Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 206
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Инвеститора - Гаранти Коза не беше ли с незавършени проекти в Младост? Имаше някакви скандали там.

# 211
Да, в Младост на мястото на Деница трябваше да построят едни кули.

# 212
Тези не фалираха ли?

# 213
Тези не фалираха ли?
В Турция ги обявиха във фалит.

# 214
На кое точно са инвеститор Гаранти Коза, че аз се обърках?
Иначе в Търговския регистър има
ГК ЕООД, ГК България ЕООД, ГК Кънстръкшън...с едни и същи собственици.
Едната фирма е с внесен капитал точно УПИ-тата в Сердика.

# 215
  • Sofia
Това е нормално,правят отделна фирма само за строежа и после я закриват, не можеш нищо да им търсиш,може и да забегнат с парите.

# 216
Здравейте!
Имам следния въпрос - при продажба на имот продавачът може ли да се откаже от партидата за ток или трябва да чака купувачът да направи прехвърлянето?

# 217
  • София
Здравейте!
Имам следния въпрос - при продажба на имот продавачът може ли да се откаже от партидата за ток или трябва да чака купувачът да направи прехвърлянето?

Купувачът трябва да направи прехвърлянето, няма как иначе. Може да се отбележи в договора, че сметките за ток, вода...трябва да се прехвърлят в срок от 1 месец след придобиването на апартамента.

# 218
То срокът е 1 месец по повечето Общи условия на монополистите, май.
При всички случаи продавачът има изгода бързо да прехвърли партидите на новия собственик, иначе трябва да плаща чужди сметки.
Мисля, че в ЧЕЗ и Софийска вода става лесно - новият собственик отива с партидните номера и копие на н.а. и му откриват нова партида, вече на негово име. В Топлофикация е по-добре да отидат и купувач, и продавач, от там искат споразумителен протокол как се разделя сметката (изравнителна сметка идва чак през септември). За Топлофикация старият собственик може да поиска извънреден отчет от топлинния счетоводител, както и разделяне на сметката (до извънредния отчет и след извънредния отчет). Струва някъде 30-40 лв. горе-долу и така е най-чисто. Като изтече отоплителния сезон, топлинният счетоводител прави 2 сметки - до датата на извънредния отчет за стария собственик (който трябва да си проследи през септември-октомври дали няма нещо да плаща или да му връщат, да си оправи тази сметка) и от извънредния отчет до края на отоплителния сезон за новия собственик.
Иначе, без извънреден отчет, е много по-сложно да се направи - трябва да се запишат показанията на уредите (разпределители и топли водомери), да се прави сметка след излизане на изравнителната сметка и т.н. Това между бивш и нов собственик. То при всички положения е добре да има протокол за въвод във владение (свободен текст) с описани показанията на всички уреди - електромер, водомери, разпределители, за спокойствие на бившия собственик, а и на новия.

# 219
  • София
Здравейте!

Естествено че може. След като получа НА за продадения от мене имот минавам  през монополистите и се закривам партидите. Платих някакви дребни пари за последна сметка и забравих. Новия защо да го чакам?
Нали от напр. 01.12.2021 г. имота вече не е мой - значи и партиди нямам.

# 220
Това е нормално,правят отделна фирма само за строежа и после я закриват, не можеш нищо да им търсиш,може и да забегнат с парите.
Гаранти Коза доста години бяха спонсори на Garanti Koza Sofia Open  и турнира на шампионките.В борда имаше,(не знам дали още е там) едно наше момче.Тренираше доста сериозно тенис,но както повечето през пубертета се отказа.

# 221
Между другото напоследък зачестиха въпросите за Софи, та това ме накара да се зачудя защо никой не се интересува от 1Home? Той изглежда по-добре и е на по-хубаво място. Даже е в напреднала фаза на строителство. Ние се отказахме от него заради училището и защото не искаме комплекс по принцип. Но ако трябва да избирам между Софи и 1Home, не бих се замислила. Само да кажа, че по никакъв начин не съм свързана с 1Home, че постът малко като реклама може да изглежда Grinning

# 222
  • Sofia
Между другото напоследък зачестиха въпросите за Софи, та това ме накара да се зачудя защо никой не се интересува от 1Home? Той изглежда по-добре и е на по-хубаво място. Даже е в напреднала фаза на строителство. Ние се отказахме от него заради училището и защото не искаме комплекс по принцип. Но ако трябва да избирам между Софи и 1Home, не бих се замислила. Само да кажа, че по никакъв начин не съм свързана с 1Home, че постът малко като реклама може да изглежда Grinning

Защото го разпродадоха отдавна, а добрите цени са били на фаза 1, фаза 2 гледахме ние и вече беше доста скъпо. Но...по план поне изглевда добре, локацията има някой недостатъци. Дано стане добре комплекса, от другия в Дружба не съм впечатлена от това, което видях.

# 223
Ами аз гледам, че има обяви постоянно за него, даже май сега пуснаха 3 нови входа в продажба. Но може да се бъркам.  Иначе аз не съм разбирач, но като минавам оттам ми се струва, че строят много добре. Локацията не е супер, но сравнено със Софи...
Някой знае ли какво става с новите входове на Tulip 2. Май месец бяха писали, че скоро ги обявяват Grinning някой знае ли какъв е проблемът?

# 224
За това ли става дума - http://www.greenlife.bg/bg/kategorii/gradski-proekti/1%20Home
В друга тема потребителка писа, че Грийнлайф са започнали да развалят договори на зелено, защото сега имали възможност да продадат по-скъпо.
Наясно съм, че и друг път са се писали такива неща, но тъй като за първи път беше с конкретика, съм го запомнила.
Ако някой има повече информация, ще бъде полезно да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт