Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 094
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Плана в Берлин например е всеки да има право веднъж седмично  или месечно, не помя как беше, да влезне с кола в града . За да си пренесе нещо тежко и пр. За сега само идея. За сега само органичават възможностите за паркирани и ги правят скъпи дори за живущи.
Ползват се системи като carscharing (нещо кате ел. ролери , които си наемаш и оставяш , но с коли) , partnerport ( когато колеги заедно пътуват до работа), shared desktop (на едно работно място работи един или повече колеги останалите хоум офис за деня)  ...
С колело в София ми се вижда ужасно опасно мероприятие. Дори да минаваш през парка и да бързаш за някъде , защото съм виждала толкова невнимателно и опасно каращи колела сред пешеходци и то възрастни или деца ... Трябва да има правила и за това за да е ефективно и приятно за всеки участник .

# 601
  • Пловдив
А в Пловдив с колело си ОК - има много велоалеи почти навсякъде, няма задръствания и по-бързо се придвижваш, и като цяло климатът е по-топъл, почти не вали сняг и може целогодишно /с малки изключения/ да се кара.

# 602
9% - толкова бил делът на автомобилния трафик в замърсяването в София.
https://business.dir.bg/kakvo-mogat-parite/eko-stikerite-za-avto … ma-da-se-vrashtat

# 603
  • София

Баш си е права жената. Аз за ежедневни пътувания ползвам колело и градския. Колата я държа пред нас, ползвам я събота и неделя за извън града или до Кауфланда. Да не съм луд да вися в задръствания и половин час да търся къде да паркирам? Даже мястото пред нас веднага някой ще ми вземе, и като се върна пак ще обикалям.

Т.е. вие не сте от трафика, ама сте от тези, дето си ползват общинско паркомясто без пари и намалявате общия брой на местата.
Ако ви е платено паркомястото (например 100лв на месец) ще се освободят десетки хиляди паркоместа и предвижването и паркирането ще е рай.
За пример давам Иван Вазов - преди се ползваше за безплатен паркинг и беше УЖАС.
Сега си е едно спокойно местенце Wink

# 604
Някой знае ли нещо за сградата, която строят на "Гешов" и "България"? В една статия четох, че ще е частично жилищна, но не съм попадала на никакви обявления за продажба на имоти.

# 605
  • София
Гледам в бъкстон се строи доста, основно ме интересува около 02 училище, ако някой знае строител, да разгледам

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 12:44 от insane

# 606
  • София
Някой знае ли нещо за сградата, която строят на "Гешов" и "България"? В една статия четох, че ще е частично жилищна, но не съм попадала на никакви обявления за продажба на имоти.

Визата е за офиси, търговия, подземни гаражи и трафопост.

# 607
Гледам в бъкстон се строи доста, основно ме интересува около 02 училище, ако някой знае строител, да разгледам
Тези започват втората част на сграда, която е точно срещу входа на 2-ро: http://sbe.bg/

# 608
Визата е за офиси, търговия, подземни гаражи и трафопост.

Жалко... Благодаря!

# 609
  • София
Изобщо не е жалко.
Изпускате бибиткане по цял ден и "изрязване" на мотори по цяла нощ...
Прахът и пушеците са бонус

# 610
По принцип съм съгласна за замърсяването, но аз съм израснала до голям столичен булевард, при това - на нисък етаж, така че шумът от колите по-скоро ме приспива. Grinning
А и локацията на тази сграда е доста ключова - това по-скоро ме привлече.

# 611
Там е много гадно излизането на Гешов, има един малък светофар на който стават задръствания чак от църквата. В час пик неприятно се запушват и ако искаш да стигнеш до лява лента и да завиеш на България е мисия невъзможна. Същото ако искаш да излезеш от уличките и да се наредиш за тоя светофар. Иначе топ място, наистина.

# 612
Т.е. вие не сте от трафика, ама сте от тези, дето си ползват общинско паркомясто без пари и намалявате общия брой на местата.
Ако ви е платено паркомястото (например 100лв на месец) ще се освободят десетки хиляди паркоместа и предвижването и паркирането ще е рай.
Без пари го ползвам, защото в моя квартал е без пари. Ако го направят с пари, ще плащам и аз, много съм ЗА - ще се разкарат доста коли с номера РК, КН, РА и т.н. защото няма как да си извадят стикер. Е, могат и да си регистрират колите в София, поне ще плащат данък тук - дано общината го употреби за нещо полезно.
Инак всяка кола заема винаги едно паркомясто в града. Дали една кола стои цял ден в Люлин, или отиде сутрин до Младост и вечер обратно, тя ще заема половината ден едно място в Младост и половината в Люлин, среднопретеглено едно паркомясто на ден на кола.
Поне не генерирам много трафик и емисии, инак паркомясто няма как да не заемам, защото ползвам кола (за което си плащам всичко необходимо, данък, ГТП, винетка, гражданска и т.н.)

# 613
Нови брокерски прогнози за пазара таз година Laughing

https://business.dir.bg/imoti/koi-sa-top-kvartalite-za-investits … ofiya-prez-2022-g

# 614
Нови брокерски прогнози за пазара таз година Laughing
"Център, център, център", както е било откакто София беше Сердика. Това ли е "новата" прогноза? (>ლ) Всъщност това някакъв заобиколен намек срещу разни ливади ли е?

Общи условия

Активация на акаунт