Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 664
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
Той и моят, докато не се прибрахме в България, не разпознаваше марките...но тук е друго.

# 541
  • София/Севлиево
Моят носи маратонки Пума или Капа-каквито му намеря без връзки,че не може да се вързва,и обувки Скечърс и Риекер.Преди като му бе по-малък кракът имаше и Адидас,даже баща му бе намерил някакъв заместител на връзките,но не искаше да ги носи и аз ги носех.Бяха много хубави,от Амазон за около 100 лв,в Бг тъй и не се появиха в синьо,а само в червено-оранжево и не паднаха под 200лв та моя милост бе страшно доволна-три -четири години не ги свалих от краката си ,накрая обаче едната се скъса и с неудоволствие трябваше да ги хвърля...
За дрехите няма претенции и не разпознава марки.Сутринта го гледам с едно долнище на Зара ,баба му му го купила,направих му комплимент,че изглежда добре ,а той хич не ме отрази...

# 542
Аз също харесвам и нося Адидас(но рядко обувам маратонки, освен на почивка). Но маратонки те Найк, които той има, вкл и едни високи зимни обувки винаги са си заслужавали. Не е от най- прилежните, не си пази много нещата, но точно Найк нито се деформираха, нито се скъса ха бързо, някои изглежда ха като нови, докато му порасне кракът.Купувала съм и други, мога да направя разлика.
За дрехи няма никакви претенции. Там аз съм по-придирчива, но да не отваря ме тема за марки и качество.

Ако искате, споделете работят ли през лятото децата ви и какво.

# 543
И мен ме интересува темата за работата. Нали трябва да са навършили 16, за да могат да работят?

# 544
  • София
Сега навърши 16, не е работил. Но има желание това лято да опита, само дето нямаме идея какво точно да е.

# 545
Ние сме по морето и тук децата работят предимно на сладоледи,сувенири,палачинки последните години вече и хотелите ги взимат за блок масите(без бармани).Зора за работна ръка е голям и вече май месец се ослушват.

# 546
Моят син е на 12, още няма как да работи, обаче мъжът ми има с него пазарлък за косене на тревата на село. Вече доста добре се справя с косачката и е много старателен. Също така участва в миенето на колите. Тези пари така или иначе ще ги получи, но като си ги изкара с честен труд, е много горд.

# 547
Мисля, че ставаше дума за работата, синът ми работи от 13 годишен, т.е. започна малко преди Ковид пандемията; разнася вестници в квартала. Беше изключително негово желание, ние го подкрепихме- с педагогическа цел. Баба му като разбра, ни овика едно хубаво ( как сме го били тормозели, бил още дете), но той не се трогна ни най- малко и не се отказа. Тук това е много разпространено занимание за тийнове. Има си регламент.

# 548
На 16 навършени(съобразено със закона) за първи път ще работи това лято. Но още не е сигурно къде.
Няма да има много време за работа, защото след училище ще има 2 седм стаж. Но все пак, някакъв друг поглед върху живота.

# 549
Моите също работят през годината, затова лятото почиват. При нас е кратко - 6 седмици лятна ваканция, ползваме я за пътувания и почивки.

# 550
Моите момчета са вече в мъжката номерация.
Колко пари се нариват в спортни дрехи и обувки не е истина.
Фитнес дрехи по няколко комплекта, хандбал трика клубни и неклубни,  наколенки и налакътници, загряващи трика, дрехи за крос. Бандажи, смола, превръзки, компреси, топки, релефни рула. Обувки за хандбал професионални по 2 чифта, за бягане, за фитнес. Отделно екипи за зимни и водни спортове, това е основна активност през ваканциите. Един спортен магазин мога да отворя с наличностите в къщи. Разбира се всичко е точно определен модел, цвят и марка, нищо не може да е импровизация.
Е, доста от нещата си финансират сами с парите, които изкарват като треньори, но всички сметки минават през мен и сърцето ме боли от сумата под чертата.
Сега имам за задача да им намеря цели неопрени с предно закопчаване и точно определена плътност. До гуша ми идва понякога, признавам си.
Möß, извинявай, но не е честно да пишеш всичко това без да уточниш, че не живеете в България. Не е нужно някой да се чувства зле, че не купува подобни неща, незнаейки тази подробност.
Не съм предполагала, че този пост ще накара някой да се почувства зле. По-скоро обратното - много майки биха чукнали на дърво и биха си плюли в пазвата, че не са ми на мястото.
А че не съм в България е очевидно, мисля.
И аз не разбирам какво значение има, че жената не е в БГ?
Че аз съм в Пловдив и съм точно в нейното положение, спортува активно и не ходи с какво да е...и на мен на моменти ми писва да обикалям и да търся това или онова и все да ровя по сайтове.
 Спортът си изисква средства, но несравними с ползите.
Ама чак пък някой да се почувства зле, че примерно се похваля аз със скъпите бутонки на детето си...не вярвам, по-скоро да разсмея хората тук 😉

# 551

Ако искате, споделете работят ли през лятото децата ви и какво.

Синът ми работи миналото лято (след като навърши 16) на две места - във фабрика и на строеж. Почти всичките му приятели също работиха, било много на мода😉.

# 552
  • София, Лагера
Дами, моля споделете какво работят тийновете ви през лятото! Лично се интересувам предимно за България, но и ми е любопитно и по чуждите земи как е.

Моля също така за споделите, ако се сещате за добра книга за отношения родители-тийнове. Аз днес разлиствах "Поправителена за родители" на Мадлен Алгафари, не е лоша, но е по принцип за родителството, съвсем малко има конкретно за тийнейджъри.

Ох... А аз така съм му набрала на моя тийн, чееее.... какво му стана на хубавото ми дете? Не може да вземе никакво решение за нищо. Ама за нищо! Да го питам "Искаш ли ябълка?" има да мисли, да мисли, сякаш е сложно да прецени или изборът му ще има дългосрочни негативни последици за живота му. Всяко решение се отлага за последния момент. Но понякога просто този подход е не приложим. Сега му предлагам такива хубави опции за лятото, а той отказва... А те са супер за него, не за мен лично.... защо на мен едно време майка ми не ми предлагаше да ме прати на разнообразна почивка с (мои си) приятели, като плаща всичко?!
И да, давам си сметка, че му се ядосвам именно защото едно време аз съм искала тази свобода и не съм я имала.

# 553
В Германия сме.
Треньори са в клуба, в който и спортуват. Минаха обучение и имат лиценз, тоест правят това осъзнато и компетентно. Водят отборите си по официални мачове и носят отговорност.  Големият ще направи обучение и за съдия скоро, малкият след година-две , така че и това ще се включи към работните им ангажименти. Разнасят и вестници.

# 554
  • София
Синът ми на 13 работи като в уиндсърф клуба, в който кара сърф. Помагат и други като него в лагера, дават уроци, вадят дъски, платна, прибират ги. Добре се отразява.
Иначе под 16 ако не е нещо тип треньор или помощ на по-малки ученици по някакъв предмет, гледане на по-малко дете за няколко часа, не мисля, че може да се работи. Най-малкото е незаконно и никой няма да ги вземе. Това в България.

Общи условия

Активация на акаунт