Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 309
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Калина, сподели след прегледа при Димитров, ако отидеш и при него

# 526
Докторът каза възпаление, някакво химическо. Ще правя други изследвания за това, но ме успокои. Да не св притеснявам.

# 527
Хора аз само се тормозя ако всичко се върне бебчето ми как ще расте ,то има само мен на този свят.  Аз съм всичко за него.  Сестрата на Карагьозов вика,че имало и по-зле от мен, но изобщо не се успокоявам. Не искам детето нс крехка възраст да остане сама нс 7 8 10 години. Сега е на годинка почти. Не намирам нищо успокоително за което да се хвана. Ужасно е. Искам само подкрепа и малко надежда.  Вчера публикуваха че събират пари за една млада женица на 34 с злокачествен рак на шийката и събират пари да я спасят в Турция и съвсем се сдухах. 😢😢😢😢

# 528
  • София
Миленка, честно ти казвам, че искам да дойда и да те набия, за да спреш да си представяш глупости.

Много се дразня.

# 529
Миленка, ако имаш възможност поговори с терапевт. Може да ти помогне да овладееш мислите си и да се фокусираш върху положителното.
Това, което е писано ще се случи, независимо дали го искаме или не. Смирението, че не всичко зависи от нас помага, но се постига трудно. Успех!

# 530
  • Пловдив
Калина, аз имах 3а група преди години. Беше след продължителен стрес, но ту имах някакви оплаквания, ту нямах. Микробиологията излизаше чиста. Това преди да направя цитонамазката. След като излезе тя, направих тест Фемофлор и излязоха някакво число стафилококи. Карагьозов каза, че е било безсмислено да правя такъв тест и това било част от нормалната флора, но след лечение спрях да имам оплаквания, а цитонамазката спадна постепенно до 2ра група. Мисълта ми е, че 3а може да е от възпаление, ако няма високорисков чпв.
А какво е било лечението тогава, след което цитонамазката е спаднала до 2-ра група?
Аз успях да си запиша час за др. Ямаков за 28.02 за преглед с колпоскоп.

# 531
Забравила съм вече, но мисля , че беше Флажил. Пих и Кориолус няколко месеца. Здравословно хранене.

Момичета, ще кажете ли мнение за тази базалноклетъчна хиперплазия?

# 532
  • София
дъждец, не съм медицинско лице, но...бих се доверила на Милев (не му повярвах преди 15 години за проблем с млечната жлеза и се съсипах...а той беше прав). И аз август бях 3А в канала, при два лийпа не бях виждала трета група...Карагьозов ми каза да си гледам живота Flushed. Октомври без никакво лечение - 2в, hpv тест винаги отрицателен, не зная...дано е прав, каза, че бичът за интелигентния човек е информацията в интернет. Искам да съм здрава и да си отгледам децата, само и те  да са здрави Hands Pray

# 533
Момичета, на някоя правили ли са и LEEP при ЦИН 1, малка лезия, но на границата, навлизаща към канала?
Трябваше да е Лазервапоризация, но лекаря не иска да рискува да оставим нещо и се презастрахова.. Хич не ми се иска при ЦИН 1, нали обикновено се прави от 2 нагоре и се надявах да го избегна с години и да си минавам с изгаряне или вапоризация, когато се налага, ама...😕
 Не знам как да постъпя..
Някоя имала ли е подобен случай?

# 534
  • София
Аз съм с плитка конизация след цин1, но заради няколко йоднегативни участъка и поради голям кръвоизлив след биопсията. Разбирам те прекрасно и аз бях доста нещастна, че се налага, но към днешна дата не намирам негативи да чукна на дърво. Не съм забременявала още де Simple Smile но вярвам, че и там няма да има проблем.

Но на твое място все пак бих отишла и за 2ро мнение, ако трябва и 3то, за да не се терзаеш постъпила ли си правилно. Аз винаги преди по-инвазивни процедури се консултирам.

# 535
Meredith, ох, хич не ми се обикалят повече.. Достатъчно ги обикалях и по друг повод.. Карагьозов с редовното - "нищо ти няма"(без биопсия), Димитров -" чакаме, засега нищо не правим(пак без биопсия) и накрая Танчев взе биопсия-ЦИН 1, пробвахме със Силаут - без резултат, като и на 2та прегеледа имаше цервикална слуз, пречеща на видимостта на канала, въпреки, че му обърнах внимание, че и там има изменение.. В крайна сметка се разбрахме за Лазервапоризация и на място този път премахна слузта и го видя, и не посмя да вапоризира и каза, че по-добре с малка бримка да махнем, за да сме по сигурни, да не остане нещо.. А то е супер малко.. Не знам.. И второ мнение, или ще кажат нищо не правим, или ще го изгорят на сляпо.. Той каза, че може да го направи, но не знаем какво можем да пропуснем..
Вие при кого сте ходила и при кого извършихте процедурата, ако бихте споделила?
Благодаря!

# 536
  • София
Моята беше при Делчев, има го на 1ва страница, иначе преди това при обикновен гинеколог, който много беше оплескал нещата.
В такъв случай аз бих се спряла на този, на когото имам най-голямо доверие и усещам като свой лекар, но знам, че никак не е лесно...

# 537
Някоя от вас пила ли е антибиотик след конизация? Мисля че при мен има някакъв проблем. Още на биопсията получих тъпа болка долу в ляво и към кракът. А след конизацията се позасили и се разпростря на горе към ребрата и от зад към бъбрека.. болката на долу ниско в ляво и по крака си е налична. А  и лимфните възли в слабините и подмишницата в ляво са ми възпалени..
Няма да ви казвам колко диагнози си поставих..и макар че гледам ведро на нещата, взе нещо да ме е страх🙈

# 538
  • София
При мен е цин 1, но раничката е далече от канала и Карагьозов не иска да направи нищо. Толкова му се молих, не било необходимо. Ще отида отново през май когато имам записан час и пак ще го обсъдим. На мен чисто психически ми действа натоварващо.

# 539
При мен е цин 1, но раничката е далече от канала и Карагьозов не иска да направи нищо. Толкова му се молих, не било необходимо. Ще отида отново през май когато имам записан час и пак ще го обсъдим. На мен чисто психически ми действа натоварващо.

Ами щом така преценява той, защо се натискате?
Нямаме угодия, лекарите ни упокояват ние сами се навиваме от много четене.
Говоря в множествено число, защото аз съм същата де, за съжаление

Общи условия

Активация на акаунт