Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 191
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз имах намерение да взема жилище в Старлайт когато все още имаше доста голям избор. Но след един обстоен оглед на живо - се отказах, според мен този комплекс до 5-6г ще се превърне в модерно гето. Казвам го съвсем субективно с оглед на това какво се построи там, как се построи, кой е строителя и какви са част от живущите. Да не говорим за басейна който няма място в тази част на София по този начин. Лично мнение.

Аз на Ваше място не бих предприел никаква сделка поне в близките 6 месеца.
Много благодаря. Местоположението там ми допадна много. Точно между работата и училището на детето ми е. Басейна също ми е странен, но ми допада идеята за затворен комплекс. Иначе нове подновяват строежа, там мнооого ми харесва. Но не смея да рискувам .

# 181
Жилището в Иван Вазов, още повече като е тухла, дори стара, ще си държи цената (спрямо останалите квартали). Проблемът в момента не са само цените, а и това, че читаво жилище за по-взискателни клиенти (такива, които не са на зор, така да кажа) трудно се намира.

# 182

Не случайно споделих, че мнението ми е субективно и лично. Знам, че тук също има собственици на апартаменти в комплекса. Да го наречем така, там за моя вкус ще има прекалено много съседи с претенции да бъдат нещо което не са и да си мислят, че живеят в Бевърли Хилс, а не в Лагера срещу комините на ТЕЦ Земляне.

Тук не съм срещал да се коментира и това чудо, може пък на някой да му е интересно. Копаят здраво и за месец изляха даже основите.

https://soficenter.bg/%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

Пак басейнче, на булеварда, наоколо има доста екзотика, бивши промишлени сгради, доста латиноси с кончета докато си пиеш бирата в басейна.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 15:21 от Tombola

# 183
Аз не съм собственик в Старлайта, но ми беше любопитно какви пък толкоз хора има там. Иначе това от линка се коментира накратко. То за мен лично какво да му се коментира - ужасно е. По-добре Старлайта Grinning

# 184
  • София
Това от линка минавам покрай него на път за училище на детето. Не ми харесва. Местоположението не ми допада, сградата е огромна. Изобщо не е моето място. Харесва ми sohome, Flora park, но цените не са по джоба ми, ако реша да не продавам.

# 185
И ние купуваме земеделска земя, ама вече няма под 1000, пък мога да ти развия хиляди теории как ще е пак 500лв., макар че по Европата е по 7к евро...
моля те,  дай някой сайт, където се продава земеделска земя.

# 186
земеделските производители изкупуват много преди земята да стигне до сайт

https://nglas.net/2014/08/14/%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B … 1%80%D0%B2%D0%B5/

# 187
  • София
И ние купуваме земеделска земя, ама вече няма под 1000, пък мога да ти развия хиляди теории как ще е пак 500лв., макар че по Европата е по 7к евро...
моля те,  дай някой сайт, където се продава земеделска земя.
http://www.zemi.bg/
Oт този сайт започнах преди време. Сега работим с две агентки само, земите стигат до тях първо. Вече почти не излизат за свободна продажба, изкупуват се масово...

# 188
  • Sofia
Аз имах намерение да взема жилище в Старлайт когато все още имаше доста голям избор. Но след един обстоен оглед на живо - се отказах, според мен този комплекс до 5-6г ще се превърне в модерно гето. Казвам го съвсем субективно с оглед на това какво се построи там, как се построи, кой е строителя и какви са част от живущите.
Ясно е, че е субективно, но пък защо ще стане гето?

В каквъв смисъл: пренаселване, неплащане на такси, вандалщина, заселване на беженци или нещо друго, че това не го схванах?
Имаш ли и някаква информация за строителя? Любопитно ми е какво означава "как се построи"?

Хвърли бомбата и смени темата Head Band

# 189
Преди време една потребителка беше писала, че живее близо до тези строежи (Старлайта и Ваклин) и че ги били почнали с тухли Винербергер, после достроявали с някакви по-боклучливи. За Ваклин специално и на сайта си бяха оставили снимка със струпани тухли, които не бяха Винербергер. Аз само това знам за тези строежи, ако Томбола сподели повече ще е интересно. Иначе и за мен тези басейни са супер неадекватни в този вид комплекси.. предполагам, че и много оскъпяват поддръжката - чистене, препарати, не съм сигурна дали не трябва и спасител да има Grinning

# 190
Ми нямам какво повече да споделя, нито съм хвърлял бомби, просто си споделих мнението, не е задължително да съм прав.

# 191
Много ясно, че ще има и други тухли. Всички вътрешни стени са с други тухли, не знам защо се учудвате.

# 192
Ако са тухли пак ще е добре. Сега слагат и картони с шумоизолация на вътрешните стени.

# 193
Gogo1979 това не е толкова лошо като имаш в предвид как всеки си @преустройва@ жилището по свой вкус. Поне ще има представа кои вътрешни стени все пак са важни за статиката и кои може да си го мести с регипс, изолация и една врата където му хрумне без последствия за всички. Поне ще е ясно

# 194
  • Sofia
Помня дискусията и използването на два типа тухли. Едните Винербергер произведени в Луковит, с глина от същия регион и друг бранд производство в Гърция. Визуално сходни (като кухини и шаблон) и близки характеристики.
Аз лично нямам тази национална гордост, че щом нещо е българско трябва непременно да е по-хубаво.

Та, темата за тухлите, субективно е незначителна, но квалификациите за хората в един комплекс или друг ме втрещиха.

Или имаш вътрешна информация или се превръщаш от същия тип хора, слагащи квалификации, от които всеки съсед иска да няма около себе си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт