Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 321
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Bentita, най-добре ако се притеснявате идете да ви вземат микробиология, ще си проличи дали има някаква инфекция. Иначе аз бях на антибиотик, но е по-скоро превантивно, отколкото лечение.

# 541
При конизация минала на 27,01, към днешна дата все още няма резултат от биопсия и съответно епикриза. Моля споделете - колко време след конизация излязоха вашите резултати?

# 542
При конизация минала на 27,01, към днешна дата все още няма резултат от биопсия и съответно епикриза. Моля споделете - колко време след конизация излязоха вашите резултати?
Моите излязоха след 5 работни дни. Във Вита.

# 543
Хора нали 3 цин до ин сити не е рак.. една съседка по наследство от майка си имаше инванзивен рак, разсейки в корема и почина . Беше ужасно. 😢 Запазих си час за психолог.

# 544
колко време след конизация излязоха вашите резултати?
И при мен 5 раб.дни. Чак се изненадах, че е толкова бързо. Обади се и попитай...

# 545
Обадих се. Казаха - обадете се пак утре.  Докато лежах там, старшата сестра ми обясни, че се гледа материала тук, после се праща в София и там се гледа,  резултатите се сравняват и тогава се  пише епикриза.  Но аз лекичко започвам да се вкарвам в някакъв филм...

# 546
  • София
Моята операция бе на 2 или 3 септември, хистологията излезе след празничния 22 септември.

# 547
И аз имам едно питане: при цитонамазка след конизация, изследва ли се пак за hpv?
Аз съм високорисков 16 и ми предстои цитонамазка през март, та се чудя ще се проверява ли пак наличие на hpv? Някой има ли опит с високорисков щам, за да сподели?
За 3 месеца изкарах 2 пъти Ковид и между тях беше и конизацията ми - доста се притеснявам за цитонамазката...

# 548
Изследвала съм веднъж преди години и тогава имах + високорискови. Повече не съм повтаряла и не възнамерявам за напред.

# 549
  • София
G...D...и при двете конизации съм чакала поне около 10 дни за хистологичен резултат. Не трябва да си вкарваш излишни тревоги в главата, просто патолозите са претоварени.Това с изпращането на всеки резултат до София ей така за сигурност на пациента не ми звучи достоверно Confused. Иначе щеше да е добра практика за второ мнение по принцип.
jazzzzy, няма нужда и не е редно при контролната цитонамазка да ви правят тест за hpv вируса.
milenkaa,  твоят проблем, вече е отстранен, гледай си детенцето и си дай време, за да се успокоиш. Здрава си, млада, повтаряй си, че си взела мерки точно навреме и живота е пред теб Hug

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 20:12 от buni

# 550
При мен е цин 1, но раничката е далече от канала и Карагьозов не иска да направи нищо. Толкова му се молих, не било необходимо. Ще отида отново през май когато имам записан час и пак ще го обсъдим. На мен чисто психически ми действа натоварващо.
И мен ме натоварва психически, но имаше тук едно момиче, ако не бъркам, беше конизирано без нужда от Чакалова и влачеше месеци наред проблеми. Та, не знам кое по-добре.
Аз не следя постоянно темата, защото много се потискам.

Миленка, психиката ще ти трябва за детето. Ако отсега я съсипеш, няма да е добре и за двама ви.

Наскоро се осветлих, че профилактиката в Англия била изследване само за високорискови чпв. Ако нямаш такъв, изобщо не ти вземат цитонамазка.

# 551
  • София
Докторът ми обясни, че не всеки случай налага конизация.  Доверявам му се, но нали знаете зрънцето съмнение как винаги остава.

# 552
Момичета аз чакам все още цикъл и след него тръгвам към Истанбул.Липс там е 700 евро.Хубавото е ,че биопсията предният път ми излезе за 2-3 дни,а в БГ една цитонамазка я чаках две седмици.Дано след този липс да нямам повече проблеми.Самата процедура ще е с пълна упойка,което значи ,че едно 2 часа не ми мърдат да повръщам след нея.Самата процедура ще ми я правят в Мемориал Болница.

# 553
Пълната упойка не значи
мозък в кома, защото такива манипулации се прВят с периферна упойка, която просто ни приспива, без да вкарва мозъка в наркоза.Няма да повръщаш, даже ще е приятно след нея.Успех!

# 554
Здравейте момичета! Аз влизам със следния въпрос. На 26.01.ми дойде цикъла до 31.01 почти беше приключил. През това време се разболях и лечението ми беше за Омикрон, антибиотик, аспирин, натаспин...И на 5 февруари ми тръгна доста обилно. Пия вит. С в по-големи дози, за да мога да го спра, но няма кой знае какъв ефект. Днес ще звъня за час и преглед, но на някоя от вас случвало ли ви се е такова нещо? Какво се пие за да спре кървенето?

Общи условия

Активация на акаунт