо банално.

# 550
  • пак на Рив Гош
pppqqq, именно затова и аз започнах да го гледам - заради паралелните вселени, мистичната флейта и т.н. Докато гледах днес в обедната почивка, си задавах въпроса - при преминаване в паралелен свят, дали се променят и пространствено-времевите координати в рамките на света. Защото според Краля, резиденцията му е в Пусан, пък той цъфна на една езда разстояние в Сеул (и попадна на Тази-която-търси-безуспешно-от-25-години-насам).
След като имам време да си задавам подобни екзистенциални въпроси, не върви на добре работата Joy

Снощи довърших и Sunshine of My Life - амииии, стандартен китайски съвременен сериал, който, както обикновено, можеше да бъде поне 10 епизода по-кратък Wink. В един момент имаше едни безкрайни сцени между част от второстепенните персонажи, които можеха да бъдат забързани без толкова терзания на екран без развитието на действието да пострада. Плюсове - имаше Голяма Драма, но Те не се разделиха, вярваха си и говореха. Изобщо, главните герои бяха доста добре "написани" - зрели, нормални, комуникиращи. Е, Тя се лигавеше понякога, но беше по-скоро от сладкото лигавене (и аз го правя понякога Wink ), а не от кринджавото. Като цяло - приятен, лек, макар и да не е нещо особено, може да изгледа с малко превъртане, ако нямате нещо по-интересно подръка, но не бих го изгледала втори път. Дадох му 7.5*.

На освободеното място за китайска розовина започнах Forever and Ever (2021) - https://mydramalist.com/61865-love-your-bones-forever . След първия епизод ми изглежда като за мен - бавно развитие, Той е сериозен и сдържан интелектуалец, Тя не е от пискащите непохватни и "лепливи" героини. И двамата главни актьори (Ren Jia Lun и Bai Lu) съм ги гледала в други сериали и съм с добри впечатления (даже видях, че имат и още един сериал заедно, та може да го мина и него след това). А Bai Lu я намирам за много красива. От финалните надписи, видях, че се очертава и романс, и драма, дано да ми се изпълнят очакванията.

# 551
  • България
И аз харесвам и двамата - Ren Jia Lun и Bai Lu.
За него съм писала как не го харесах в началото, но след още една роля имаше обрат.
Следвам го и във Фейсбук, виждам че доста го избелват, на практика е доста по-тъмен, но това не пречи да е страхотен актьор.
Реално и най-любимият ми Сон Вей Лон е доста по-тъмен от това, което виждаме на екран и по снимки, но и те са хора, имат си слабости. Като да си променят цвета без да има особена нужда. И това го пиша, като човек луд по бялата кожа.
Май само Ден Лън от любимците ми е по-светличък.
Аз съм се загледала във W и добавих актрисата Han Hyo Joo в списъка си. Напомня ми на Чен Юки - тази на аватара ми.
Трябва да я гледам още някъде, за да преценя дали ролята ѝ подхожда или актрисата си заслужава гледането.
На Lee Jong Suk намирам само един недостатък - сигурно е ходил при някой турски хирург и са му клъцнали нослето повече, отколкото е добре, за да е съвършен.
Дано не го хваща хрема. Grin

# 552
  • Русия
Хан Хьоджу е сред любимите ми актриси. Не съм я виждала в слаба роля.
Ли Чонсок точно заради носа не мога да го гледам, гротескно е.

Китайците са доста тъмнички. Понякога се вижда светлия им грим, завършва по долната част на скулите и прави голям контраст с шията. Иначе китайските актриси направо си избелват кожата. Не разбирам, защо актьорите не го правят. А може би и го правят, но при мъжете става по-мъчно, тяхната кожа е по-дебела.
По принцип азиатите много често ползват избелващи средства. Нашата фирма продава различни продукти в Азия, избелващите кремове и спрейове са сред най-популярните. Добре се продават и в Африка, и в Латинска Америка, то ест навсякъде искат да са белички, само ние белите се печем на слънце.

# 553
  • вятърничава
Liu Ying, не си гледала Always Scream

# 554
  • България
... само ние белите се печем на слънце.
А де. Имаме нещо, което другите искат, а го разваляме. Да не кажа и аз, като слугата на сър Джон...
Ако китайците са красиви и тъмнички, нашичките да не пиша на какви ми приличат, като се поизпържат. Grin

И избелен:
Скрит текст:
Ли Чонсок точно заради носа не мога да го гледам, гротескно е.
Е, китайците имат Пинокио, корейците Прасчо - но пък е мноого сладък и строен. Ще му простя носа, но той на мен дали ще ми прости други неща. Joy
Liu Ying, не си гледала Always Scream

Нее, сега наваксвам с корейското. Първо исках да напредна с китайското, сега гледам по един китайски и по един корейски успоредно.
Пропуснала ли съм? Scream
Веднагически го добавям в корейската папка.

Общи условия

Активация на акаунт