Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 479
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
В резултата от биопсията пише ли, че има дисплазия или някакви други изменения. Касата ясно Confused...ужасно е, ако се гаврят с психиката ти за пари. Конизацията не се покрива изцяло от касата, сигурно ще те изнудват и за избор на екип. Важното е дали това е правилното лечение за теб. Ако има влагалищно възпаление, не е подходящо никакъв вид рязане, докато то не бъде отстранено, защото може да се получи вътрешна инфекция.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 19:11 от buni

# 361
Здравейте всички,
Аз доста време (3 месеца) липсвах от форума, но имах разни всекидневни и всевъзможни казуси за решаване, което ми черпеше от времето.. Доста изтощена се чувствам .. Sad
Искам да ъпдейтна моята история въпреки всичко и да пожелая успех и адски много здраве на вас, момичета Simple Smile
Лятото ми откриха чрез колпоскоп бял изменен участък при ЦМ (пап 2), имах и бактериална вагиноза (пуснах и МБ). Лекувах бактерията, направиха след това биопсия (цервикален кондилом излезе) и тест за hpv ( положителен за 51 щам, който е високорисков). Към края на септември преминах през ДТК и един месец пих конски дози изопринозин по схема от АГ-то. Трябваше да отида на проверка след 3 месеца, като именно събитията от нея са поводът да пиша тук. Прегледах се декември. Контролната цитонамазка пак е пап 2, на колпоскоп ми казаха, че не се виждат изменения, взеха ми обаче пак проба за hpv иии ха - отрицателна съм за всички щамове и не мога да повярвам. И приятелят ми го пи, но не се е изследвал. Много щастлива бях. Контрола след още 3 месеца ми казаха.
Обаче!! Отново имах някакво течение, което пак лекувах с антибиотик след МБ + лактобацили по празниците. След лечението обаче днес след полов контакт прокървих… Направо се разплаках, защото адски много се притесних и отново ме налегнаха всичките лоши мисли за рак и т.н. Според вас възможно ли е да е просто от протриване, тъй като бях суха в началото, или с право се притеснявам за другото… Аз така или иначе имам час за четвъртък, но дотогава ще истерясам. Наистина не знам от какво прокървих (беше с розово-тъмнорозов цвят). Досега не ми се е случвало никога. Имам редовна менструация. Много бих искала да чуя и вашите мнения.
Благодаря!!

ПП: Пиех витамини след антибиотика от 03.01., защото настинах, а на 10.01. се пребих по стълбите и имам страшни синини по краката и натъртени колене. (Егати началото на 2022, като за капак и кървенето Sad Sad ) На фона на цялата тази лудница ходих и на ортопед. Смуча арника на гранули за отоците от вчера. Възможно ли е да е от нея? Не знам вече..

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 16:06 от HeyySun

# 362
Имам голям опит с контактно кървене.Хубаво е да отидеш възможно най-скоро след такъв случай, да не кажа веднага.Защо?Защото при мен трудно се видя откъде кървя(ту слабо като теб, ту като прерязана вена).Оказаха се капиляри, избили на повърхността на лигавицата до канала на шийката,след всички интервенции по нея.Изгориха ми ги със Солкожин и няколко години бях ок.
Онзи ден пак кръвнах и вчера бях на колпоскопия-всичко е наред, капилярите пак са под повърхността на лигавицата и най-вероятно отново са прокървили.
Така че има вариант и при теб да е така.🤗

# 363
Здравей,
Възможно ли е това да е от горенето, защото и един месец след процедурата имах контакти с приятеля ми, но нямах такъв проблем. За по-ранен час от четвъртък нямаше възможност и се чудя какво да правя - да ходя и да чакам без час ли?

# 364
Здравей,
Възможно ли е това да е от горенето, защото и един месец след процедурата имах контакти с приятеля ми, но нямах такъв проблем. За по-ранен час от четвъртък нямаше възможност и се чудя какво да правя - да ходя и да чакам без час ли?
Аз бих отишла, моята лекарка така ми каза, след като отивах на първия свободен,а от кървенето ни следа.
При мен също се появи този проблем няколко години след конизацията , не веднага, така че напълно възможно.

# 365
В резултата от биопсията пише ли, че има дисплазия или някакви други изменения. Касата ясно Confused...ужасно е, ако се гаврят с психиката ти за пари. Конизацията не се покрива изцяло от касата, сигурно ще те изнудват и за избор на екип. Важното е дали това е правилното лечение за теб. Ако има влагалищно възпаление, не е подходящо никакъв вид рязане, докато то не бъде отстранено, защото може да се получи вътрешна инфекция.
Няма дисплазия, или поне не пише. Може би сега на копоскопията ще видят дали има някаква дисплазия на матката. Благодаря ти за това което пишеш, много ми помагаш. По неделник като отида ще мога да създавам адекватни въпроси. Чудно ми е какво е това възпаление без абсолютно никакви външни  симптоми. Няма течение няма миризма, абсолютно нищо. Доктора който направи биопсията ми обясняваше че много често при жени в менопауза , понеже естествената кисела среда я няма вече , ги нападат такива възпаления.

# 366
  • София
G..D..,знам колко си притеснена...При колпоскопията няма как да се види има ли дисплазия. С колпоскопа се оглежда шийката на матката, след като тя е третирана със специален разтвор. Много е важен лекарят, който я оглежда.Ако види някакви атипични клетки взима биопсия точно от този участък. При теб има абразио, резултат от хистология и сега колпоскоп, нелогично е. Първо е колпоскопа, ако се наложи биопсия и след това при съмнения, че се случва нещо лошо в цервикалния канал се прави абразио. Хламидиите и много други възпаления често нямат никакви външни проявления в началото, а се лекуват само с лекарства. Слушай си лекаря, но не му се доверявай изцяло и ако се наложи търси и второ мнение Confused

# 367
Дъщеря ми запази за Крумов, дано е добър, не знам вече при кого, къде да направи цито, пак тук, където беше предната или там, само въпроси и притеснение пак

# 368
Здравейте. Преди LETZ-a професорът ми взе генетичен материал за типизация. Какво означава този резултат?

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 18:00 от milenkaa91

# 369
Според мен значи, че имате положителен някой от другите високо рискови типове. 12hr (high risk).
Докторът ще ви каже повече и какво трябва да направите.

# 370
А тези най-онкогенните ги няма така ли? Тогава как става дисплазия?

# 371
Дисплазия може да стане и от нискорисков. Просто е доказано, че най-често онкологичните случаи са били на жени носителки на 16 и 18 щам. Това не значи, че няма жени с някой си друг щам с различен номер, при които за зла беда, нещата са се развили неблагоприятно.
Казано по друг начин щам 16 и 18 не са равни на рак, както и липсата им не е равно на липса на рак.

# 372
Да,ясно , но са най-честата причина за рака.

# 373
  • София
Включвам се с резултати от цитонамазка 4 месеца след LLETZ и съм първа група. Най-накрая и вече имам зелена светлина за втора бременност.

# 374
Карагьозов ли Ви прави LEETZ ?

Общи условия

Активация на акаунт