Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 206
  • 884
  •   2
Отговори
# 360
Аз минах 10 дневен курс на лечение с Вибрамицин и честно казано промяна не виждам (нямам други оплаквания освен жълто течение), контролата е обаче чак края на месеца.. АГ твърди, че 10 дена са достатъчни,  въпреки че тук четох, че за повечето са били малко.
Моята АГ беше категорична да не пускам по рано от 45 дни след края на антибиотика и аз я послушах, но наистина мненията са много противоречиви по този въпрос.

# 361
Нямах никакви симптоми, когато при рутинна профилактика научих, че си отглеждам Уреаплазма парвум.  След АБ почти цял месец по схема, на 45-я ден си излезе отново. АГ препоръча да изчакам още три месеца и тогава да пусна изследвания отново. И сега, в изследванията няма промяна, отглеждам си я, с ММ се натровихме, явно с неподходящи антибиотици, загубих време да чакам, след последния мензис се сдобих и със симптоми. Едно неприятно усещане, между парене и сърбеж, не знам от продължителния прием на АБ не съм се сдобла с Кандида, или е от Уреаплазмата. Сега ще пусна урина за анализ в Лима, а другата седмица ще търся начин да сменя АГ.

# 362
Леле, след 45 дена аз съм почти сигурна, че проблемите вече не са само от уреаплазмата.

# 363
Здравейте, да споделя и аз моя опит.
При профилактичен преглед при гинеколожката ми в гр. Варна й споделих, че с годеника ми искаме бебе. Тя посъветва да се пуснат пакет изследвания за микоплазми и хламидия в Геника чрез цервикален секрет. Уреплазма парвум излезе положителна септември месец. Назначиха ни Азакс по 2 капсули на ден, но през 7 дни. (на 1ви, 7ми и 14ти ден). Повторихме изследването след месец , като при партньора ми всичко е отрицателно, но при мен отново уреаплазма парвум е положителна. Четох тук, че има антибиограма , която ще помогне да се назначи антибиотик. Пуснах си стерилна урина, но очевидно гадинката не се изолира. Вчера отново бях при гинеколожката си и като я попитах за антибиограма тя ми отговори,че за този тип бактерии нямало такова изследване.. Като сега ми изписа Лефлокс за 10 дни и чак след месец отново на контрола.. Наистина се колебая дали да не потърся друго мнение или да пробвам и с този антибиотик.. Според нея имало 2 вариант за лечение, и тъй като с Азакс не успяхме да излекуваме, това било втората опция.. Дайте съвет, моля

# 364
Микробиология на влагалищен секрет се взима и от там се прави антибиограма - микробиологично изследване за уреаплазма трябва. Но в много случаи във влагалището не се изолира на микробиология, при днк на цервикален секрет, което вие сте правили е най-точния метод.

# 365
В Геника са пуснали микробиология + антибиограма и също PCR + антибиограма.
Не съм ги правила още, видях ги на сайта им вчера. Фемифлор пакетите също са обновени, но който е попълвал описанията нещо е оплескал май и не става съвсем ясно кой какво съдържа точно.

# 366
Партньорът, ако е бил положителен първия път, на 200 процента още е. Азаксът само по себе си и в такава схема никаква работа няма да свърши за патоген без клетъчна стена. Моля ви се, не си губете времето и парите с малоумни, невменяеми "доктори", че това вече плачевно взе да става. Разгледайте темата, буквално на всяка страница пишем най-успешната схема по няколко пъти и се дават съвети, с които между другото имате много по-голям шанс да се излекувате. Аз сама си направих схемата, като четох западни медицински изследвания и форуми, писала съм я и на вас. С нея (точно спазвана) неизлекувани почти няма освен ако не е налична изначална резистентност към Вибрамицин и не правите секс по време на лечението и до теста - най-често допусканата грешка, заради която в някои случаи следва презаразяване. Само предупреждавам, че с тия ударни дози АБ, може да си докарате някоя дизбактериоза - аз разкарах уреаплазмата, ама още се занимавам с други проблеми заради всичките изпити антибиотици.

# 367
Здравейте! За съжаление, и аз се присъединявам към дискусията заради установена уреаплазма. Назначиха ми лечение и ще го започна днес. Не мога обаче да изгоня мислите за възможните негативни последици. Лекарката ми дори спомена за риск от стерилитет. Не съм раждала все още, но искаме да започнем да правим опити. Има ли сред вас дами, които са се излекували и скоро след това са забременели и са имали нормална бременност? Ще съм благодарна да споделите положителни примери, защото се побърквам от притеснение. Хубав ден!

# 368
  • Сф
Успокой се. До колкото съм чела, най-опасна е, ако си бременна, защото може да доведе до спонтанен аборт.
Чак до стерилитет не съм чувала примери, което не означава, че няма, но са по-редки, предполагам.
ЮОказа се, че УП е широко разпространена, протича често без симптоми и много я носят без да знаят.
Пий си лекарствата, ограничете секса, за да не се презаразите с половинката ти (той също да се лекува) и след поне 40 дена направете контрола.

# 369
До стерилитет може единствено да се стигне при нелечение на активна инфекция и развиване на тазово-възпалителна болест, която да удари в яйчника или най-често в тръбата, след което се прави хидросалпингс и тя се запушва. Съмнява ме вашата да е на тези финални издихания, така че всичко ще е точно, пийте хапчетата, придържайте се към абстиненция (не само ограничете секса, ами никакъв до последващата контрола) и не вярвам да има такива сериозни последици.

# 370
Днес занесох проба в Геника за новия им PCR + антибиограма тест. Не са казали на докторите, които работят с тях, че имат нови изисквания и моят доктор взе сух тампон цервикален, както знае, че е при стандартните им PCR.
На регистратура, в офиса им на Ами Буе, насред опашка от чакащи, приемащата пробата дама ми обяснява, че не може да пусне новия тест с антибиограмата с тази проба. Но как ми го казва: изправена отстрани ми чете на висок глас "уреаплазми и микоплазми" 4 пъти от брошурата, вместо да каже "това е само за PCR, за антибиограма ми трябва еди-какъв-си контейнер". Хората ни зяпат,  тя продължава да го повтаря на висок глас, аз вече искам да потъна в земята от срам.

Преди да си тръгна и да се надявам, че всички зад мен ще получат амнезия за този момент, й съобщавам, че не са казали за това на лекарите, с идеята да предаде по веригата, защото няма да съм единствената с грешна проба. Тя ми се сопна, че не ги била взимата тези решения тя. Пак и натъртих, че тя е човек, който може да предаде това на колегите, аз за съжаление - не.

За да си спестите това публично унижение, в случай, че вашият лекар още не знае:
Искат сух тампон цервикален като за PCR тест, и такъв със среда (течност) като за микробиология, пак цервикален.

Аз докато чакам резултати ще потърся контакт с мениджмънта, защото такова унижение в 2022 е меко казано недопустимо дори в тази балканска джунгла. А толкова ги харесвах...

# 371
Те щото тия на опашката са там да си проверят витамините, нали 😀
Успокойте се, уреаплазмата не е най-лошото, камо ли срамно нещо.

# 372
До стерилитет може единствено да се стигне при нелечение на активна инфекция и развиване на тазово-възпалителна болест, която да удари в яйчника или най-често в тръбата, след което се прави хидросалпингс и тя се запушва. Съмнява ме вашата да е на тези финални издихания, така че всичко ще е точно, пийте хапчетата, придържайте се към абстиненция (не само ограничете секса, ами никакъв до последващата контрола) и не вярвам да има такива сериозни последици.
При дъщеря ми се стигна до запушване и на двете тръби без абсолютно никакви симптоми, освен леко течение и лекуване за гъбички (друго не излизаше на обикновен секрет). Не искам да плаша никого, но ето, че при някои млади момичета се стига до необратими усложнения, дори без да подозират. Ако съм знаела, щях да я карам да си пуска пълен пакет профилактично всяка година, но кой да ти каже?! Имала е всичко на всичко 2 дълги връзки и съответно 2 партньори на 22 годишна възраст, обаче лош късмет...Sweat

# 373
В Геника са пуснали микробиология + антибиограма и също PCR + антибиограма.
Не съм ги правила още, видях ги на сайта им вчера. Фемифлор пакетите също са обновени, но който е попълвал описанията нещо е оплескал май и не става съвсем ясно кой какво съдържа точно.

Ще може ли да пратите линк моля към изследването, защото не го намирам в сайта им, а искам да го покажа на моята лекарка?

# 374
https://www.genica.bg/test/pcr-mikoplazmi-ureaplazmi-m-hominis-m … urealyticum-u-ast

Изследвания и цени  --> Урогенитален тракт --> Полово предавани/ Урогенитални инфекции
Също и в
Изследвания и цени --> Инфектология --> Урогенитални/ Полово предавани инфекции

Общи условия

Активация на акаунт