Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 083
  • 884
  •   1
Отговори
# 525
Ох, такива истории ме плащат, защото и аз сега съм с -, но планирам бременност и ако тогава се окажа с + изведнъж,какво става Confused опасно ли е за плода,в начална Б може ли да се пие антибиотик?

# 526
Здравейте, момичета! Бременна съм в 22 седмица и от ноември насам съм провела два курса с антибиотик Сумамед за лечение на тази уреаплазма парвум… И сега отново имам положителен резултат, като само първото ми изследване е било със цервикален секрет, а последните две с урина… Наистина се отчаях, а Аг отказва да ме лекува с друг антибиотик. Дали да пусна изследванията и в друга лаборатория, досега всички са правени в Кандиларов

Avrora1354, аз също съм с Уреаплазма парвум. В началото на бременността сама реших да си пусна изследване с урина в Геника. Излезе положително. След това се потвърди и с цервикален секрет. АГ изписа Азакс 500 за 7 дни. Направих контрола - пак положителна. С трима АГ се консултирах и тримата отказаха лечение повече от това. Вече съм в 35 г.с. и ще я лекувам след раждането. Изключително упорита е и явно трябва по-продължително лечение, което в момента няма как да приложим. Аз също в началото исках да я лекувам, тъй като четох какво може да причини, но след като тримата бяха на едно мнение, се съгласих.

Здравей! А случайно твоя лекар насочи ли те, че с тази инфекция не можеш да родиш нормално, моята АГ е на това мнение…

# 527
Avrora1354, обясни ли защо? Има риск да се предаде на новороденото или?

# 528
Здравейте, момичета! Бременна съм в 22 седмица и от ноември насам съм провела два курса с антибиотик Сумамед за лечение на тази уреаплазма парвум… И сега отново имам положителен резултат, като само първото ми изследване е било със цервикален секрет, а последните две с урина… Наистина се отчаях, а Аг отказва да ме лекува с друг антибиотик. Дали да пусна изследванията и в друга лаборатория, досега всички са правени в Кандиларов

Avrora1354, аз също съм с Уреаплазма парвум. В началото на бременността сама реших да си пусна изследване с урина в Геника. Излезе положително. След това се потвърди и с цервикален секрет. АГ изписа Азакс 500 за 7 дни. Направих контрола - пак положителна. С трима АГ се консултирах и тримата отказаха лечение повече от това. Вече съм в 35 г.с. и ще я лекувам след раждането. Изключително упорита е и явно трябва по-продължително лечение, което в момента няма как да приложим. Аз също в началото исках да я лекувам, тъй като четох какво може да причини, но след като тримата бяха на едно мнение, се съгласих.

Здравей! А случайно твоя лекар насочи ли те, че с тази инфекция не можеш да родиш нормално, моята АГ е на това мнение…

Първото ми раждане е секцио, съответно за второто никой не се наема да е естествено и не е ставало въпрос. Не съм запозната дали се предава на плода.

# 529
Avrora1354, обясни ли защо? Има риск да се предаде на новороденото или?

Да, точно това ми обясни, че при нормално раждане има много голям шанс да се предаде на бебето.

# 530
Предава се, а азитромицин (Азакс) сам без доксициклин няма да помогне.

# 531
Пробиотик и силните витамини са задължителни в борбата с плазмините.
Аз също смятам, че са част от тялото.
Аз имах отрицателен резултат, забременях, загубих бебето и се оказах с положителен ....
Между двата теста секс не съм правила... как съм се заразила??? Никой док не може да ми обясни...

Axenia изследването, което направи първоначално пср/днк ли беше? Защото ако е било обикновено, дори да е било разширено, при по-малки количества не се откриват. Излиза ако бактериите нараснат ако имунитета ти отслабне и се увеличи броят на бактериите. При мен беше така.. микробиологичните изследвания излизаха чисти, но след продължителен прием антибиотици с които лекувах други неща, пак същото изследване излезе положително. Все пак, най-сигурното изсл. е това, което търси днк-то на самите бактерии. Там няма как да излезе отрицателно, ако има бактерии, дори в малко количество, ще излязат.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 18:05 от Anka:)

# 532
  • София
Ами първото изследване беше PCR в Геника - отрицателно.
Второто  беше Фемофлор+ - положително за уреаплазма.
Следвашите 2 бяха положителни PCR в Бодимед.
И накрая отрицателен PCR В Бодимед.

# 533
Здравейте,
Според вас има ли смисъл да пусна ДНК изследване със цервикален секрет на пети ден от започване на цикъла ? Или да се опитам да го отложа.

# 534
Лекар ми е казвал, че е добре да е в първите чисти дни след приключване на цикъла.

# 535
Момичета, бях ви писала, че уреаплазма е положителна при мен от цервикален секрет. Имам и във влагалищен секрет ентерококи. Щяхме да започваме инсеминации този месец, но ще отложим за следващия месец. Изписаха на мен и съпругът ми Ципрофлоксацин 2х1 за 5 дни по антибиограма, който е чувствителен към двете бактерии.Казаха, че след това не е нужно да пускам пак изследване и направо ще пристъпим към инсеминацията. Тук чета, че е много упорита бактерия и понякога не е достатъчен един антибиотик и че се пуска пак секрет след определен период.

# 536
Аз бих пуснала контролно изследване, за да съм сигурна, че вече я няма. Уреаплазмата може да предизвика поразии при бременност

# 537
Колко дни след спиране на антибиотика се пуска ново изследване? 10 дни дали ще са достатъчни, за да хвана последния ден от изтичане на направлението, за да ми вземат секрет?

# 538
  • Сф
Аз знам поне месец. Дори да мине един цикъл и след това.

Качвам снимки на книжката с изследвания на Геника. Тази, която се дава с пробите (преди беше една квадратна сгъната, сега е А4). По- разбираемо е от сайта им.

# 539
Здравейте, момичета.
Включвам се за съвет при Вас. На контролен преглед ми взеха микробиологично изследване за Микоплазма и уреаплазма-отриц. Както и хламидии пср тест-положителен. Лекувах с Вибрамицин и след 40 дни контрола-положигелен. Изписаха ми Сумамед-6 дни пих. На 4 ден след края на приема отидох на друг АГ, който ми пусна пср ДНК анализ за хламидии-отрицателен, уреаплазма-положитемен и микоплазма-отрицателен. Баааам-аз съм в шок. Каква е сега тази уреаплазма?! 4 дни след втория антибиотик възможно ли е да е на мъртво ДНК? Да повторя ли теста след още 30 дни или да почвам нов курс лечение? Моля за мнения?

Общи условия

Активация на акаунт