Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 37 426
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
queenn тъмничко ми се вижда. баня и кухня много тесни. антрето и то като тунел ... или аз нещо недоскив?

# 46
  • инфантилно и разглезено хлапе
Според мен изобщо не е вярно. Съвсем други са причините.

А според мен, така както е тръгнало, имотите ще се превърнат в луксозен инвестиционен актив достъпен само за богати олигарси, мастити капиталисти и дебели мули-корупционери, останалите ще трябва да се задоволят само с намите...
Досега който купил - купил...

# 47

А според мен, така както е тръгнало, имотите ще се превърнат в луксозен инвестиционен актив достъпен само за богати олигарси, мастити капиталисти и дебели мули-корупционери, останалите ще трябва да се задоволят само с намите...

Няма как да стане това, има доста имоти с по-ниско качество, има алтернативи извън София... Иначе поскъпването е световен феномен, но у нас цените се вдигат и от самите продавачи - всеки иска да стане милионер с една сделка. Не е някаква манипулация на властта.

# 48
BlueIce то и докато са на кредит е така ... твое е докато си плащаш сметките иначе е на банкери и олигарски .
Но не вярвам да стане както ти казваш. Тогава ще трябва да си дават кредити само един на друг, а останалите = Чичо Томовата колиба.

# 49
Аз се изумявам как много хора мислят, че местните управляващи имат власт над това. Тива се контролира от ЦБ. Но засъжаление управляващите ще оберат негативите и вероятно ще бъдат свалени от власт. Байдън е ясен пример, рейтинга му дълбае дъното заради имотите и инфлацията. А ипотеките се притежяват от ЦБ и реално имотите са национализирано тей като средно един имот в сащ примерно се ипотекира на 7-10г.

# 50
Моля за линк към този апартамент от 50 кв.м. в центъра на Виена за 250 х.Е, че аз прегледах сайтове и по-ниско от 330-450 х.е. за гарсониера в центъра не намирам.
Тук съфорумците имат големи попадения, интересено ми е.

# 51
  • София, Bulgaria
Моля за линк към този апартамент от 50 кв.м. в центъра на Виена за 250 х.Е, че аз прегледах сайтове и по-ниско от 330-450 х.е. за гарсониера в центъра не намирам.
Тук съфорумците имат големи попадения, интересено ми е.
За Виена не знам, но за Франкфурт мога да кажа от първо лице. 42 кв.м. в реновирана панела сграда,  много добър ройон на широк център 245К евро, разноски всичко общо 28000 евро и смятаме,  че има не малка доза късмет.
Както и на всякъде, гледаш супер близо до центъра, но кварталът не става поради ред други социални и етнически причини. Както Женския пазар и Лъвов мост в София.

# 52

Няма как да стане това, има доста имоти с по-ниско качество, има алтернативи извън София... Иначе поскъпването е световен феномен, но у нас цените се вдигат и от самите продавачи - всеки иска да стане милионер с една сделка. Не е някаква манипулация на властта.

Е да, ама имотите в Горно Нанадолнище не са привлекателни за никого, въпреки достъпността си.
Хората винаги търсят да купят имот и жилища само в икономически развити области и населени места.
А точно в икономически развитите центрове жилищната площ отдавна е изчерпана и застроена.
Което според мен е другата причина за непрекъснато увеличаващите се цени.
В период на еуфория няма достатъчно предлагане, което да покрие нарастналото търсене на купувачите.

Сега в момента виждаме оферти по 250 000 ~ 300 000 евра.
Една аматьорска прогноза от мен - до 2-3 години офертите ще започват от 350 000 ~ 450 000 евра...
Да видим дали ще позная.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 11:36 от BlueIce

# 53
  • Пловдив
Вчера бе кошмарен ден за световния фондов пазар, ако новия вариант на Сарс-ков рестартира пандемията ще стане много интересно и на имотния пазар тъй като държавите вече нямат ресурс да подпомогат затворени бизнеси.Все пак акциите на PFE, BNTX и MRNA летят.При повторение на март-април 2020 наемния пазар ще е най-пострадал.

# 54
Вече знам доста хора, купили жилища в Перник и са лудо доволни. За малко пари си купуват тристайни, паркират спокойно, детски градини и училища дал Господ. А до работата пътуват 40 минути по магистралата до София. Аз от центъра до Бизнеспарка съм пътувала и повече. А те имат десетина минути по околовръстното да същата дестинация. Та опции има, също и за къщи около София, основно около магистралите. И такива познати имам и пак са доволни.

А иначе не споря, че в дългосрочен план цените ще са нагоре - каквото е станало в чужбина, след време става и у нас.

# 55
"Кошмарен" - не бих казал...
-2% ~ -3% на индексите за ден, не е кой знае какво, на фона на продължилия с месеци зелен цвят...
По-скоро си е в реда на нещата...

# 56
  • Пловдив
-2% ~ -3% на индексите за ден, не е кой знае какво, на фона на продължилия с месеци зелен цвят...
Идната седмица тренда ще е същия, зависи до 2 седмици какво ще обявят СЗО и биг фарма-става или не сегашната ваксина за този вакриант.Ако става за един ден ще има 10-20% ръст повсеместен, ако кажат не - сривът ще се задълбочи, освен при гореизброените компании които ще светят зелено с двуцифрени стойности.

# 57

Прав си, по принцип, но е било необичайно рязко това спадане. Имам контакти от първа ръка от трейдъри в световни центрове (не аматьори) и наистина е било ако не паника, то яко спичане и ограничаване на търговията.

# 58
Кошмарен наистина, -3% направо ми свиха стомаха, не защото са нещо съществено, а защото всички знаем, че нещата са къща от карти. Но си изпълниха целта да сринат петрола с 12%, сега и инфлацията ше спадне понеже тя основно се дълги на скъпа енергия и пак западните лидери ще излязат спасителите на деня.

# 59
Няма как да стигнеш за 10-15 минути от Перник до Младост, един колега пътуваше 30 мин в слабите часове, 45-50 в час пик. Не че е лоша опция Перник, особено за семейства хоум офис, но при всекидневно пътуване ще натежи.

Общи условия

Активация на акаунт