Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 491
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Аз (въпреки, че имам доверие на Карагьозов) бих отишла на още едно мнение, бих занесла цитонамазката при Милев в Онкологията да си каже и той мнението и евентуално нова биопсия, може би абразио. И на мен не би ми било спокойно с 3Б - била съм с такъв резултат, страшен филм беше за мен.

# 316
Това ми е последната цитонамазка. На база на нея ми изписа само АНСС. Чудя се дали да не отида при д-р Иван Димитров за още едно мнение. Въпреки че първата цитонамазка е от Адела, само че при друг лекар.

# 317
Ако отидете споделете, на дъщеря ми при 3а не изписа абсолютно нищо, като пита да пие нещо, отговора беше ако искаш, няма да навреди. Той беше категоричен, че колпоскопа е добър, още един лекар потвърди същото, но 3а, ЦИН 1-2....колко да е добър. Дори не искаше тест за ЧПВ, направихме де, има си и това, високорисков. Аз затова искам при Крумов сега.

# 318
  • София
Ако отидете споделете, на дъщеря ми при 3а не изписа абсолютно нищо, като пита да пие нещо, отговора беше ако искаш, няма да навреди. Той беше категоричен, че колпоскопа е добър, още един лекар потвърди същото, но 3а, ЦИН 1-2....колко да е добър. Дори не искаше тест за ЧПВ, направихме де, има си и това, високорисков. Аз затова искам при Крумов сега.

Дъщеря ти е изключително млада и би трябвало организмът ѝ да се справи сам.

Нонинка, аз бих отишла да чуя второ мнение.
На колко години си?

# 319

Дъщеря ти е изключително млада и би трябвало организмът ѝ да се справи сам.

Нонинка, аз бих отишла да чуя второ мнение.
На колко години си?

На 31 съм. Ходих и при д-р Тодор Димитров в Надежда. Колпоскоп-чист, искаше пробно абразио да правим. След което отидох при доц. Карагьозов и той ми изписа само имуностимуланти.

# 320
Направете абразиото

# 321

За д-р Иван Крумов ли говорите? До колкото знам той му е от специализантите.

# 322
Да, за него, някой тук го препоръча

# 323
Да, за него, някой тук го препоръча

И на мен Карагьозов ми каза да отида при него 3 месеца след лечението. Пада се някъде средата на м. февруари,  та затова се чудя има ли смисъл сега да ходя при някой друг лекар.

# 324
Предстои да получа резултати от биопсия и цитонамазка следващата седмица. Цитонамазката ма 2рия месец след раждането излезе 2C група с препоръка за колпоскопия. Направихме я днес 11 месеца след раждане, все още кърмя. Гинекологът ми каза, че вижда някакво изменение в малък участък, но предпочита да се застрахова и да направи биопсия. Обясни ми стъпките според зависи от това каква група излезе резултатът. При 1ва и 2ра ще обгори с ток участъкът, при 3 и 4та ще правим конизация.
Изчетох темите, разбирам теоретично всичко, но не мога да си избия от главата страха от възможността да не мога да износя повече бебе. Синът ми е малък, искаме още деца, а се тревожа, че стигне ли се до конизация шансовете ми за още деца намаляват драстично, а никак не ми се иска. На 25 години съм само. Колкото и да се старая да мисля практично и логично се страхувам от усложнения, от твърде голяма част премахната шийка, от неуспешна конизация, налагаща последваща такава, от премахване на матката от рак... Има ли шанс тези изменения да не са дисплазия ами нещо друго? Мога ли, ако се стигне до конизация, тя мине успешно да забременя и да родя 2-3-4 деца, че да може после, ако нещо се обърка да махат всичко и толкова😃. Даже и такива смешни мисли ми минават през главата, но съм изплашена.

# 325
Изчакайте  биопсията на изменения участък и спрямо това ще прецените какво да направите после.Може и нищо да не се налага да се прави.

# 326
  • София
Явно пак смяна на профилите, да.Това може би е някаква фобия също- профилофобия 😄
За момичетата, които не са в течение sunshinee93 най-вероятно е пореден профил на една и съща жена, което пише едно и също от около 6м.
Само аз ли й се "вързах" Confused, а уж чета внимателно...нали сме тук, за да си помагаме.

# 327
Така е,buni, и всички ѝ помагахме, дори и сега го правим, но момичето има нужда от психлогическа подкрепа явно.
Аз ѝ желая здраве и дано манипулацията ѝ е успешна и да се успокои малко.Рвално тя не слуша нашите съвети, а просто иска да излее страховете си в темата.
Ако има нужда от помощ реална винахи ще се отзовем.
Няколко пъти ѝ казах, че няма да умре и ще има деца, че всичко ще мине по план, но тя е в паника и аз не виждам какво още мога да направя за нея.От сърце ѝ желая здраве!

# 328
Това момиче да вземе да прочете 2-3-4 книги първо, после да мисли за деца... Честно, никое дете не заслужава психически нестабилна майка. Да не говорим, че това поведение е откровена гавра със състоянието на други жени, за които тези терзания са РЕАЛНИ...

# 329
[iВ Aдела при д_р Димитров правят ли течно-базирана цитонамазка?[/i]

Общи условия

Активация на акаунт