МАРТ все още далече, маминка усеща своето човече

• 13 401
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Танче, 4о4ка, много ви благодаря за съветите!!! Много ми беше полезно да разбера, че не съм "вързана" за този доктор  и че има начин да го сменя... Следва да взема решение, което може би първо ще обсъдя удома. Добре, че съпруга ми не можа да дойде днес на "прегледа", както беше планувано, защото щеше да му разгони фамилията на този (както е малко откачен...)  box Много съжалявам, че в подобни моменти губя контрол над себе си и незная как да реагирам, единственото което ми идва отвътре е да се разплача вместо да се защитавам и да си търся правата... Вие всички чудесно знаете какво означава да чакаш един месец за следващата си среща с бебчето си и накрая да се отнесат с теб като с животно...

Спирам с отрицателните емоции, нека има само хубави неща, които да споделяме тук!!! Още веднъж благодаря!!!

# 181
И аз затова си ходя на частно. Вярно плащам  400 лв консултации и изследвания, но си спестявам хиляди неприятни емоции и страхове, които ги има винаги когато си по линията  Sad Винаги ме гледат на ехо, пускат ми нужните изследвания, кръв, микробиологии, следят ми тоновете, естествено още е рано, мисля че от 7мия месец почват.
Имам пълно доверие на гинеколога, когато нещо ме притеснява звъня на пожар, консултирам се и ако трябва съм на преглед на следващия ден.
Дори след като родих и имах проблеми с гърдите й се обаждах да я питам какво да правя.  Peace

Миранда, да те питам ти ли тази миранда, която купува навред в продавалника дрехи за бременни?  Simple Smile

# 182
Ann-G, не им се връзвай въобще. Аз този път не съм отишла нито един път на държавната консултация, дори не съм обявила и на личната си лекарка, че съм бременна. Не съм се възползвал и от безплатинте изследвания, защото не ми се чака с болни пенсионери. Просто, защото нямам намерение да търпя подобно отношение.

За раждането в Пловдив - не е задължително въобще да платиш, каквото и да било. Мога да те насоча към някои добри лекари, както и повече информация. Предполагам, че и другите, които са от Пловдив ще ти помогнат със съвети, ако това е твоето решение.

# 183
Fema, каква е тази държавна консултация при вас?  newsm78
Аз ходя при гинеколог, който работи със ЗОК, но на частен прием, само изследванията ми са безплатни. Тях ги правя в частна лаборатория, която също работи със ЗОК, така че не чакам с пенсионерите Simple Smile
До личната лекарка изобщо не ми се налага да ходя Wink

# 184
Wish, честито и от мен. Страхотна булка си, а за роклята да не говорим  newsm03- не можах да сваля очи от нея. Винаги съм харесвала токъв модел рокли, но себе си не възприемам в тях. Затова като видя жена, на която роклята да и стои като на русалка, не мога да скрия възхищението си.  newsm53 Желая ти прекрасно сватбено пътешествие и меееееедеееен семеен живот!

Момичета, моля дайте съвет. Вчера през нощта получих леки болки /за няколко секунди/ ниско долу.Стреснах се, защото не бяха нито в ляво, нито в дясно, а точно по средата. Болката беше като пробождане или боцване /когато ти вземат кръв от пръста/, но не и прерязване. Такива болки досега не бях получавала. Днес болката продължи - от време на време, за кратко, но все пак те каза да кажеш "ох". Проблемът ми е,че не знам как да си ги обясня.  newsm78
От около две седмици бебо ме рита доста ниско долу. Понякога го усещам сякаш ще го изпусна - неприятно усещане  Whistling Може от това да са болките.
Може болките да са от напрегнат стомах или някои видове храни, както е казал доктора на 4о4ка. А пък може и да е от разширяващата се матка/бях чела че през 6 месец матката се качва още нагоре /някъде около пъпа/.
При всички тези въпроси отидох на лекар,но за жалост  #Cussing out моят лекар отсъстваше днес и ме прегледа друга лекарка,която каза, че верояно са контракции /стягал ми се корема/ и ми предписаха Магнерот. Шашнаха ме, че ако болките се засилят или станат продължителни да тичам в болница Shocked. Аз в болница не искам да взлизам и се шашнах още повече.

Моля, ако на някоя от вас са й познати моите болежки, споделете /ако е възможно успокойте ме/. Бях чела че имаше момичета, които имат болки и пият Но-шпа и Магнерот, но са си вкъщи. Какви са болките ви? Винаги ли се постъпва в болница  smile3518?

Благодаря ви предварително. Съжалявам, ако внесох тъжна нотка в темата, но аз се чуствам доста разстроена Weary

# 185
Ann-G, не им се връзвай въобще. Аз този път не съм отишла нито един път на държавната консултация, дори не съм обявила и на личната си лекарка, че съм бременна. Не съм се възползвал и от безплатинте изследвания, защото не ми се чака с болни пенсионери. Просто, защото нямам намерение да търпя подобно отношение.

За раждането в Пловдив - не е задължително въобще да платиш, каквото и да било. Мога да те насоча към някои добри лекари, както и повече информация. Предполагам, че и другите, които са от Пловдив ще ти помогнат със съвети, ако това е твоето решение.
всъщност за плащнето го казах съвсем образно,дори в самото плащане няма нищо лошо,ако така си решил.И аз не съм много наясно,бих ли могла примерно,ако не съм посещавала консултациите в дадена болница да родя там без да плащам каквото и да било?Аз лично бих се навила на уговорка само с лекар комуто имам доверие,не че това автоматически ме застрахова,но би ми било по -спокойно

# 186
шаде,повече почивка трябва,ти в къщи ли си,вземай болничен и в къщи кротко,изчакай личния си гинеколог най-добре ще ти каже какво става.

# 187
  • София
Здравейте отново от нас!!! Връщам се от "консултация" и съм меко казано бясна!!!!!  ..... "Качете се на кантара да се измерите" - качвам се и се меря. "Легнете сега тука и открийте корема." - лягам, откривам корема, мерят ми "талията"....... Не знам има ли смисъл да продължавам да ви обяснявам колко идиотски се почуствах. За мен тези консултации са губене на време - аз мога да се измеря на кантара и вкъщи, не ми е необходимо да ходя в болницата, за да го направя. Не си направиха въобще труда да ме прегледат на видеозон, не ми казаха нито една дума - дали бебето се развива добре, как расте, дали наддава, колко тежи, дали да си правя повторни изследвания на хемоглобина, дали трябва да отида на зъболекар, никой никога не му е мерил тоновете на това бебе... нищо!!! И аз се питам, за какво изобщо ги плащам тия здравни осигуровки??? За да се държат с мен като с олигофрен и никой да не обръща внимание на мен и на бебето ми??? Пиша това и ми текат сълзите... 

... Моля ви, посъветвайте ме какво да правя, че ще ходя на частно - това е ясно, но започвам да се замислям дали да не си сменя и GP-то, и гинеколога. След това, което ми се случи днес вече със сигурност съм решила, че ще раждам в Пловдив... Много ще съм благодарна на всякакви съвети, толкова съм объркана, разочарована, обидена и ме е страх, че съм в ръцете на пълни некадърници...

Ann-G, това което ти се е случило не е нищо, не се притеснявай. При мен нещата са по-трагични. Не зная дали бях писала тук за това. Имах записан час за консултация /ходя в Плевен/ в 18,00 ч. Значи отивам аз в 17,40 и познай-лекарката решила да си тръгне, без да я интересува, че не живея в Плевен и пътувам 1 час. Обаждам и се по телефона и знаеш ли какво ми отговаря - ами ако искаш ела другия четвъртък /приема само този ден/. Направо бях бясна, ....

Здравейте момичета, пиша ви в опит да ви успокоя.
Относно гледането на ехо всеки път това не е задължително дори в частна консултация (ЖК на Шейново ~300 лв.) предния път бях така, пропуска ли са ме няколко пъти при ходенията, като ми бе обяснено че не е задължително. Тогава са ми мерили кръвно, тегло,обиколка на корема, имат един апарат за тоновете нещо като слушалка с говорител Simple Smile и сърчицата на бебетата се чуват в чакалнята Simple Smile....  а по ЗК се полагат май само 3 прегледа с ехо след това дори, ако ходим на ЖК през ЗК може да те накарат да плащаш Sad (знам го от позната лекарка)
Сега ходя да се следя в частна клиника, която има договор с ЗК, но за изследванията ми дават едни хвърчащи листчета и аз си взимам направления от ДжиПито, колкото и да му е неприятно. Смятам, че имам право да не плащам (ПОЧТИ ... засега 50лв - БХС +50 лв. - фетална + 20 лв. мамографско изследване с ехо)...
Относно раждането на далече (Плевен/Пловдив) не ви ли е страх, че може да не стигнете навреме... При мен от изтичането на водите(6ч20мин) от раждането минаха 2 часа.Стигнахме бързо т.к. нямаше задръствания, та дори при объркване на пътя (пропусната отбивката) мъж ми се връща 50-60 м назад по иначе доста оживен булевард.

# 188
Аз на тези, които имат договор със Здравната каса им викам държавни, защото са безплатни.  Grinning Аз въобще не се възползвам този път от нищо безплатно, защото нямам нерви за талони, часове и каквото и да било. Така ми е удобно на едно място и изследвания и консултация, ценат е пакет, плаща се в началото  и после не го мисля всеки път.

Бимба, можеш да родиш в която искаш болница, без значение при кой лекар си ходила. Ако отиде раждаща бременна жена  няма да я върнат, макар че аз също трудно ще се навия без да имам уговорка с лекар.

Sade, притеснително е, ако болките наподобяват менструални. Мен също ме резва от време на време по нещо, най-често от дебелото черво идват проблемите ми.

# 189
Добро утро сънчовци!!! newsm46 Благодаря за многото мнения, защото наистина ще ми помогнат да взема своето правилно решение. Но да ви кажа честно цялата тази система направо ме отчайва, чувствам се прецакана, безпомощна и незнам още как. Какъв е смисъла да си давам почти 1/4 от заплатата всеки месец за данъци и осигуровки, когато накрая трябва да родя като куче... В малък град като Карлово наистина всичко е много по-сложно... Ние нямаме никакъв избор - има само един гинеколог, който работи със ЗОК - този при който ходя сега. Няма такива частни клиники, където да си платиш всичко пакет и да си спокоен после... Ако не дай си боже ми се случи нещо дори не знам на кого да се обадя... Но стига съм се оплаквала. Фема, ще ти бъда много благодарна ако знаеш нещо за Окръжна болница в Пловдив - лекари, условия и т.н. Доста мои познати от Карлово са раждали там и казват, че всичко е било ОК.

Относно раждането на далече (Плевен/Пловдив) не ви ли е страх, че може да не стигнете навреме... При мен от изтичането на водите(6ч20мин) от раждането минаха 2 часа.Стигнахме бързо т.к. нямаше задръствания, та дори при объркване на пътя (пропусната отбивката) мъж ми се връща 50-60 м назад по иначе доста оживен булевард.

Мама на Слънце, и аз не бих тръгнала за Пловдив при положение, че раждането е започнало. Вече няколко мои приятелки раждаха там и отидоха около десетина дена преди това. Естествено това може да стане само ако всичко се развива нормално. И понеже никой не може да ти го гарантира, си права, че е доста несигурен вариант. Но какво да правя като тук има само един свестен доктор...

Sade, само не се паникьосвай от това, което ти е казала тази докторица... То наистина да ти кажат, че ще влизаш в болница си е жива заплаха имайки предвид всички абсурди, които могат да ти се случат там, но и според мен трябва да се успокоиш - преди всичко - и да отидеш при твоя доктор, не при негов заместник, да си почиваш и да си мислиш само за хубави неща. Виждам, че доста майчета във форума споделят, че имат контракции, но това не означава, че непременно трябва да влязат в болница, кротувай си вкъщи и си мисли за бебончи...  smile3504

И накрая, да пожелая на всички спокойствие и усмивки!!!  newsm51

# 190
Добро утро, мили Мартенски мами Simple Smile
Вчера пак сте били много активни, за съжаление част от активността е била продиктувана от "безхаберието" на лекарите  Sad Вече сте обяснили на Ann-G как да си смени гинеколога. За съжаление сравнително често гинеколозите и въобще докторите, които работят по здравната каса, не си дават много зор. Аз уж ходя при познат, но да си призная не се чувствам достатъчно "обгрижена". Обаче съм решила, че всичко е наред с мен и бебето и  гледам да не се ядосвам, дори когато ми се струва, че не ми обръщат достатъчно внимание.

# 191
Честито първо на красивата булка!

За контракциите и болките- всички ни вълнува силно тая тема- та аз лично имам ежедневно ВСЯКАКВИ болки /силни,слаби,постоянни/, от двете страни, също около пъпа, имам болки ниско долу... Само остри и режещи нямам /пу-пу!/, моята лекарка каза, че те са опасни и тогава трябва да се лежи и да се вика лекар.
А също ако болките са нетърпимо силни и не минават от 3Х2 но-шпа.
Контракции и втвърдявания имам още от края на 4-ти м, някои се причиняват от движение, напрягане, лягане-ставане, също от въртенето на бебето, и да- от газове!
Съвет на моята докторка /доцент с 40 години стаж в акушерството/: не си пипай корема, като се стряскаш; не мисли постоянно какво ти става и пий магнерич 3-4 пъти на ден!
 Laughing Вярвайте, помага!
Аз заради това ходя на работа /да се занимавам с нещо креативно, вместо да развивам хипохондрични идеи у дома/, иначе съм в болнични още откакто напуснах болницата преди 2 месеца, след кървене.

Имам един въпрос: ШОФИРАТЕ ЛИ? ДО КОЙ МЕСЕЦ? НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ ИЛИ САМО ИЗ ГРАДА? След кървенето не смея извън града /на 100-200 км примерно/, за да не получа опасни контракции..

# 192
Ann-G, радвам се, че тази сутрин си вече в добро настроение Simple Smile
Момичета, да се порадваме на може би последния по-топъл ден тази година Simple Smile Въпреки че аз съм на работа  Sad , но вчера за сметка на това почивах и успях да се порадвам на все още топлото слънчице.
Witchi, за шофирането и аз питах преди известно време, но аз съм съвсем начинаещ шофьор - взех си книжката средата на юлли месец, точно пет дни преди да вляза в болница (и аз заради кървене). От около месец-месец и половина шофирам понякога, аз пък предимно извън града, по спокойни и ненатоварени пътища, за да придобивам опит. Е, не шофирам дълго, досега най-дългото ми беше миналата седмица по маршрута Копривщица-Пловдив. Иначе скоро четох тази статия по въпроса:
http://www.mamaibebe.com/?id=282
В интерес на истината повечето хора "ми се карат", че шофирам, но аз бих искала да натрупам опит преди да се роди бебка.

# 193
....  а по ЗК се полагат май само 3 прегледа с ехо

Полага се само 1 преглед, и то чак в 6-тия месец!  #2gunfire
Надявам се да не съм права, но лекарката ми го повтаря всеки път. Ако някой знае къде е написано какво и кога ни се полага, споделете Wink

# 194
Моята наблюдаваща каза, че ми се полагат 3 прегледа, на лекцията на 9 месеца лекторката каза същото, което не означава че ако лекаря ви прецени не може да ви гледа всеки път. Мен си ме мерят, теглят и преглеждат на УЗИ всеки път, даже миналия месец се наложи 2 пъти да ходя, за да се изравня с датата за ЛКК и пак си ми гледа беба.
Аз да се похваля- от месец и половина не съм качвала килограми, наблягам на плодовете /ябълки, круши/, спряха ми фолиевата и магнезия, сега почнах сокчетата на Хип, но смятам да ги пия за по 10 дена всеки месец.
Аз искам да попитам, който е наясно колко пъти се пуска ПКК и в кои месеци точно?
Успешен ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт