Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 55

• 43 567
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря Ви.  в
Аз все повече се отчайвам, защото една ми писа на лични,че след конизация всичко се върнало и нямало спасение. Била съм висока група цин 2-3 Sad

Е това пък ми е много любимо. Както и по-нагоре имах коментар "вероятно ще се наложи реконизация"... Ма то още конизацията не е минала, как може някой да знае дали ще се наложи втора или пък дали всичко ще се върне. Моите уважения към момичетата, които са тук да помагат, но има и такива, които са прекалено знаещи и разбиращи, съжалявам... Затова се ориентирах към една фейсбук група, интернационална... ми да ви кажа доста повече разбиране може да срещне човек там.

# 241
  • София
Диана, не знам как все на вас ви пишат на лични... В едни теми се изявявате като много начетена, коментирате специалисти, а други коментари все едно ги пише дете в първи клас.
Това, че някоя има ЦИН, не означава, че е раково болна. Последните страници се почувствах доста зле, като се определят нещата по този начин.
Знам, че четенето не е за всеки, но когато се пише във форум, не е зле да са поне малко осведомени хората. Ако някой тийн отвори да чете, да не получи инфаркт преди лечение.
На първа страница има много важна информация, за това е там.

# 242
Веднъж ми попадна изказване в един друг форум, което гласеше: "Не игнорирайте троловете, хранете ги!"
Та и вие така... Grinning

# 243
Темата е просто неузнаваема напоследък ....

Скрит текст:
Благодаря Ви.  в
Аз все повече се отчайвам, защото една ми писа на лични,че след конизация всичко се върнало и нямало спасение. Била съм висока група цин 2-3 Sad

Е това пък ми е много любимо. Както и по-нагоре имах коментар "вероятно ще се наложи реконизация"... Ма то още конизацията не е минала, как може някой да знае дали ще се наложи втора или пък дали всичко ще се върне. Моите уважения към момичетата, които са тук да помагат, но има и такива, които са прекалено знаещи и разбиращи, съжалявам... Затова се ориентирах към една фейсбук група, интернационална... ми да ви кажа доста повече разбиране може да срещне човек там.

Получи този коментар, защото  сподели няколко коментара по-назад, че имаш LEEP 2020, което се приема за вид конизация.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 18:00 от Marsia_K

# 244
Темата е просто неузнаваема напоследък ....

Скрит текст:
Благодаря Ви.  в

Получи този коментар, защото  сподели няколко коментара по-назад, че имаш LEEP 2020, което се приема за вид конизация.

Абсолютно вярно. И в този си коментар казах, че ми предстои конизация на 14.12. В този смисъл когато някой каже, че най-вероятно ще се наложи реконизация, не мисля че аз не съм разбрала правилно. Но както и да е, не искам да влизам в излишни полемики. Пожелавам здраве на всички.

# 245
Ако сте имала една конизация и ви предстои втора, това се нарича реконизация. Логично. Но явно не за всички.
Бъдете здрава и ако не разбирате нещо, не е задължително да обвинявате другите за това.

# 246
Ако все пак е важно от страничен участник на 'диалога' ви-  съфорумката не се  е изразила съвсем правилно, а ти си го приела твърде емоционално.  the doors е изключително емпатична потребителка в темата и именно това е изразила в коментара си - подкрепа, съчувствие и разбиране.

# 247
А каква е разликата между LEEP и конизация? Аз не знам ,мислех че са две еднакви неща и за това явно така се изразих,знам че конизацията е с лазер,с скалпел. Не ме и до спорове,достатъчно съм притеснена, защото не знам какво точно ми пресдстой като процедура,то е ясно че нищо не се усеща с упойка,но има ли много кървене след това, когато искаш още деца можеш ли да родиш по естествен пъти или има опасност от разкъсване на шийката. Това не е като да ти извадят зъб,а режат тъкън.  Като си го представя ми изглежда доста стресиращо. Извинявам се все пак, никой не е безгрешен.

# 248
Диана, заповядай на първа страница. Да, сигурно е повече като материал, отколкото някога си чела, но тя е там за това. Че с тези въпроси тук се излагаш много.

# 249
Благодаря Ви от сърце. Просто знам,че при Карагьозов си в сигурни ръце ,но и той не е Бог. Прочетох я и съвсем се обърках,на биопсията излезе ЦИН 2-3 ,доктора каза че ще прави манипулация с местна упойка,а сега чета че процедурата с местна упойка се прави  само при ЦИН 1-2 и не било приложимо при ЦИН3 . При нея само конизация,тя може ли да се направи с местна упойка. Съвсем се обърках.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 18:41 от Diaanaa90

# 250
Ако все пак е важно от страничен участник на 'диалога' ви-  съфорумката не се  е изразила съвсем правилно, а ти си го приела твърде емоционално.  the doors е изключително емпатична потребителка в темата и именно това е изразила в коментара си - подкрепа, съчувствие и разбиране.

Да, по-скоро това е обективно - може би е искала да каже едно, а аз разбрах друго и го приех емоционално, да, предполагам се подразбира защо.

@kalinakiss, а Вие преди да давате оценка кой колко разбира, е логично да прочетете пак по-нагоре и да осмислите написаното.

Приключвам тази тема, наистина. Нека се обсъждат само съществени неща в тази не лека и без това тема.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 18:46 от Suadela

# 251
Бих искала да попитам измененията в канала само с цитонамазка ли се установяват?Доколкото разбрах на колпоскопа  канала не се вижда?

# 252
С абразио на канала.

# 253
Да,но абразио не се прави на профилактичен преглед.Затова питам кое    навежда да се прави абразио.Аз бях толкова спокойна,че на колпоскопа се вижда всичко..

# 254
Ами в моя случай течна цитонамазка 3а  и чист колпоскоп .

Общи условия

Активация на акаунт