Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 657
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Моите мъже са с Филипс. С доста приставки са.

# 571
  • София
Купих Панасоник на ММ. Има доста приставки.
Предполагам когато се наложи и дребният ще го ползва.

# 572
Моят е с Филипс one blade за лице и тяло - лично негов (според мен такива уреди трябва да са лични).
Отдавна “работи” -приятели са със собственика на фитнеса, който посещава. МС му помага каквото трябва (преместване, ремонти разни…), а в замяна тренира целогодишно безплатно (започна на 11 г., в момента е на 16 г.).

# 573
  • София, Лагера
На моя съм му купила Филипс 14 в 1
https://www.philips.bg/c-m-pe/face-stylers-and-grooming-kits/all-in-one-trimmer

Не знам кои приставки ползва, негова си работа, не се оплаква. Водоустойчив е и се затваря в банята за по 2-3 часа... (егати, аз за по-кратко време се справям!)

(май от някаква промоция на Шел го взех, или от нещо подобно. Изскачат добри оферти)

# 574
За момчетата в гимназиален етап-в кой момент решиха(или решават) какво искат да правят след училище, независимо работа или учене. Какво повлия на избора. Питам, защото моят в края на 10 клас продължава с лутане то и идеите му, макар и не много амбициозни, пак ми изглеждат необмислени

# 575
Моето убеждение  е, че лутането е до личност и съдба.
Няма връзка с пола и с възрастта.
Моят жизнен път е белязан от лутания и обрати, колкото щеш. Не защото не подхождам отговорно или не уча или пък съм безпринципна. Други са нещата, но ще се отклоня твърде много.

# 576
Според мен е нормално, освен ако от тази възраст нямат някакво трайно влечение към нещо - математика, изкуство, компютри и тн. Или видим талант.
Малко е трудно да знаят какво искат да работят, при положение, че имат представа за малко професии. Моят син, по време на хоум офис, дойде да ме пита какво работя. Стори му се много скучно, че пиша документи и мейли. Опитах се да му обясня, че за да стигна до тук съм минала през много неща и че работата ми е като да строя нещо от Лего. Мога да следвам инструкциите, но мога и с наличните части да направя нещо съвсем различно.

# 577
Според мен наистина всичко е въпрос на характер. Както и родителя си познава детето сякаш най-добре. Моята щерка е доста нерешителна,  едва ли не 12 клас реши какво иска. Като въпросът какво да избере не започна от какво иска, а от обратното - какво не иска за какво няма качества... и така по метода на изключването определи ориентацията си. Аз бях много се притеснила, че едва ли не е последна година, а пък тя още неориентирана. Избра си специалността зимата на 12 клас като ни каза категорично че ще изкара само бакалавър, магистър не, не и не. Като почна бакалавриата, дето се казва до последната година ни уверяваше че няма да кара магистратура защото това не било за нея, много труд, много гърч.. . Последната година на бакалавриата изведнъж нещо й просветна че иска магистратура но малко по-различна специалност. За да може да я запише й липсваха няколко предмета, които взе в допълнителна година към бакалавър ( удължи го до 4 години) и  най- неочаквано записа магистър. Работи си, учи си, оправя се. Постоянно повтаря че магистратура та е невероятно интересна... . Но то детето ми си е такова трудноизбиращо  за всичко и аз вече си го знам. Като влезеш с нея в заведение, ние стигаме до десерта докато тя си избере основно. А да избираш дрехи или обувки - идва ми да се затрелям...
Синковецът пък знае с какво иска да се занимава дето се казва от първи клас. И полека лека си върви към целта.
Съгласна съм с Катерица че лутането не е непременно лошо. Често е даже градивно. Но разбира се от лутане до лутане има голяма разлика. Има Такива лутащи се, дето всъщност и да им бутнеш носа в изхода ще се направят че не го виждат.

# 578
  • София
Здравейте, да отклоная малко темата от обувки и дрехи.
Младежът ми е на 9.5 години. През пролетната ваканция беше на село и явно беше пипнал някакво вирусче с разстойство. Пооправи се, но миналата седмица в училище му се наложило да ходи по два пъти до голяма нужда. Абсолютно неочаквано за мен, много се беше стресирал от това, че му се налага да ходи там на обикновена тоалетна с клекало. Дотолкова се разстоил, че започнал да плаче. Г-жата ми се обади с въпроси дали е споделял нещо за проблеми, дали имаме семейни такива, за да има причина за това Anguished  Уж се беше пооправил, тази събота - пак разхлабен стомах. Освен Ентерол му включих и Лопедиум и пробиотици, понеделник си остана в къщи. Вече няма проблем със стомаха, но снощи и днес сутринта - пак плаче, не иска да ходи на училище. Причина - не знаел каква е. Нямал проблем с децата, нито с училището, но не знаел защо му е тъжно и му се плачело Anguished
Той е много контактен, един от любимците на г-жите. Освен това е от най-високите в класа, тренира джудо и баскетбол, няма никакъв елемент на заплаха от някой, пък и класът им е много добър, няма никакви проблемни деца.
Възможно ли е да са го подгонили хормони?! Нещо щитовидна жлеза, толкова рано?!
Преди половин година установихме лека инсулинова резистентност. Направих изследванията заради повишаване на теглото, но той не е дебел, малко по-едър е. И като подновиха тренировките, си влезе във форма...

# 579
  • Plovdiv
Ако се притеснява детето, че пак може да се наложи да ходи по голяма нужда в училище, съвсем нормално е да е стресирано. Обикновено тоалетните в българското училище са отврат, макар и уж ремонтирани. Често са мръсни, с изпочупени врати. Моя син предпочита да бяга до къщи, ако се случи да му се ходи, докато е на училище, а ние живеем доста далеч. Не ходи там. Казва, че се е случвало ученици да отварят вратата и да снимат дете, което е в тоалетната. Аз като малка също стисках и не ходех дори да пишкам. Това си е гадно, макар на някой да му се вижда глупост. Говорете с детето. Вероятно това е проблемът. Ще му мине разстроения корем и ще се оправят нещата.

# 580
  • София
София, поговорете с психолог. Даже не да водите детето, но преди да се задълбочат нещата професионално мнение ще ви е от полза, мисля.

# 581
Точно същата ситуация имахме вчера.За 3г.никога не е ходил във WC-то на у-ще,но вчера му се е наложило.Бях запазила час за фризьор,но категорично отказа некъпан да отиде.
Малко извън темата,но мой близък работи в общината(в голям,но не областен град) и ми е казвал,че са ги спукали от предписания за подмяна на клекалата и за 1 лято( преди 3-4год.) е трябвало да подменят всички .Много се ядоса като разбра за нашето у-ще !Правилата май не важат за всички.

# 582
  • Пловдив
Момичета, кажете с какво да мажа гърба? Пак се появиха пъпки...лицето го овладяхме, ама гърба е трудно някак...

Аз пък се скъсвам да повтарям за къпането...незнам кога ще е с желание...

# 583
Имаше един много ефикасен крем, но май вече не се произвежда (внася) - Акнедазил. Питайте в аптеката за заместител. Иначе - Акнестоп, но не е толкова ефикасен.

# 584
  • София
Акнатак, но внимателно и по малко, а и само вечер. После не трябва да се излага на слънце без фактор, защото кожата става по-фоточувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт