Тандем - от поколение на поколение

• 7 659
  • 329
  •   1
Отговори
# 135
Със семейството, събирахме се много хора и беше много весело.

# 136
събирания на семейството, приготвяне на трапезата, игри с братовчедите, ходене на гости при приятели

# 137
Задължително бяхме на село при баба и дядо, имахме естествена елха и минаваха в забава и помагане в месенето и готвенето. И на прасето също, естествено. Grinning

# 138
Коледа празнуваме в семейството, с всички ястия, правене на домашни фенери и украса, подаряване на подаръци

# 139
В моето детство Коледата се наричаше Божик! Цялото семейство се събирахме, баба правеше сърмички, питка и домашна саралия ошав,сушени сини сливи а също и свежо грозде пазено в сандъче с трици,печна тиква цигулка и украса от дървото зеленика,която тъкмо тогава цъфтеше с червени цветове зрънца.Сняг нямаше,разбираемо много на юг сме,След като баба прекадеше с тамяна навсякъде,чупеше питката и на всеки наричаше пожелания и ни даваше парички,ама на всички и на малки и големи.След вечеря ни слагаха да легнем и да чакаме Бог да се роди и наистина това беше една от най-тихите и спокойни вечери в годината.На сутринта ни събуждаш много рано с думите-Ставайте Божик е!Новата година започва!

# 140
Коледата я свързвам с приготвянето на трапезата за да се съберем цялото семейство.  . и домашни сладки  елхички .и подаръци .....

# 141
Коледа у дома! С цялото семейство, красива елха, собственоръчно украсена! Прекрасна трапеза, приготвена с любов и подредена с внимание! Нетърпеливо очакване на подаръците и много щастлив смях Heart

# 142
  • Пловдив
Коледните празници от детството ми бяха прекрасни. Навън винаги имаше сняг, за разлика от сега. Мама се суетеше около печката, а горящите дърва пукаха. Беше топло и уютно. Цялата къща ухаеше на вкусните мамини гозби, на топъл хляб.Събирахме се всички край трапезата. Имаше само 2 програми по телевизията и всички разговаряхме и се смеехме.

# 143
  • Елхово
Коледа в деството - събирахме се цялото семейство - щастливи и благодарни, че сме заедно! Радвахме се на снежна Коледа, чакахме с нетърпение подаръците!

# 144
На Коледа и на 01.01 задължително се събирахме цялото семейство при майка ми. Беше много хубаво.

# 145
Събирахме се цялото семейство при баба и дядо на село. Колеше се прасе, разфасова се, прави се кървавица преди празниците. Във всяка стая на село имаше печка на дърва, която бумтеше за да стопли стаята. Готвеше се на печка на дърва. Правехме сарми, кебап, питка, баница, тиквеник, ошав. Баба прикадяваше масата. Къщата беше пълна и весела. Липсва ми тази топлота.

# 146
Много обичах, когато ходехме на Коледа при леля и чичо. Цялото семейство се събираше при тях. Много забавна, весела и щура компания. Пред камината с любимите животни. Много обичахме да правим прически на леля, ама силно казано прически 😅. С кака това ни беше като мото. Дори си спомням, че сме боядисвали с червило на баба побелялата коса, докато спеше, ама някой път не беше скришом. А пък леля едва си бъркаше в косата. Пускаме си музика, танцуваме, разменяхме си подаръци. Абе общо взето липсва ми това време 😒
Винаги това давам като щастлив семеен спомен, защото тогава всички бяхме щастливи 😊

# 147
  • русе
По мое време се празнуваше Нова година. Най-хубавото време, жива елха задължително ,вкусни ухания се носят от кухнята.,,цялото семейство заедно и .хубави спомени..🤶

# 148
В тези не съвсем леки времена с умиление си спомням за Коледа от детството ми.
Все се събирахме много, ама много хора. Фамилията ми е голяма, Коледните бяха изпълнени със смях и игри. Освен вкусните гозби на бабите ми, всеки носеше по нещо от себе си. Сармите на баба никой друг не може да прави, повярвайте.
Хубави спомени!

# 149
През моето детство по скоро се празнуваше посрещането на Новата година. Уговаряхме се съседи по приятелски,  събирахме се. Мили спомени. Пготовленията олхващаше  целия ден- в готвене и подреждане.хме, Играехме, танцувахме, гледахме до зори прекрасни новогодишни предавания или филми- класика.

Общи условия

Активация на акаунт