Тема 3 - Гоблин... или темата за обсъждане на корейски и китайски сериали

• 21 230
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • България
Имат си фенове и то женски, което е интересно.
Теоретично такива сериали не ми пречат, но не ми и помагат.
Заемат времето на любимите ми актьори - не се снимат в хетеро сериали, а губят времето си в гей такива.
Така че като дръпна чертата, излиза че ми пречат.

# 661
  • вятърничава
Катерицата и Бясното Cupid Гоблина и Жътваря Heart Eyes, в Потомците , Kissing Heart
Бих добавила и тези тримата  и тези четиримата и цял взвод хубавциInnocent

# 662
  • пак на Рив Гош
За мен от определено досега това е сериалът с най-много хубави мъже на единица екранно време Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Докато го гледахме, щерката заяви от висотата на 15тте си (тогава) години: "ама то дори и старите в този сериал са хубави!" (под "старите", разбирайте 40ина годишните аджошита Joy)
А Гоблинът и Жътваря ми бяха любимата двойка в "Гоблин".

БЛ сериалите не са и по моята част, особено откровено такивата. Не ми пречат по принцип, но не ги и търся и не ги гледам. Но напоследък май излизат все повече (или просто едва сега им обръщам внимание).

От снощи започнах по-сериозно Reply 1997, засега ми харесва, основната забележка е, че много викат... ама те и в другите драми от серията пак викаха. Поне Seo In Guk е сериозен, мълчалив и хубав Heart Eyes

# 663
Сега догледах втория сезон на Kingdom. Много интересен, но все го отлагах, нямах настроение за зомбита(не, че сега имам Joy )
Финалът беше интригуващ. Трябва да има продължение.
Остава ми да гледам филма.

Olia T, така и така си започнала с зомбита, може да продължиш с Happiness, Sweet Home, Dark Hole, All of Us Are Dead, #Alive (филм)... Някои са за зомбита, а други за чудовища. Zombie Detective е комедия.

Аз освен Business Proposal и Crazy Love, гледам й Forecasting Love and Weather, Military Prosecutor Doberman (този е много интересен, подобен е на Taxi Driver, Bad and Crazy...и участва един от любимците ми -
Ahn Bo Hyun), Rookie Cops, Twenty-Five Twenty-One (тук корейците се възмущават от възрастовата разлика на главните герои - 4 години...)

# 664
  • гр. София
О, благодаря! Simple Smile Някои съм ги виждала и дори им се чудех Dark Hole, All of Us Are Dead ,   а Zombie Detective  гледах няколко серии, интересен ми беше, трябва да си го довърша.
Аз текущо сега не следя. Май последните текущи бяха Jirisan  и Secret royal inspector.

# 665
  • България
Аз си направих отделен корейски списък с любими сериали.
Днес в този списък добавих трети сериал.
Кратичък, 8 епизода, добра история, декори и актьори.
The Witch's Diner (2021)

# 666
  • пак на Рив Гош
Feyre, зомбита ли има в Happiness ? Че ми е в списъка за гледане, но не обичам зомбита Sad .
Какво мрънкат за възрастовата разлика в Twenty-one, twenty-five? Четири години не е нищо, даже са и пълнолетни Joy! Сякаш разликата в Something In the Rain или Romance Is a Bonus Book е по-малка...

Аз днес както си дъвчех салатата в обедната почивка и гледах четвъртия епизод на Reply 1997, с ужас установих, че имам усещане за дежа вю. Та ходих по спешност да проверявам кой е подреден до мадамата в списъка с актьорския състав, че да спирам Овреме да го гледам, ако краят не ми хареса 🤣🤣🤣.

# 667
  • Бургас
Аз съм на вълна по-стари сериали. Гледам успоредно Master's sun и O, my Venus - много забавни и двата. И вписвам Со Джи Соб в списъка с любимците 🙂

# 668
  • гр. София
Master's sun  ми е любим. Два пъти съм го гледала и пак бих го гледала Simple Smile

# 669
Feyre, зомбита ли има в Happiness ? Че ми е в списъка за гледане, но не обичам зомбита Sad .
Какво мрънкат за възрастовата разлика в Twenty-one, twenty-five? Четири години не е нищо, даже са и пълнолетни Joy! Сякаш разликата в Something In the Rain или Romance Is a Bonus Book е по-малка...

Аз днес както си дъвчех салатата в обедната почивка и гледах четвъртия епизод на Reply 1997, с ужас установих, че имам усещане за дежа вю. Та ходих по спешност да проверявам кой е подреден до мадамата в списъка с актьорския състав, че да спирам Овреме да го гледам, ако краят не ми хареса 🤣🤣🤣.

В Happiness не са точно зомбита, просто заради странични ефекти хората се променят/разболяват, но остават живи. И тук се набляга повече на човешките взаимоотношения по време на пандемия. Бих казала, че здравите хора са по-големи чудовища от болните.

В Гоблин също имаше голяма разлика във възрастта.

# 670
  • пак на Рив Гош
В Happiness не са точно зомбита, просто заради странични ефекти хората се променят/разболяват, но остават живи. И тук се набляга повече на човешките взаимоотношения по време на пандемия. Бих казала, че здравите хора са по-големи чудовища от болните.

В Гоблин също имаше голяма разлика във възрастта.

Мерси! Hug Щом няма зомбита, ще го гледам (на мен те са ми проблемът Joy)
Вярно, в Гоблина разликата във възрастта беше има-няма 900 години Joy

Аз тази вечер за разнообразие изгледах един филм, Mood of the Day, с любимия ми Ю Йон Сок Heart Eyes - https://mydramalist.com/11235-mood-of-the-day
Търсех този филм от сума ти време и най-накрая успях да го намеря. Дадох му 9*, хареса ми, актьорите имаха хубава химия. Напълно оправда очакванията ми от трейлъра за усещане за една романтична комедия от 90тте, която много харесвам - Before Sunrise - https://m.imdb.com/title/tt0112471/?ref_=nv_sr_srsg_0. Mood of the Day спокойно може да мине за корейския му еквивалент.

# 671
  • България
Май най-после намерих нещо добро за гледане.
Имам предвид на китайския фронт. Първите три епизода са много добри.
Явно в някои китайски държави са имали обичай да погребват съпругата жива с трупа на мъжа ѝ.
Така започна и стана интересно. Направо криминално.
Актьорите са много добре подбрани.

И главните изглеждат отлично един да друг, главната не е два пъти по-ниска, а изглежда съвсем прилично. Рядко избират висока жена за централната роля. Все едни микроскопични.

Засега съм много доволна от развитието, но за 34 епизода има голям, голям шанс да прецакат нещата. Grin

# 672
Май най-после намерих нещо добро за гледане.
Имам предвид на китайския фронт. Първите три епизода са много добри.
Явно в някои китайски държави са имали обичай да погребват съпругата жива с трупа на мъжа ѝ.
Така започна и стана интересно. Направо криминално.
Актьорите са много добре подбрани.

И главните изглеждат отлично един да друг, главната не е два пъти по-ниска, а изглежда съвсем прилично. Рядко избират висока жена за централната роля. Все едни микроскопични.

Засега съм много доволна от развитието, но за 34 епизода има голям, голям шанс да прецакат нещата. Grin
Liu, хубав анализ му направи, само името му не каза на тоя филм Grinning
То вярно, че си го пише на плаката, ама още имам леки затруднения с китайските йероглифи Wink
А за съотношението в ръста между главните, мен пък ме дразни когато са почти наравно Grinning Ей и сега гледам един корейски дето двамата са почти наравно, тя като обуе токчета пък хептен. И не ми хареса в началото, но после свикнах, добре че героинята е нежна като харектер, та компенсира Simple Smile
Ама всеки с вкуса си както знаем...

# 673
  • България
Joy Вярно, не всички могат да четат китайски, като мен.
Много добре го чета, особено ако има на кирилица или латиница. Joy
The Autumn Ballad (2022)
Да, права си за разликата във височината.
Моето предпочитание е между 0 и 10см, до 20см е търпимо, но над 20см понякога губя интерес към сериала.
В живота тая работа с разликата засяга само мен и партньора ми, другите са ми безразлични.
Но на екран търся близко до идеалното. Grinning

# 674
Joy Вярно, не всички могат да четат китайски, като мен.
Много добре го чета, особено ако има на кирилица или латиница. Joy
The Autumn Ballad (2022)
Да, права си за разликата във височината.
Моето предпочитание е между 0 и 10см, до 20см е търпимо, но над 20см понякога губя интерес към сериала.
В живота тая работа с разликата засяга само мен и партньора ми, другите са ми безразлични.
Но на екран търся близко до идеалното. Grinning
Ние с моя мъж сме на ръба по тая скала, имаме 21 см. разлика Simple Smile Мога да си тупуркам с токчета преспокойно, жалко, че не нося Grinning

Общи условия

Активация на акаунт