Любители на котки - Тема 167

• 27 606
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Нещо съм изтървала, вероятно е трито, но и аз съм за скролване, когато не ни се четат нечии мнения.

Някой питаше за точките в зооплюс, аз съм дарявала. Влизам в менюто за артикули с точки, избирам брой точки и ги добавям в количката. Повече нищо не се иска от мен

# 481
Ан Мари, мисля че от магазина за премии се избира опцията дари, вместо продукт и те си го даряват нататък.
Недоволна, да, и то с по малко, но непрекъснато вдигат цените, някои неща, които преди ми бяха в бюджета, вече не са Sad

То хубаво скролване, ама ще е скролване на половината тема, нищо лошо няма да се пише малко по-обрано. Хари е страхотно коте и с удоволствие гледам снимките му, но последните няколко теми са превърнати в Искрено и лично с Мария. Иначе и аз не разбрах какво е станало

# 482
Е, ама към онази моя "любимка" имаше търпимост в темата и още има. Повечето казваха, че тук не е само за котки, че темата е и един вид за взаимопомощ, за протегната ръка, за емпатия, разбиране, че хората изпадат в такива и онакива състояния и бях и съм съгласна, но ми беше странно. Даже непримиримата Куку беше смекчила тона. Тя, която винаги всичко си казваше: право куме в очи.
Тогава сякаш не разбирах толеранса в темата по отношение на потребителката. С времето претръпнах. И свикнах. И се опитах да разбера. Просто спрях да чета дългите, напоителни и странни постове и всичко си дойде на място. Не съм аз тази, която ще казва кой къде да пише. Като не ми харесва, просто се дистанцирам. Всеки има право на своето място под слънцето и във форума, щом не нарушава правилата. Пп Никой не е длъжен да бъде съгласен с мен, просто си пиша мислите в момента. Wink

# 483
Мишките от Пепко , и аз ги нацелих преди десетина дни ..но хич не я ...отразява. Всъщност келемето най обича, да си играе с мен на...гоненица.
Ако щете вярвайте , аз изтичвам скривам се зад ъгъла и звяра тагъдък, тагъдък след мен. Аз се показвам пред него и и му викам ..чакай да те хвана и... той подскача на метър във въздуха и беж скорострелно ..аз тичам след него и му подвиквам "еи  сега те хванах и той беснее из къщата " Ей това е неговата игра ..ама майката дава фира след 2 обиколки 🤣
Но пък е добро кардио

# 484
Ха! И ние си играем така с големия. Даже това му е май единствената игра, която може да го накара да тича

# 485
Сега се връщаме от клиниката.Изследванията са супер! Много съм щастлива!
Имаме и елха (компромисна, само с нечупливи играчки и лампички на батерии) и засега "припадна"само веднъж.

# 486
  • София
Благодаря за информацията относно точките в Зооплюс. Ще ги даря със следващата поръчка. Ще гледам да е преди края на годината.
Ако знаех, че се иска поръчка щях да ги включа в предната. Ще стане обаче.

Калпазаните са добре. Не знам какво са намерили и изяли. Предполагам Аш е повърнал космена топка, че той освен себе си къпе и Оникс.
Ще взема най-после да им засея тревата. Все забравям.

# 487
  • София, Лагера
Heart
Беше ми интересно да науча, че Про План не е толкова зле, колкото си мислех, но после се замислих, че АнМари я комбинира с N&D. Ако има някой, който храни или е хранил само с Пурина Проплан, да изкаже мнение...
Аз краня моите госпожици с Пурина Про план. Редувам сьомга и телешко.

Утро, как сте? Проядохтие ли?

За Коледа... аз вече взех. Взех й на Джинга другарче. На Коледа ще бъдем у свеки и ще ми е ужасно мъчно да оставя моята принцеса сама. Сега си има бебе да се грижи за него и да го обича...
Иначе имат всякакви играчкии топчици, къщата е пълна!

Ей, мацки, не ме подценявайте! Аз имам фунийки за пишкане в писоар! (не съм ги изполвала... още, но май е време, а?) Бас ловя, че ще съм по-голяма атракция така, отколкото да дигам фусти и да попрепикавам ъглите на блока на прибежки.

Шарки, рапръсквам... всяка Божа нощ. Свалям долу под терасите "буцичките" пишкано от Джинги, като прибирам тези от предния ден. Хем да има пресни, хем да не зарина орталъка с буцички Simple Smile

Мацки, днес у нас голяма патаклама. Сутринта Пудинг започна да кашля и киха, ама едно такова неприятно. Пратих клипчето на клиниката и на предишната стопанка за съвет. И стана една... докторите ми казаха, че котето и преди е било болно и е било на АБ. Стопанката твърди, че няма такова нещо. Един доктор казва едно, друг казва друго. Шефката на клиниката, която е доктор в зоопарка, въобще не знае, че на това бебе са му давали АБ, а това трябва да става само с нейно съгласие. Предната стопанка бясна, че не са й казали, чувства се виновна пред мен, сякаш нарочно е скрила. Цял ден говоря по телефона. Успокоявам нея, изслушвам докторите, гуша мацито... Уредиха ми спешен преглед в "Добро хрумване". Нищо сериозно, настинка. Но не успяха да му преслушат гърдите... защо ли? Защото то не спира да мърка!!! Joy Какво ли не го правиха - мърка си яко. После и в колата ми мърка и... заспа. Бебенце. Колата ми е автоматик и дясната ръка постоянно беше на решетката на клетката, а то се гаи, гали... Много е миличко! Изписаха ни капки за нос и инуностимуланти.
Пудинг мирише гадничко, на мръсно. Заради настинката не мога да я изкъпя. Купих й сух шампоан с алое, "изкъпах" я... милото стоя покорно, не мърда, като парцалена кукличка е! Сега мирише на хубаво.  
С Джинга някак се погаждат. Даже днес (24 часа след пристигането!!!) седяха заедно на катерушката. Да, Джинга й съска, но само толкова. Малкото е толкова мило, че се опитва да я души и да се търка в нея.

Днес минах през моя вет да му покажа Пудинг и да питам дали някой не му е водил случайно намерената Мюсла. Не е. Но според него, ако някой я намери, направо ще си я вземе. Верно е без порода и мяза на всяка друга улична котка, но е много мила и със сигурност поповедението й личи, че е домашна. Дано са я прибрали някъде и да я обичат, као беше обичана тук!

Скрит текст:

# 488
Тази сутрин сипах на Дивчо да закусва, а аз се мушнах под завивките да си доспя. Бесня, игра, чух го да рови в тоалетната. По едно време дойде и ме събуди с целувка. Докато му се радвам сънено, врътна гръб и вирна опашка. Ужас, дупето му омазано.
За миг се разсъних. Грабнах го и го понесох към банята и ми призля, съзирайки тоалетната. Една част ако навън и омазан паркет. Другото в тоалетната, но не заровено..Купчинката със силикон е направил в другата част на тоалетната.
Не знам дали е някаква случайност или се дължи на нещо. Чиста му е подложката.

# 489
  • София
amy_nka, не знам защо съм пропуснала питанката на Проплана.

Аш много го харесва.
В Нечовешкият казват, че е среден клас. В другият магазин нямало да го зареждат, защото собственичката не харесва състава.
Аз май никога не съм давала само Проплан, т.е. винаги е имало и друга храна.

Рози и Бодли, може да е бил на зор.
Моят не "улучваше" тоалетната когато Оникс е вътре. Или вратата на банята е била затворена.
Днес го бях затворила в коридора и не го бях чула. А мякал. И беше свършил работата на теракота.

# 490
Писах, писах и изтрих всичко по проблем със споделянето на личните ни, човешки проблеми, в котешка тема ... Само ще напише, че всички имаме такива, било то по-леки или по-сериозни, но не е нужно в котешка тема да заливаме аудиторията с личните ни проблеми. С тези на котките ни - може.

За да не е спам все пак - никулденски котко-сом с големи мустаци 😁

Малък Мишо

И Уискас - бодигарда пред зоомагазина, в който работя Simple Smile

Извинявам се за лошото качество ама всички снимки са скрийншоти от клипчета 😁

И един въпрос - с какво ефикасно средство да третирам малкия Мишо? Пудрата и Ектомима не помагат, а ме е страх да го изкъпя за да не вземе да настине ... За препарати като Фиприст да речем е малък, а тия гадове нямат умиране -_-

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 20:53 от _Зизy_

# 491
  • София
Рози, на тази възраст всички бебоци се омазват, и наш Барни мина през един период от 1-2 месеца, в които редовно му миехме дупето на чешмата (то аз къде се слагам, основно ММ миеше омазаното космато дупе на Барни). После се научи, че след акане трябва сам да се почисти, от поне 2.5 години не сме го мъчили.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 16:13 от Sharky*

# 492
  • София, Лагера
Гледали ли сте "Годсподин за едни ден"? За малкия слон от Странжа планина? Е, това изтеглих аз от тотото. Малкият мюц изяде... повече от мен и децата ми заедно! Яде и пауч, и гранули, и една пълна купичка телешко варено месо и слонинка (без подправки). Дори още топло го изяде! Яде без да спира сигурно половин час! Наду се като въшчица!
Много е смешна. Тервел я кръсти "ламя". Мила подсмърчаща ламичка.
После ми даде да й накапя капки в носа, без да роптае.
Още понамирисва, но като се оправи, ще я изкъпя като хората.

# 493
На баща ми квартално-домашния кот така яде като луд ... Пауч, шепа пилешко, 3-4 цели дробчета, половин шепа гранули и по една от онези пръчки от Лидл (да, храни се зле, но за 10+ години на такова е свикнал) ... Това му е закуската. На обяд хапва пак малко от нещо и вечерта още 1-2 пауча + гранули. Определено яде повече от баща ми Joy Вчера изяде и две шепи почистен шаран ... Ей така, за мезе Joy

# 494
Писах, писах и изтрих всичко по проблем със споделянето на личните ни, човешки проблеми, в котешка тема ... Само ще напише, че всички имаме такива, било то по-леки или по-сериозни, но не е нужно в котешка тема да заливаме аудиторията с личните ни проблеми. С тези на котките ни - може.

За да не е спам все пак - никулденски котко-сом с големи мустаци 😁

Малък Мишо

И Уискас - бодигарда пред зоомагазина, в който работя Simple Smile

Извинявам се за лошото качество ама всички снимки са скрийншоти от клипчета 😁

И един въпрос - с какво ефикасно средство да третирам малкия Мишо? Пудрата и Ектомима не помагат, а ме е страх да го изкъпя за да не вземе да настине ... За препарати като Фиприст да речем е малък, а тия гадове нямат умиране -_-
Бълхи ли има нещастното? Може евентуално да опиташ да го напръскаш с Биокил - има го в аптеките. Аз така преди много години ликвидира бълхи те на Лъки, никакви пудри изобщо не повлияна. Друг вариант, не знам дали обще се ползва - купуваш противопаразитен шампоан, трябва да построи, за да подейства, и след това се изплаква и котката добре се подсушавам. Но за целта са необходими двама.

Общи условия

Активация на акаунт