Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 296
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
На мен не ми понесе 'приспиването' и след като се посвестИх ми се гадеше сериозно.Кръвното ми също беше много ниско и ми направиха допълнителни инжекции, защото не можех да стана от леглото дори до тоалетната. Та хич не ми беше приятно от нея Blush НО може да съм някакво изключение, нали Wink

gerinceto, случвало ми се е веднъж и пих кръвоспиращи, предписани от лекар. Нямам спомен за името, но е най-добре да се видиш с лекар.

# 556
Сигурна съм,че Фани се познава от пункциите.Фани и аз така от упойките,и си казвам...За една ЦС ми сложиха деган в системата и край с повръщането.Ако кажеш на анестезиолога може да направи нещо Simple Smile

# 557
Пълната упойка не значи
мозък в кома, защото такива манипулации се прВят с периферна упойка, която просто ни приспива, без да вкарва мозъка в наркоза.Няма да повръщаш, даже ще е приятно след нея.Успех!
Всеки път след пункция на фоликули повръщам,а упойките са еднакви.

# 558
  • София
Здравейте,
Тези дни правих колпоскопия и цитонамазка при доц. Карагьозов и на колпоскопия нямаше нищо, а цитонамазката и 3А. Имам направено изследване за HPV, но още не е готово.
Имам и LEEP преди 3 г и половина, тогава имах отрицателен HPV. Има ли някой, който да е пил  АНСС и да е изчезнал вирусът, ака го е имало?
В момента много ми е паднала имунната система и подозирам, че това също може да влияе.

# 559
Аз съм пила АНСС (предписано от Карагьозов), но вирусът не изчезна…

# 560
Аз също правих преглед при него - колпоскоп чист, Hpv високорискови отрицателни излязоха за 4 работни дни, според доцента е възпаление. Цитонамазка - 3А. През 2019та година имам два летц-а.
Понеделник отивам за изследвания на това възпаление. Притеснено ми е, но не както ми беше в Понеделник, когато видях 3А-то.
Пила съм AHCC и вече нямам вируса.

# 561
  • София
Аз също правих преглед при него - колпоскоп чист, Hpv високорискови отрицателни излязоха за 4 работни дни, според доцента е възпаление. Цитонамазка - 3А. През 2019та година имам два летц-а.
Понеделник отивам за изследвания на това възпаление. Притеснено ми е, но не както ми беше в Понеделник, когато видях 3А-то.

Микробиология ли ще пускате сега?

@Darling, а какво направихте после? Има ли развитие при Вас?

# 562
Предполагам. И каквото друго трябва. Аз изкарах ковид миналия месец. Може да е от това. Дано всичко е наред и за вас и за мен. Успех!

# 563
  • София
Предполагам. И каквото друго трябва. Аз изкарах ковид миналия месец. Може да е от това. Дано всичко е наред и за вас и за мен. Успех!

Да, може и от това да е. Пишете, как сте. Благодаря!

# 564
Момичета, моята епикриза излезе, а това за съжаление не сложи край на тревогите. Моля запознатите ако е удобно ,  помогнете ми  в разичтането й, часът ми при Ямаков е на 14,02, а до тогава ще съм в мрак и тревога. Пиша дословно както е описано в епикризата:

1, Цервикален канал  -фрагменти от ендоцеврикса с оскъдна кръглоклетъчна инфилтрация.PVC - утери с огнищно истинско и жлезисто ерозия и кръглоклетъчна възпалителна инфилтрация, HPV - инфекция и участък с тежкостепенна CIN без инвазия в подлежащата тъкан.
2, Извърши се ревизия по желание на клиниката:   N1 оскъден материал от цервикална строма с изразена полиморфоклетъчна възпалителна инфилтрация. N2  Maтериал от цервикален канал с изразен обострен хроничен цервицит, огнищни ерозии, кръвоизливи, зряла плоскоклетъчна метаплазия с епидермизация на ендоцервикалните жлези, без дисплазия. На лице са и ретенционни кисти. N3  Maтериал изпратен и обозначен на връх на конуса представлява фрагменти от цервикален канал с изразена възпалителна реакция.
Моля ви за коментар. Имам изследване за ЧПВ, отрицателно, правено е върху секрет. Имам и изследване за всякакви инфекции - всички отрицателни, отново правено върху секрет.

