Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 58

• 38 163
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Наистина ли има много чужденци ? С тази корона не го очаквах?
Оле и от лифта по телефона ли ще ни съветва? Не падат ли тези телефони в снега като спре изведнъж лифта ?
Дам, няма да си рискуваш телефона... а иначе ако вземеш да се подпреш на ръце ако паднеш на някоя по-стръмна пистичка и си ги навехнеш ... ще пишеш ли пак от лаптопа. Ако му сложиш една Алекса ще му диктуваш колкото си искаш. ?

Рядко се среща по-безсмислен заядлив офтопик от това, може да остане за учебно помагало. Честно казано известно време не те виждах и мислех, че нещо си се задавила от злоба, ама явно не Simple Smile

# 511
Черна Станция, чак ти се възхищавам на търпението, с което отговаряш на безсмислени въпроси  в тази непродуктивна дискусия... Hug
Извинявам се за спама. Да го затриват модераторите,ако трябва.

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2022/01/07/4299740_sdelka_me … _studentski_grad/
Тази статия ми попадна преди малко. Ще ми е интересно на какви цени ще стартират продажбите. Локацията е изключително апетитна за инвестиция за отдаване под наем.
П. С. Бела-чао, айде ще отговоря: преди няколко дена покрай празниците Боровец пращеше по шевовете от англичани, македонци, румънци и т.н. Не съм правила естествено индивидуално интервю на всеки (хаха), но хората около мен бяха такива.
Заяждай се колкото искаш. Не ми пречи, но поведението ти говори само за себе си и твоите личностни качества. Пожелавам ти много здраве и по-малко предразсъдъци и персонални квалификации!

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 18:24 от Kölsches Mädel

# 512
  • Пловдив
Черна Станция, чак ти се възхищавам на търпението, с което отговаряш на безсмислени въпроси  в тази непродуктивна дискусия... Hug

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2022/01/07/4299740_sdelka_me … _studentski_grad/
Тази статия ми попадна преди малко. Ще ми е интересно на какви цени ще стартират продажбите. Локацията е изключително апетитна за инвестиция за отдаване под наем.
П. С. Бела-чао, айде ще отговоря: преди няколко дена покрай празниците Боровец пращеше по шевовете от англичани, македонци, румънци и т.н. Не съм правила естествено индивидуално интервю на всеки (хаха), но хората около мен бяха такива.
Заяждай се колкото искаш. Не ми пречи, но поведението ти говори само за себе си и твоите личностни качества. Пожелавам ти много здраве и по-малко предразсъдъци и персонални квалификации!
Поначало дори и масата им строежи да са мастодонти и не са особено харесвани в Пловдив доколкото познавам политиката на компанията, цените ще са изгодни.Принципно залагат на мащабни проекти с не голям марж на печалба.Истината е че благодарение на ПИМК много хора се сдобиват със собствен нов имот в Пловдив защото цени от сорта на 650-750евро на кв/м се намират само при тях.Знам , че всички ще кажат ама какво е качеството,   е както правилно са писали в статията ПИМК е първо транспортна фирма и после стана строителна с ПИМК Билд, завършените им сгради нямат още и 5-6 години след А16 за да се каже какво е качеството.Ще стане ясно след 10-15 години.За сега построеното изглежда добре.

# 513

Поначало дори и масата им строежи да са мастодонти и не са особено харесвани в Пловдив доколкото познавам политиката на компанията, цените ще са изгодни.Принципно залагат на мащабни проекти с не голям марж на печалба.Истината е че благодарение на ПИМК много хора се сдобиват със собствен нов имот в Пловдив защото цени от сорта на 650-750евро на кв/м се намират само при тях.Знам , че всички ще кажат ама какво е качеството,   е както правилно са писали в статията ПИМК е първо транспортна фирма и после стана строителна с ПИМК Билд, завършените им сгради нямат още и 5-6 години след А16 за да се каже какво е качеството.Ще стане ясно след 10-15 години.За сега построеното изглежда добре.

ПИМК са фирма на ДПС. Това обяснява ниските цени - крадени и препирани пари. От тях дори снимка на обект няма да си купя. Лично мнение.

# 514
  • София
Цените на Нове са такива от самото начало. Ще го бъде или не нямам идея и не бих дала прогноза. Цените на квадрат са едно,като се види крайната,става мяу. Аз също бях гледала там апартаменти с 3 спални,нищо не се е сменило откъм цени.
Преди доста страници се говореше за частни училища и коли. Някакви коментари как потребители нямало да дадат пари за частно образование. Ми недейте, но допуснете,че има хора,които ще си дадат всички пари за да си изучат децата. Аз пък друго не разбирам-ще имаме достатъчно,бизнес,ала бала,ама няма да плащаме за образование,защото и без друго ни се полага и то без пари. Но,в крайна сметка,хора всякакви.
За да съм по темата- започва строеж до бл. 1,2,3 в студенстки,близо до заведение Миленката.
Аз бях тази за Сейнт Джордж.
При 2 деца, обучението от 1ви до 7ми клас излиза 350к лева по сегашни цени. Да, за много богати може да е капка в моето, но за моята средна класа (надявам се) това са ни всички инвестиции, за които сме бачкали 15 години и които в момента генерират доходи. АКО някой ми гарантира че Сейнт Джордж ще може да добави тази стойност, ОК, но не мисля. Аз съм завършила НЕГ, което се води едно от май-елеитните, и това че съм учила статистика ми помага да видя и преценя какво е станало с моите съученици - няма особено разминаване от средното за София като личностно и професионално развитие.
Виж, с имоти, земя, злато и биткойн, си купуваш повече сигурност, отколкото с хвалби в БГмама, че чавето е в фенси частно училище Wink

# 515
Разликата, доколкото я има, я дава университетът. В някои браншове де, в други не питат даже за диплома, ама и там подходяща диплома от подходящ топ университет си е ценен актив. Наливането на стотици хиляди в средно, и особено в начално образование, е безсмислена парвенющина без полза.

# 516
Kölsches Mädel тези нови жилища са някъде около NV Tower и Минно-Геоложкия университет. Локацията е добра, до метрото Г.М на 5 мин и между Студенски, Дианабад и Изток е наблизо. Района е спокоен и аз съм там близо, на зелено по нови цени ще вървят около 1600 евро кв

# 517
# 518
Queen, локацията е посочена съвсем точно в статията. Може ли да посочиш, кой ти е източникът на информация за цените?
Катерица, ако е в действителност фирма на ДПС, това добавя друг привкус. На мен не ми допадат смътни бизнесмени с неясен произход на парите.

# 519
  • София

То това е точно срещу нас - сега има разни бараки и складчета на Чистота/Заубер май/. Сутрин от там тръгват чистачките на района. До оня ден щеше да е голям, платен паркинг на няколко етажа.
Поне така пророкуваха бабите от беседката до блока. Ама  то и сегашния Артекс на другия тротоар започнаха да го разчистват за паркинг....
И преди съм писала в темата, повтарям се - частта около NV tower е определена за небостъргачите на София. Това е според  тогавашния Гл. архитект на София преди 15 г, казано пред дъщеря ми. Беше и редовен клиент за подстигване и маникюр. Да не си помислите, че за друго.

# 520
Предположения са това за цените, може и повече. Една нова сграда на 200 м продава на подобни цени на зелено, но тези сигурно ще искат по 2000 заради близостта до метро

# 521
Който се интересува от инвестиции, тук има добра перспектива в бъдеще според мен - https://youtu.be/yzo2_cCDCVY

Гледам, че цените биват.

# 522
  • Sofia
Метрото не е на 5мин, а на 12-13 мин пеша. Не, че е супер далеч, но поне за мен границата, която аз слагам е не повече от 10мин за да е удобно (и точно такива апартаменти търсих миналата година).

Така, че това за метрото като плюс отпада. Но, това в което може да се превърне този комплекс, който е в непосредствена близост до ТУ-София и близо до УНСС е като общежитие за по-заможни студенти. Там няма да е приятно да си купите жилище за живеене, а само и единствено с цел отддаване под наем. Все пак знаем как всеки ден някой в студентско общежитие има рожден ден и музиката дъни до сутринта.

# 523
Ако 12-13 мин ходене са некъв непреодолим рубикон направо да спират да строят метрото. Явно всеки иска са има спирка пред тях. В същото време София се превръща в автокочина.

# 524
Мантрата е “да има, може да потрябва”.

Общи условия

Активация на акаунт