Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 560
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Или висока група от канала(дотам, докъдето навлиза четчицата)

# 256
  • София
Да допълня момичетата по-горе, абразио може да се наложи и при нетипично кървене, индикации при ехографски преглед.

# 257
Suadela, съжалявам за причиненото неприятно усещане, със сигурност не съм целяла да те изплаши, обезвери или сломи.
Стискам палци всичко да мине бързо и безболезнено на 14-ти и повече да не се налага да минаваш през това.
Дългогодишна пациентка на Карагьозов съм, от времето, когато беше шеф на гинекологията в Токуда. Била съм пациентка и на учителя му - Славчев. Само през баща му не съм минавала, Бог да го прости. Ако мога да помогна с информация или нещо друго, винаги съм насреща.

# 258
Ами в моя случай течна цитонамазка 3а  и чист колпоскоп .
Веднага след цитонамазката ли се случи това абразио или изчаквахте  ?
При мен има съмнителен резултат  (3А в канала и сквамозна метаплазия), а Карагьозов ми казва да ида за нова цитонамазка след 3 месеца  и то трябва да намеря час .

# 259
Изчаках следващ цикъл,а и го правих при друг лекар и в друга болница-общо след 2 месеца.

# 260
  • София
При кой лекар го направихте?
Аз също съм с 3А група в канала, койлоцити и  метапластични клетки от 9 месеца, но чист колпоскоп и бих искала още едно мнение.

Изчаках следващ цикъл,а и го правих при друг лекар и в друга болница-общо след 2 месеца.

# 261
Здравейте, момичета! Трябва да отида на проследяващ преглед и то другата седмица, което е доста скоро и предполагам повечето специалисти няма да имат часове особено преди празниците, а не ми се отлага чак за януари, както и без това вече надвиших времето (не по моя вина, но това е друга тема).
Прегледах в Супердок свободните часове, но като имена не ми излизат “познати” и реших да се допитам до вас. Някой посещавал ли е д-р Вецев или д-р Дойчиновски за колпоскопия и цитонамазка (при ЧПВ-16)? Спрях се на тях, защото знам, че са добри доктори и съм ги чувала поне, но дали са добри и в колпоскопиите, нямам идея.
Преди няколко мнения видях, че пишете и за д-р Крумов. Прегледах и за него също има удобни за мен часове, и още повече се раздвоих.
Вие при кого ще ме посъветвате да отида? Може и друг да ми препоръчате, но покрай празниците и краткият срок не знам дали ще има часове, а предполагам някои доктори са доста заети и напред (като например д-р Славчев, при който си обещавам, че ще отида на следващото проследяване).

Преди да сте ме нахокали, че си запазвам часовете в последният момент Grinning искам да отбележа, че имам причина.

И последен въпрос. Знам, че цитонамазка е най-добре да се направи около 12-14 ден, но проблем ли ще е ако е около 2 дни след цикъл (отново поради причини)?

Благодаря!

# 262
Цитонамазка е добре да се прави малко след цикъл, т.е. в този аспект 2-3 след приключване на цикъл е супер удачно време Simple Smile
От тези, които сте изброили като имена, аз бих отишла при Крумов. Той се занимава и профилира в онкопрофилактиката, работи с Карагьозов от Токуда и се премести заедно с него и целия му екип във Вита. Мисля, че за проследяване е добър вариант, когато не може да се стигне до Карагьозов - все пак следете супердок, може да се изненадате приятно на някой освободен час в последния момент, който да ви пасне. Вецев и Дойчиновски особено се занимават с проследяване бременност и раждания. Не че няма да ви прегледат, но не им е това основният профил.

# 263
Добро утро. Хора имам 1 въпрос. Ако правим секс с предразни средства нали не се предава вируса пинг понг?И след тази манипулация ако партньора е чист,вируса изчезва от мен и аз съм си чиста и може спокойно да се прави секс за бебе?

# 264
Diana това, което започна да правиш в тази тема е супер досадно... Да не използвам по-силни думи.
Тук момичетата се подкрепят в труден за тях момент, обсъждат се методи за лечение, лекари, назначени терапии... Всяка от нас си има своите проблеми...
Извинявай, но никой не го вълнува правиш ли секс, с кого, как и кога... За един месец научихме повече информация за теб, отколкото някой някога е искал да знае за човек от форума - научихме, че се раздели с мъжа си, започна да си търсиш гадже, същевременно вече правиш второ при положение, че имаш бебе и се жалваш непрекъснато, че си "неизлечимо" болна.
Хайде стига театри вече!

# 265
къде съм казала че правя дете,казах че искам за в бъдеше?

# 266
  • София
Диана, ти нямаш нужда от гинеколог, а от психолог. Във всяка твоя тема си личи колко си неуравновесена, това го доказват и десетките ти профили във форума.

# 267
Има час за Карагьозов за днес в 18 в супердок.

# 268
Направо...не знам аз какво гледам, не виждам час по- ранен от 12 януари 2023. Явно ще се насочим и ние към Крумов, ще чакам отзиви, ако някой мине при него

# 269
Направо...не знам аз какво гледам, не виждам час по- ранен от 12 януари 2023. Явно ще се насочим и ние към Крумов, ще чакам отзиви, ако някой мине при него

Появи ли се час за Карагьозов изчезва за секунди, буквално. За това не ги виждате, една две минути да закъснеете и часът вече е зает. Трябва доста упорито дебнене и доза късмет.

Общи условия

Активация на акаунт