МАРТ все още далече, маминка усеща своето човече

• 13 409
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Анжи - успех.
zlp - при нас е рано още да се каже, но когато се роди беба ни изписаха флуор да й ги давам всеки ден по 6 капки  ooooh!
Е, мерси. Давах й като почнаха да й излизат зъбите и то по 1път на седмица. Но нещо вече спрях - все забравям.  Embarassed Но повече от веднъж седмично не бих й давала. А пък зъбите дали ще са здрави си е и ген.

# 166
и аз имам чудене за флуора от различни места чувам различни варианти да се пие от 6м на бременноста,когато бебето е на 3м,на6м и тн.Аз лично още несъм взимала (освен че ползвам паста за зъби с флуор)Но ме вълнува въпроса,и двамата сме редовни абонати на стоматолога.Успокоението ми е че в няколко статии четох ,че ежедневния прием на минерална вода,съдържаща флуор,е достатъчна ,през бременноста.Такива са Девин-син,Хисаря .....не се сещтам за други сега.А че 90% е до ген и аз така мисля,но ако може да свалим на 80% все е файда Simple Smile

# 167
На мен ми препоръчаха Флуорин - малки, бели, сладки хапчета, които се дъвчат.  Peace

# 168
Ми то навремето на нас ни даваха такива някакви в детската.

# 169
Хайде мами, няма време, кръстихте ли бебетата?Simple Smile

# 170
Здравейте мамички! Отдавнане съм писала, но бях много заета в работата  Whistling. Като гледам какви нещица сте си купили - много са хубави. Моят мъж не дава да се купува нищо предварително от когото и да е(добре, че майка ми работеше преди няколко години в детски магазин та си е купила доста неща още тогава - за всеки случай Laughing)
Вие мамички ходите ли още на работа? Аз работя в сладкарница и мисля да ходя поне до Нова година-ако нямам здравословни пречки! А вие?

# 171
Здравейте и от мен!

Wish весело и незабравимо пътешествие!  bouquet

Пътуванията не ми се отразяват неблагоприятно засега. PraynigНадявам се и за в бъдеще.
tan4a щом не ти понася да пътуваш, пази се. Naughty

Понеже видях, че сте коментирали въпросите за флуора, ето на каква статия попаднах аз http://www.zdravoslovno.com/Content_Minerals.html#Jod за минералите, дозите и как да ги набавим.

# 172
  • Бургас
Момичета искам да ви питам нещо.Въпроса ми е по скоро към тези,които имат контракции,от известно време ми се случва нещо и не мога да определя дали е контракция,нищо че ми е за втори път Embarassed.Получава се винаги когато ми се пишка или поне аз така си мисля,но не мога да ви опиша какво точно чувствам,интересува ме като получите контракция целият ви корем(включително и около пъпа) ли се втвърдява или само ниско долу.

# 173
Момичета искам да ви питам нещо.Въпроса ми е по скоро към тези,които имат контракции,от известно време ми се случва нещо и не мога да определя дали е контракция,нищо че ми е за втори път Embarassed.Получава се винаги когато ми се пишка или поне аз така си мисля,но не мога да ви опиша какво точно чувствам,интересува ме като получите контракция целият ви корем(включително и около пъпа) ли се втвърдява или само ниско долу.
Аз преди седмица бях много притеснена за това втвърдяване и като попитах доктора си той ми каза да не се притеснявам. Това било бебето. Опипа ми корема и каза, че матката е спокойна, после погледнахме и бебето на видеозона и то беше добре, така, че се успокоих. Simple Smile
За всеки случай ми изписаха магнерот, но аз продължавам да го чувствам това втвърдяване и то най-често вечер или когато бебето се обръща. Simple Smile Минава за няколко минути.

# 174
Моят се втвърдява в зоната под пъпа. Усещането е неприятно и тогава все едно, че ми се пишка мноого и не мога да мръдна.

# 175
Здравейте отново от нас!!! Връщам се от "консултация" и съм меко казано бясна!!!!!  newsm61 Отивам аз в обедната си почивка в медицинския център в Карлово и се изумявам, че пред кабинета на доктора няма кьорав човек.... Почуквам на вратата, отварят ми, влизам и ме почват: "Вие защо идвате тук на консултация?" - то се ходело на няк'во друго място... от 13.00 до 14.00ч. - отговарям, че никой не ми е казал за това (отварят ми картона) "И защо идвате днес на консултация, като последно сте била на 18 октомври?" - Аз тъпея, щото много добре си спомням, че бях на консултация на 10 октомври и че същия тоя доктор изрично ми каза да дойда пак на 08 ноември!!! Загубих ума и дума и не знаех какво да кажа. "Качете се на кантара да се измерите" - качвам се и се меря. "Легнете сега тука и открийте корема." - лягам, откривам корема, мерят ми "талията"....... Незнам има ли смисъл да продължавам да ви обяснявам колко идиотски се почуствах. За мен тези консултации са губене на време - аз мога да се измеря на кантара и вкъщи, не ми е необходимо да ходя в болницата, за да го направя. Не си направиха въобще труда да ме прегледат на видеозон, не ми казаха нито една дума - дали бебето се развива добре, как расте, дали наддава, колко тежи, дали да си правя повторни изследвания на хемоглобина, дали трябва да отида на зъболекар, никой никога не му е мерил тоновете на това бебе... нищо!!! И аз се питам, за какво изобщо ги плащам тия здравни осигуровки??? За да се държат с мен като с олигофрен и никой да не обръща внимание на мен и на бебето ми??? Пиша това и ми текат сълзите...   smile3518 Слава богу, че бременността ми за сега протича нормално, защото иначе не знам какво щях да правя... Иде ми повече да не ми стъпи крака при тоя доктор... Моля ви, посъветвайте ме какво да правя, че ще ходя на частно - това е ясно, но започвам да се замислям дали да не си сменя и GP-то, и гинеколога. След това, което ми се случи днес вече със сигурност съм решила, че ще раждам в Пловдив... Много ще съм благодарна на всякакви съвети, толкова съм объркана, разочарована, обидена и ме е страх, че съм в ръцете на пълни некадърници...

Съжалявам за дългия постинг и за негативната нотка, която вкарах в темичката, но се надявам, че ще ме разберете...

# 176
Ann-G не се разстройвай толкова, защото бебчо усеща всичко.
Доколкото си спомням през декември можеш да си смениш личния лекар, а относно гинеколога незнам как се сменя, защото вече си му дала направлението. Най - добре се посъветвай с настоящия си личен лекар - обясни му всичките си притеснения и настоявай за ново направление, за да ходиш при друг гинеколог или разбери дали можеш да си вземеш старото обратно.
На твое място бих се обадила веднага по телефона на личния лекар. Аз на моята й звъня направо на моблиния, когато имам проблем и си уговарям направленията предварително, така че като отида при нея да са ми готови.
Успех!!! Пиши как са се развили нещата

# 177
Здравейте на всички.
 Първо искам да кажа - Ann-G, не се тревожи, макар и това, което ти се е случило да не е приятно. Аз ще ти кажа какво направих, когато бях в подобно на твоето положение. Първите прегледи ги правих на частно, много бях доволна, но ми беше доста скъпо. Естествено после си взех направление от моя личен лекар, абсолютен тъпанар, ще го сменяме през декември и отидох при друг лекар, който пак работеше на частно, но почти не плащах допълнително при него, защото всички изследвания ги пускаше през касата. Беше ми препоръчан от едни приятели, но аз не го харесах изобщо. Той имаше да води бременността на около 10 жени, пушеше в наше присъствие в чакалнята на кабинета си, все забравяше изследванията, не помни какво ми е казал да правя преди седмица и други такива, а  беше и малко груб при прегледите, хем все ходех с мъжа ми. Абе, не ме караше да се чувствам добре. И го смених, от раз. Сега съм при друга лекарка, тя пък е много заета, но винаги съм с добри чувства, като излезна от кабинета, а оня ме караше да се "спичам" една такава. Смяната е лесна - отиваш при личния си лекар, искаш ново направление, защото старото вече е заведено към касата и си сменяш гинеколога. Това е. Ако имаш съмнения за сегашния си лекар, просто го смени. Аз така направих и сега съм много по-спокойна.
 Каквото и да решиш, пожелавам ти да не се сблъскваш пак с лекарската грубост, че е много неприятно. Хем се ядосваш, хем ти става тъжно.

# 178
Ann-G, това което ти се е случило не е нищо, не се притеснявай. При мен нещата са по-трагични. Незная дали бях писала тук за това. Имах записан час за консултация /ходя в Плевен/ в 18,00 ч. Значи отивам аз в 17,40 и познай-лекарката решила да си тръгне, без да я интересува, че не живея в Плевен и пътувам 1 час. Обаждам и се по телефона и знаеш ли какво ми отговаря - ами ако искаш ела другия четвъртък /приема само този ден/. Направо бях бясна, ако беше пред мен в този момент не зная какво щеше да се случи. Както и да е, отидох след месец. Преди  седмици някъде и се обаждам, че имам проблеми /сърбежи, преди това ме лекува от гъбички/ и че мога да отида в събота или неделя ако е дежурна в болницата, ами да, била дежурна в събота, до 20,00 ч., но не могла д ме погледне там, картона ми го нямало, няма как да ми напише лист /някакъв си/, и почна да се оправдава. Е кажете ми, как да имам доверие на такъв лекар??? #2gunfire Другия четвъртък съм отново на ЖК, вече ходя с такова нежелание, не мога да разчитам на тази жена, но се налага Cry

# 179
Ани аз затова предпочетох да ходя на частно.Момичета в Карлово има един единствен гинеколог при който можеш да ходиш на женска консултация през касата.Аз къвто съм шаш предпочитам да се лиша от някои неща и всеки месец да си ходя,начастно както му е реда.Ани сега Каменов ми пусна втори изследвания,разбира се това става със  участието на личния лекар.Можеш да ходиш на частно и изследванията да са ти безплатни.За раждането в Пловдив незнам какво да ти кажа,ако нямаш познат там,ще трябва да си платиш като поп и пак няма да се чустваш спокойно защото,представи си отиваш при непознат лекар и казваш идвам да родя при вас и се надяваш да си попаднал на човек.За мене  важно да съм свикнала с лекаря с който ще раждам това ми дава спокойствие .Така че помисли ,съчуствам ти наистина,защото по същия начин бих реагирала и аз  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт