Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 201
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Ама то  казаното просто така "тухли Винербергер", макар все пак да намеква за добро качество за съответния клас тухли, не дава достатъчно информация за да се каже дали са добри или не. Винербергер прави и Форати, и Поротерм лайт, и Поротерм в няколко варианта. За мен типът е по-важен, стига да не са ментета, правени с кой знае каква глина и с кой знае каква технология.
Вътрешните стени по стандарт са с различни тухли, с оглед на дебелината - външните са 25, вътрешните 12, но иначе би трябвало да са еднакви. Ако някой сложи Форати за вътрешни стени, ще има хем лоша звукоизолация, хем големи проблеми при дупчене за окачване на шкафове. По-точно не при дупченето, а при монтажа на дюбели.

# 196

Вътрешните стени по стандарт са с различни тухли, с оглед на дебелината - външните са 25, вътрешните 12,

За вътрешните - между апартаментите са май по 25, а вътре в даден апартамент - по 12. Не съм 100% сигурна, разбира се.

Иначе за останалото съм съгласна.
Имам впечатления от стара тухла, от края на соца - тези дупчестите тухли са станали много яки с времето, супер спечени, трудно се къртят/режат, парчетата, които ги откъртваш, са с такива остри ръбове, ужас направо.

# 197
Стените между апартаментите дефакто са външни за жилището и по стандарт наистина са 25, аз писах за наистина вътрешните в апартамента.

# 198
  • Sofia
Баш вътрешните стени, в такъв тип сгради се правят 25см между зоните ден-нощ, примерно между спални и всекидневни, както и разбира се, се групират спални със спални на съседни апартаменти и всекидневни с всекидневни.

В по-стари сгради или в пък нови, но от по-нисък клас правят такива компромиси като тънки стени навсякъде или пък спалня до хол на съседен апартамент.

А външните стени всъщност са доста по-дебели от 25см, заради изолацията, мазилката или съответните фасадни плочи. При мен фасадната стена е около 45см от замазка до мазилка/плоча.

# 199
Става дума за тухлата, че е 25 см. Стената ясно, че ще излезе повече с изолацията и мазилките. Но в строителните чертежи се дават тухлите.
Иначе някой може и всички вътрешни стени да направи по 25 см. Може да ги направи и като сандвич с 12 см тухла+10см вата+12 см тухла, ама не е по стандарт и оскъпява. Зоните ден-нощ по стандарт явно са си лична работа на живеещите и да се оправят.

# 200
Спалните са разделени от кухньохола с 12 см. тухли в новото строителство. Гледам и в темите пуснати обяви, и отделно. Няма очевидно изискване да са 25 см. Ако се направят с 25 см. тухли преградните стени вътре в апартамента, това ще намали и без това тесничките помещения, говоря за масовото строителство. Гледала съм обяви, не са чак толкова редки дори, спалня да е от другата страна на стената с кухненския бокс (т.е. с тръбите за водата).
И да, не е добре от гледна точка на шумоизолацията така да се прави. Но се прави, масово. Луксозните изпълнения не ги броим, защото са по-скоро изключение.

# 201
О, дебели тухли между спалня и кухньохол аз даже не помня да съм виждала даже Grinning

# 202
Aз като видя кухньохол и бягам с 200 . Даже и не поглеждам стените.
Аз изнесох кухнята на съвсем друг етаж от хола за да не мирише в хола ... за съжаление имам само едно помещение с отвор за отдушник и я ползвам за стая за сушене на пране. Кухнята я сложих в помещението без отвор и сега ми мирише в коридора пред нея. Въпреки прозорец и всичко.

# 203
  • София
Аз държа на кухня и хол в едно. Ако не е, не искам. В сегашното жилище не знам как са стените, но нищо не чувам. Нощем е пълна тишина. Но ние като правихме ремонт напълнихме стените под гипсокартон с някаква вата много плътна. Старото жилище- ново строителство всичко се чуваше и беше голям ад. Съседът оперен певец, мани. Днес гледах този комплекс морени. Установих, че той и флора парк, ако човек има парите, най- ми допадат. Особено морени. Дори не ми се вижда толкова скъп, за това което предлагат. За съжаление 200к ми е горна граница. Просто на кредит няма да ми понесе повече. Но морени за мен , ако го изпълнят така си струва.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 21:29 от insane

# 204
Здравейте! Какво мислите за проекта "Софи Център", който тепърва ще се реализира? Всякакви мнения ще са ми от полза.
Малко ме притеснява близкото разположение до "Красна поляна", който лично за мен е един от най-неприятните квартали.

# 205
  • София
Всеки ден минавам оттам, улицата нон стоп е в задръстване, а проектът е буквално на булеварда, което значи шум. Отделно е предвидена огромна сграда, а прилежащото пространство твърде скромно. На мен лично не ми харесва. Иначе местоположението ми е супер удобно

# 206
То си има малко цигани и в самата Сердика, има една автомивка на Гешов, до нея. Но чак катун не мисля, че са. Също както писаха точно на булеварда е сградата.

# 207
Благодаря!
А как ви се струва откъм съотношение "цена - качество"? Цените, сякаш, не са особено високи, но пък недостатъкът е, че трябва да платиш по-голямата част авансово, още на предварителния договор.
Според вас, при тези цени, може ли да се намери нещо по-добро или идентично добро, в близост до идеалния център (без да броим района около "Сливница")?
Разбирам, че въпросът ми е доста общ, но не съм правила проучване до момента и съм малко като в небрано лозе. Виждам, че цените във всички квартали са скочили значително, дори само за последната една година (последно тогава проверявах). Confused

# 208
То си има малко цигани и в самата Сердика, има една автомивка на Гешов, до нея. Но чак катун не мисля, че са. Също както писаха точно на булеварда е сградата.
Точно катун са си.
https://goo.gl/maps/M9drDh4T1J9iZVtS8

# 209
Ами на мен лично не са ми познати нито възложител, нито изпълнител, така че като качество не мога да предвидя как ще е строежът. Не знам дали ви е задължително сега да купувате, и аз тези дни отворих обявите и положението е просто трагично. Така че на въпроса дали бихте могли да намерите нещо по-добро там където искате.. едва ли. Между другото бях гледала скоро обяви за малките нови блокчета, които са точно срещу комплекса пък те даже са и построени. Имайте предвид, че за районното училище има много негативни мнения, ако ви е важно това.

Общи условия

Активация на акаунт