# 565
  • София
Момичета, моята епикриза излезе, а това за съжаление не сложи край на тревогите. Моля запознатите ако е удобно ,  помогнете ми  в разичтането й, часът ми при Ямаков е на 14,02, а до тогава ще съм в мрак и тревога. Пиша дословно както е описано в епикризата:

1, Цервикален канал  -фрагменти от ендоцеврикса с оскъдна кръглоклетъчна инфилтрация.PVC - утери с огнищно истинско и жлезисто ерозия и кръглоклетъчна възпалителна инфилтрация, HPV - инфекция и участък с тежкостепенна CIN без инвазия в подлежащата тъкан.
2, Извърши се ревизия по желание на клиниката:   N1 оскъден материал от цервикална строма с изразена полиморфоклетъчна възпалителна инфилтрация. N2  Maтериал от цервикален канал с изразен обострен хроничен цервицит, огнищни ерозии, кръвоизливи, зряла плоскоклетъчна метаплазия с епидермизация на ендоцервикалните жлези, без дисплазия. На лице са и ретенционни кисти. N3  Maтериал изпратен и обозначен на връх на конуса представлява фрагменти от цервикален канал с изразена възпалителна реакция.
Моля ви за коментар. Имам изследване за ЧПВ, отрицателно, правено е върху секрет. Имам и изследване за всякакви инфекции - всички отрицателни, отново правено върху секрет.

Заключението е, че има ЧПВ инфекция и ЦИН3 за щастие ограничен в малък участък. И върха на конуса е само с възпаление, тоест за мен е изрязано до здраво и би трябвало всичко да е наред. Но все пак не мога да гарантирам, не съм лекар, но не очаквайте особени изненади, вероятно процедурата си е свършила работата и доктора ще потвърди. Simple Smile

# 566
Момичета, вечече мина почти месец от конизациятя в цикъл съм и леко ме наболява ниско долу шийката мисля или влагалището не съм убедена.Товя е нормално нали?

# 567
  • Варна
Здравейте! Някоя от вас преди време беше снимала листа със схемата за AHCC, която д-р Карагьозов е предписал. Уж си го запазих, но не го намирам.  Когато имате време, моля отново да го снимате. И още нещо: може ли да се приема  AHCC при проблеми (хипофункция) на щитовидната жлеза? Докторът казвал ли ви е нещо по въпроса? Благодаря!

# 568
Нищо не съм правила после, защото забременях. Знам, че за контролно типизиране след лечение (с хапчета), е хубаво да се изчакат 8-12 месеца, но при мен явно и след тях не се е подтиснал.

ПП. Аз бях с чист колпоскоп и 2 група цитонамазка, само с положителен 16-ти тип, но въпреки това явно не се подтиска лесно.
След време съм решила да пробвам курс с Кориолус.

Микробиология ли ще пускате сега?

@Darling, а какво направихте после? Има ли развитие при Вас?

# 569
Здравейте! Някоя от вас преди време беше снимала листа със схемата за AHCC, която д-р Карагьозов е предписал. Уж си го запазих, но не го намирам.  Когато имате време, моля отново да го снимате. И още нещо: може ли да се приема  AHCC при проблеми (хипофункция) на щитовидната жлеза? Докторът казвал ли ви е нещо по въпроса? Благодаря!

Аз съм с автоимунно заболяване (друго) и реших да отложа приема на АНСС докато не го коментирам с лекаря ми. По-скоро коментирайте с ендокринолога си, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт