Пубертетът при момчетата - тема 10

• 45 639
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
За синковеца ползвах серума на Wooden spoon за акне. Страхотен е - от 2 месеца пъпка няма по него. А преди това цялото му лице беше пъпчасало.

# 586
  • София
Момичета, кажете с какво да мажа гърба? Пак се появиха пъпки...лицето го овладяхме, ама гърба е трудно някак...

Аз пък се скъсвам да повтарям за къпането...незнам кога ще е с желание...
Ако желаете, направете рецептата, която съм дала, вижте постовете ми Hands V

# 587
Училищните тоалетни и при нас са недолюбвани и сина ми се стиска . Дори вече сутрин не закусва и не пие, за да не му се доходи до тоалетната. Това го навързах след време...
Редовна практика е да получаваме мейли как е имало поредният вандализъм в тоалетните.

И това не е рядкост, започва се още от началните училища, има го и в гимназиите.

Скрит текст:
Момичета, кажете с какво да мажа гърба? Пак се появиха пъпки...лицето го овладяхме, ама гърба е трудно някак...
Аз пък се скъсвам да повтарям за къпането...незнам кога ще е с желание...
Според мен, голяма роля ще изиграе влюбването. Ако се появи госпожица, проявила сериозен интерес към сина ти.

# 588
  • Пловдив
За синковеца ползвах серума на Wooden spoon за акне. Страхотен е - от 2 месеца пъпка няма по него. А преди това цялото му лице беше пъпчасало.
да, помня...а за гръб дали става?

# 589
да, помня...а за гръб дали става?

Не съм пробвала, защото не е имал пъпки по гърба. Но пубертетските пъпки мисля, че са еднакви, без значение къде са. Може и да греша де.

# 590
На моя син от години купувам седалки за тоалетните в училище. Рядко му се случва да ги ползва, може би веднъж годишно но винаги има в раницата. Има ги в ДМ и в Джъмбо.
Така поне спокойно може да седне. Въпреки че имат и такива с клекала ама той не ги понася.

За акнето. Моя има по ръцете. От лактите нагоре. Мажа го със Зинерит.

# 591
# 592
  • Пловдив
През това последното минахме...помогна за кратко, но много изсушаваше кожата.
Сега ни изписа някъв измивен гел пак на същата марка, ама то при къпане колко да действа, та затова диря вариант. Пръскам сега с един спрей, ама трябва друго ...
Някъв чаевец /с масло от чаено дърво/ ми препоръчаха също, та ще почвам нещо...

# 593
През това последното минахме...помогна за кратко, но много изсушаваше кожата.
Сега ни изписа някъв измивен гел пак на същата марка, ама то при къпане колко да действа, та затова диря вариант. Пръскам сега с един спрей, ама трябва друго ...
Някъв чаевец /с масло от чаено дърво/ ми препоръчаха също, та ще почвам нещо...
този чаевец го взех и никаква работа не върши
то е супер мазно и още повече пъпки излизат

# 594
Започнаха да се появяват пъпки и черни точки, раничко е на 9.5 г, но какво да се прави!
Най-ефикасният лосион (ползвала съм го аз и още 1000 младежи преди n-найсе години) е: шишенце 100 мл салицилов спирт, 7-8 стрити аспирина + 4 капсули АБ - Хлорнитромицин (изсипва се само съдържанието)

Лосионът е за проблемни пъпки и както казах, евтино и безотказно е спасил много младежи.
А появата на черните точки са етап от развитието. Хигиената не е причина за поява, а за справяне с тях.

A по какъв начина набавяте хлорнитромицина ?... гледам че става само с рецепта.
Аз мисля да опитам, по принцип сред познати с тежко акне все стигнаха до АБ лечение. Предпочитам да се маже по лицето отколкото да се пие.

# 595
_re_ge , с рецепта е, но потвърждавам, че всяка вечер мажа цялото лице и дори да има новопоявяващи се пъпки, бързо отминават, изключително съм доволна на тази комбинация и не ползва друга козметика за лицето.

# 596
При нас също е трудно с пъпките,смени 3 лосиона,за известен период дават резултат и после избухват отново,само по лицето.Вкарах му и малко хранителен режим,старае се,но не е уауу ефект.След празниците съм го записала на дерматолог,явно само с лл няма да е ок.
АБ само с рецепта,иначе съм чувала добри отзиви за въпросното мазило.Нашата лл няма да издаде рецепта,обаче🤨

# 597
  • Пловдив
Преди време кожен ни изписа подобно мазило и не помогна...за това съм чувала и май бях пробвала или поне имам спомен някъв, но без уау ефект...Ама то като всяко нещо...не става за всеки.

# 598
При нас също е трудно с пъпките,смени 3 лосиона,за известен период дават резултат и после избухват отново,само по лицето.Вкарах му и малко хранителен режим,старае се,но не е уауу ефект.След празниците съм го записала на дерматолог,явно само с лл няма да е ок.
АБ само с рецепта,иначе съм чувала добри отзиви за въпросното мазило.Нашата лл няма да издаде рецепта,обаче🤨
ние и на дерматолог бяхме, но не виждам голяма промяна
изписа му стандартното за тийн акне-епидуо, акне аут, комедомед, измиващо, хидратиращ
не пропуска и мие , маже, може би трябва повече време , преди месец започнахме

# 599
  • Пловдив
Повече със сигурност...не помня точно, но поне 6м....иначе и аз се бях отчаяла в началото, но има светлина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт