Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 933
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
Момчетата често растат скокообразно, не плавно. Но между 14 и 16 е най- буйния растеж, после става по-кротко, но не спира.
Първородният скоро ще стане на 18, мислех че с височината е приключил, но е сложил още 1-2 см в актива си последната година. Твърдо 190 см. Обувки 47 номер. Тук избор модели за големи номера има и не се тръшкам за неща, които не можем да променим.
Гледам малкия и той подминал баща си, да видим до къде ще стигне. За сега е 183 висок  и 44 номер обувки.
Спортуват и са много атлетични, поне за килограми не се тревожа.

# 331
  • София, Лагера
Watercolor_m, от години купувам бельо от тук:
https://diex.bg/
Много съм доволна, много! Меки, разтегливи, пера, пера, пера - все като нови! И като цветове - хем раздвижени, хем семпли. И като модели са готини, по-плитки. Моите момчета не обичат "дълбоки" слипове и боксерки.

Стол наскоро купих от https://antares-bg.net/. Но горещо съветвам да се пробва лично. Аз си го купих за себе си, с 5 вида регулиране и специални изисквания (не питайте какви... имам котки) Grin След допълнителни настройки е удобен и на големия, и на малкия тийн.

Относто растежа: от август до сега е качил сигурно 18-20 см. Направо не мога да го позная! Авг беше на 14г и 6 месеца, сега е на 15г и 2 мес. Не знам колко е висок, не го меря, ама е впечатляваща разликата. Аз пък знам, че обикновено лятото "дръпват".

# 332
Моят тийн е на 13,5 години и към 175 см, 60 кг. Обувки 44 - 45. Надявам се поне още 10 см на порасне, че баща му и аз сме по 170 см.

# 333
Моят на 15, току - що навършени, и е 186 с 46 крак. Големиятрастеж сякаш се забави, но при все за половин година е пораснал с 3 Санта. За обувки не се кахъря. На сестра ми мъжо е с 49, не съм го видяла да ходи бос, даже има повече обувки от мен.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 22:43 от _re_ge

# 334
Моят син е на 12 и половина, 160 см, 40 кг, 38 номер обувки.
Предполагам, скоро ще изригне с десетина сантиметра и 3-4 номера на копитцата Grinning
Иначе е като спагет на диета.

# 335
  • София
Ха, "спагет на диета", точно определение за моя Simple Smile На 14, 178 см, 48-50 кг., 44 номер. Последните месеца яко дръпна на височина, а подозирам, че това е само началото на растежа. Скоро ще се налага да го моля да се навежда за някой задвратник Simple Smile (добре, че и аз съм порастнала достатъчно, та седмокласната епопея мина без молби да се накланя надолу)

# 336
  • София/Севлиево
Ох,това със затвратника няма да ми се получи с моите цели 163 см...И като беше бебе все ме питаха дали не ми е брат,сега съвсем ще заприлича на такъв...

# 337
А освен, че са спагети, как са с яденето синовете ви?
Моят син също силно се източи и се превърна в спагет. Никога не е бил толкова слаб и взех да се безпокоя.
А и с яденето посмали количествата, вместо да ги увелчи.

# 338
Моят син яде като змей, за съжаление налита и много на сладко. Беше на 10 години, когато изяде една голяма свинска пържола на скара и веднага започна втора пържола. Изяде и нея плюс салата и хляб Grinning
А беше такъв злояд като бебе. За щастие е взел гена на баща си - клечест и с дълги крака, а не топчест като майка си.

# 339
  • София/Севлиево
Моят не е като да не яде,ама е на често по малко.И почти никакъв хляб,а сладкото аз му го крия,че напоследък и не купувам,че и за двама ни не е добре да ядем сладко.

# 340
На 15 и половина е 176 см, може би и отгоре и 52 кг. Миналата пролет боледува и беше отслабнал с около 5 кг. Стигна до 45 кг. Направо го помислих за анорексик в болницата. Чак аз се уплаших като го видях разсъблечен. Почна да се срамува и рядко се случва да го видя само по бельо. Добре, че се възстанови, апетита се върна и почна да наваксва леко. Пак е клечав, ама има и месце. Лошото е, че е капризен на храната, и яде избирателно. Омръзна ми да готвя 5 манджи на кръст, но е по добре да яде все пак готвено. Иначе ще кара на пица и сандвичи. А беше такова ящно дете като малък, нямах никакъв проблем с храненето.

# 341
  • София
Моят яде доста, по-скоро често, отколкото големи количества.
За съжаление, набляга много на сладко и хляб, което не му се отразява добре на кожата. Обаче спортува много и гори адски много енергия, затова и търси бързи въглехидрати.
На 16 (без 6 дни) е 178 и почти 60 кг.

# 342
  • София
Ако му е познато яденето и го харесва - яде като за трима. Не мож го накара, обаче, да пробва нещо, което не му допада на външен вид. Онзи ден в стола на училището имало риба и въпреки че я поръчал без сос, на едното парче му сложили - познайте дали го е опитал.

# 343
  • София
А тези снажни младежи кога започнаха да се източват? Моят скоро ще направи 12, но е под 140 см и това определено му се отразява. Пие витамини, спортува, макар и не много активно, но си върви доста дребен:(

# 344
IIIit, моят син започна да расте доста бурно след като навърши 12 години. За 1,5 година е пораснал с над 20 см.

Иначе си хапва доста често, но като цяло не налита на сладко. Смутита, овесени ядки консумира всеки ден между храненията. Спортува доста активно. Доскоро беше просто слаб, но от около 1 година трупа маса и вече не е клечо, а оформя мускули. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт