МАРТ все още далече, маминка усеща своето човече

• 13 444
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте отново мартенски мамчета!
Аз вчера бях на лекар. Много сме пораснали. Вече сме цели 24 см. и 0.500 гр.

Марчела, питах доктора за болките ниско долу. Той каза, че вероятно е бил спазъм на матката, но при прегледа установи, че вече е спокойна, така че нищо не ми даде за болката. Понякога такава болка се получавала и от дразнене на дебелото черво с определени храни.
Най - добре в такива случаи да се обаждаме на лекарите си.
Приятна вечер на всички

# 151
Wish поздравления за сватбата  bouquet

Весело прекарване в Париж

# 152
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Wish, прекрасна си! Чакам с нетърпение да пуснеш още снимки Hug!

За стволовите клетки и аз попрочетох малко, но явно не достатъчно, след като също като вас останах с впечатление, че с тях би могло да се излекувадетето от много малко болести. Както и да е де - ако имах парите бих ги дала, щом е за здраве, но в момента сме на голи стени и тепърва ни предстои обзавеждаме, та е просто немислимо ooooh!.

Зайо, имената, които аз много харесвам за момиченце , и за които се сещам в момента са -   Зорница, Ангелина, Рада, Мая, Яна, Александра, в това число и Александрина (става прекалено дълго обаче), Маргарита, Боряна, а приятелят ми много се беше навил, ако е момиче да го кръстим Ная.

# 153
Wish, много хубава булка си!

Страхотно време, точно като миналата година, когато беше нашата сватба. Ние отпразнувахме на Рибарица една година от сватбата.

Ние заминахме на сватбено пътешествие на 11 ноември до Париж... вълшебно ми е като си спомня! Искам пааааааак!

Пожелавам ви много хубаво да си изкарате, много романтично и задължително посетете Айфеловата кула, когато е тъмно. Гледката, която се открива от светлините е просто уникална!
Лелеее... ама и вие ли сте били на сватбено пътешествие в Париж! Simple Smile
Много станаха съвпаденията! Simple Smile Почти еднакъв термин, на една и съща дата сме казали Да-то и на едно и също място - медения месец. Simple Smile Няма да попитам за хотела, защото вече тръпки ме побиват! Wink

Благодаря ви на всички за милите думи! Не вярвах като ми казвахте всички че това ще е най-хубави ден в живота ми, но наистина е неповторимо! Simple Smile

# 154
zayo честита ти мома, на мен, преди да науча пола ми идваха само женски имена пр. Ниа,Рада,Нел,Рая(малко се прекалява с него вече), Леа, и тн харесвм по кратки имена  Simple Smile а от мъжките имам само 1 фаворит Филип ,но още се ослушвам за други варианти Simple Smile
Wish честито и имайте най-романтичния меден месец  bouquet

# 155
Вдъхнових се и аз от сватбените емоции на wish Simple Smile и качих няколко снимки от нашия ден Sunglasses

# 156
Wish, страхотна булка си била! Най-страхотния меден месец ти пожелавам. С нетърпение чакам снимките. Момичета, някой преди беше сложил рецепта на някакъв бърз и лесен сладкиш.Хайде който беше бързо да си признае и ако може пак да напише накратко рецептата - ще съм му много благодарна. А пък ако някой друг знае нещо подобно, пак да заповяда. Просто утре с мъжо двамата сме вкъщи и много ми се иска да направя нещичко, което не е особено сложно

# 157
Здравейте и от мен Simple Smile
Пола на нашето бебче се оказа ,че ще бъде пълна изненада WinkСрамежливо е и не иска да се покаже Embarassed
Да ви се похваля - довечера се нанасяме в изцяло обновеното ни старо жилище . Шестмесечният ни ремонт приключи  Simple Smile
Започвам малко по малко да се приготвям вече за бебчо Simple Smile
Честито  bouquet Много усмивки и детски смях ви желая е обновеното жилище. Надявам се и аз да се похваля с нова къща скоро  Simple Smile
gertrudka Аз мисля да замразя клетките този път, но не сме решили окончателно. Цената в Щатите е около $2000 + $125 годишна такса. Мисля, че и в Бг е нещо подобно. Що се отнася до професионализма на екипа, манипулацията е проста, тук се извършва от която и да е акушерка. Понеже виждам, че сте коментирали тази възможност само около децата исках да добавя, че стволовите клетки могат да се използват и за лечение на роднини, дори на самите вас. Харесва ми да живея с идеята "Няма да се случи точно на мен", но май този път ще й изневеря. Ако решим ще използваме Crio-Save USA... не знам дали има връзка с това в бг.
zayo Хубави именца си измислила. На мен ми харесват Михаела, Анелия и Габриела.
Wish Много сте хубави  Simple Smile От сърце ви желая много романтика на медения ви месец   bouquet

# 158
Winnie, ето я рецептата, а авторката е Sade:

chef Става много бързо,единственото условие е да имате натурален сладкарски шоколад или шоколад без добавка на захар.

Необходими продукти:
100 гр. натурален шоколад /по възможност сладкарски/
100 гр. краве масло
100 гр. захар
50 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
3 яйца
100 гр. нарязани орехи

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса /ако ви е силна фурната, пуснете я малко преди да сложите сладкиша/.
2. Пригответе тавичката /форма за кекс или квадратна тавичка с размер 20 см/ - сложете или пергаментова хартия или я намажете с малко олио и я набрашнете за да не залепне сладкиша.
3. Разтопете маслото и шоколада в стъклена купичка в микровълновата печка /на 75% за 2 1/2 мин./ или по стандартия начин - върху тенджера с леко къкреща вода.
4. В купа пресейте брашното. След това сложете захарта, бакпулвера и солта.
5. Към всичко това изсипете разтопения шоколад с маслото. Разбъркайте добре.
6. Добавете яйцата /не е нужно да са предварително разбити/ и натрошените орехи към цялата смес. Разбъркайте добре.
7. Изсипете сместа в приготвената тавичка.
8. Печете в средата на печката за 25-30 минути. Оставете печивото да изстине 5 минути след като го извадите от печката.
9.Махнете формата или тавичката внимателно.
10. Оставете сладкиша да изстива върху решетка.Можете да го разрежете на парчета, за да изстивапо-добре.

Ако някой иска да направи сладкиша - приятно приготвяне. Дано и на вас и вашите мъже им хареса, както на нас.   bouquet

# 159
 Добро утро!
f_5pm, наистина сте страхотни!  bouquet Вчера докторката в ЖК   ми каза да почвам да пия флуор за млечните зъби на бебето /ако аз искам или имаме проблеми със зъбите/. Но ние и двамата с мажо сме с лоши зъби, та се чудя дали има ефект. Какви са впечатленията на мамите с второ? newsm78

# 160
Wish и от мен честито!!! Много си хубава на сватбата! Желая ви мноооого щастие на вас двамата и на малкото човече - само усмивки по лицата Simple Smile
Ние в понеделник бяхме на фетална морфология. Предположиха момиче, въпреки, че все още не било съвсем сигурно. Моя мъж е убеден вече че ще е момиче. Вчера му дадох първите предложения за име - за сега са Ема и Елена - харесват ми Simple Smile
А според термина ми трябва да кръстим детето Блага, Благовеста - защото 25.03 е голям църковен празник май беше Благовещение.

# 161
Здравете майчета!
Wish, пожелавам ти невероятни щастливи мигове с татко и с бебчо! Много хубава булка си Simple Smile
Аз вече съм на линия след дългото седене вкъщи!
Вече съм добре и не ме свърта на едно място.
Усещам човечето да рита всеки ден и много му се радвам.
Вчера бяхме на лекар и доктора каза че всичко е наред. Много се въртим и ритаме, и макар че бебо не искаше дълго време да застане така че да се види какво ще е, доктора каза че 98% ще е момиче. Казват ми го за втори път, така че се записвам при мамите на девойки Simple Smile А моя мъж пък, като го питат после и казва, че още не се знае.. надява се на останалите 2 процента за момченце. Чак ми идеше да му се разсърдя. Но съм сигурна че като го види ще се влюби Simple Smile
600 грама е нашата девойка засега.
Започнах да пия витамини О'мами, и освен това доктора ми изписа и флуор, за зъбите, защото каза че бебока изсмуква всичкия ми калций като помпа. Аз за цял живот съм ходила 2 пъти на зъболекар, а за последните 10 дена имам проблеми с 2 зъба! Ще го пия до края, и по време на кърменето.
Сори за дългия постинг. Отивам назад да видя какво сте изписали  Hug

# 162
УИШ ДОБРЕ ДОШЛА,ПРЕКРАСНА БУЛКА СИ БИЛА,МОМИЧЕТА,ВЕСЕЛ СЛЪНЧЕВ ДЕН!!!!

# 163
Здравейте и от нас HugНе съм писала отдавна, но чета редовно. В петък ходихме на лекар заради контракциите, получили са се от пътуването. Увеличих приема на магнерича и но-шпа, сега всичко е наред. Но в събота ни чака обратния маршрут и незнам как ще му понесе на бебчо. Вие момичета пътувате ли на по-дълги разстояния и ако да това отразява ли ви се по някакъв начин? За мен това е последното такова.
Относно имената ние сме се спрели на Кристиан за момченце /и Давид беше включено в списъка/, а за момиченце се колебаем още, но може би ще е Кристиана.На приятеля ми любимото му е Аделина, но на мен не ми харесва особено. В Списъка са включени още Ема, Андреа, Ева, Белослава, Паолина.
Вчера ходих до един огромен бебешки магазин, гледах колички, столчета за кола, легла, не устоях  Heart Eyesи купих едни обувчици и комплектче за изписване, скоро ще ги кача в албума. Това е от нас, пожелавам ви слънчево настроение Hug
На Wish страхотен меден месец и много хубави емоции.

# 164
Ехооо!!! Добро утро!!! Докато намеря време да се включа в новата темичка, тя почти свършила...  newsm53 Браво на вас!!!

Първо ЧЕСТИТО на Wish-чето!!!! Пожелавам ви вълшебни мигове в града на любовта!!! Дано това чувство никога не угасне помежду ви!!!

Тани4ка, аз също съм от ентусиастките, които кръстосват България на длъж и на шир... Вече не помня за кой път от както съм бременна изминавам пътя от Карлово до Свищов и обратно. Но за щастие не съм имала никакви проблеми свързани с пътуванията. Естествено, че ако имах такива щях да зарежа всичко, бебчето ми е най-важното нещо на света!!! Сега ми предстои още едно такова пътуване през декември и смятам да се укротя, защото бременността напредва и става по-опасно. Така че, щом се чувстваш зле при пътуване по-добре избягвай да го правиш и си почивай повече. Ако все пак ти се налага да пътуваш по-добре да е с личен автомобил, отколкото като мен по разни автобуси и маршрутки, където на никой не му пука за това как се чувстваш.

Днес на обяд съм на консултация - този път вече с татито. Дано бебчи спре да се крие и най-сетне ни покаже момиченце ли ще е или момченце, че вече изгарям от любопитство... и най-вече дано всичко е ОК с бръмбъзъчето. newsm17 Като се върна ще разказвам.

Хубав ден на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт