Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 094
  • 884
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета, от месеци имам болки много ниско долу, симетрично, често уринирам, и понякога газове. Миналата седмица ми откриха уреаплазма в урина и в момента съм на 10дни доксициклин стада. Пия го от 5дни, но симптомите, болките продължават, чудя се дали това са симптоми от уреаплазма? Била съм на генеколог, гастроентеролог, уролог, който накрая ми каза за това изследване. Колко време след започване на антибиотика ви спряха симптомите и според вас това може ли да са симптоми от уреаплазма?

Да възможно е.
Даже и да продължат известно време след излекуването и.
Успех !

Благодаря ви много, че ми отговорихте!

# 511
Влизам да споделя какво ми обясниха от геника. Изследването чрез урина и церв.секрет е коренно различно, показва патогени на различни места. Не че едната проба е -, другата + и има неточност или грешка в самото изследване.
Когато има симптоми като цистит както при мен ,се пуска урина. Това не значи,че не могат да живеят и на другото място и затова понякога на едната проба е -, другата е +.

# 512
Влизам да споделя какво ми обясниха от геника. Изследването чрез урина и церв.секрет е коренно различно, показва патогени на различни места. Не че едната проба е -, другата + и има неточност или грешка в самото изследване.
Когато има симптоми като цистит както при мен ,се пуска урина. Това не значи,че не могат да живеят и на другото място и затова понякога на едната проба е -, другата е +.
Абсолютно си права! Пускайте спрямо това какви са оплакванията ви- гинекологични( течение, болки и т.н) или урина за циститни оплаквания.

# 513

Avrora1354, аз също съм с Уреаплазма парвум. В началото на бременността сама реших да си пусна изследване с урина в Геника. Излезе положително. След това се потвърди и с цервикален секрет. АГ изписа Азакс 500 за 7 дни. Направих контрола - пак положителна. С трима АГ се консултирах и тримата отказаха лечение повече от това. Вече съм в 35 г.с. и ще я лекувам след раждането. Изключително упорита е и явно трябва по-продължително лечение, което в момента няма как да приложим. Аз също в началото исках да я лекувам, тъй като четох какво може да причини, но след като тримата бяха на едно мнение, се съгласих.

Vssh, какво количество излезе на цервикалния секрет при теб? И в какво състояние са ти лактобацилите? Има ли оплаквания?

# 514

Avrora1354, аз също съм с Уреаплазма парвум. В началото на бременността сама реших да си пусна изследване с урина в Геника. Излезе положително. След това се потвърди и с цервикален секрет. АГ изписа Азакс 500 за 7 дни. Направих контрола - пак положителна. С трима АГ се консултирах и тримата отказаха лечение повече от това. Вече съм в 35 г.с. и ще я лекувам след раждането. Изключително упорита е и явно трябва по-продължително лечение, което в момента няма как да приложим. Аз също в началото исках да я лекувам, тъй като четох какво може да причини, но след като тримата бяха на едно мнение, се съгласих.

Vssh, какво количество излезе на цервикалния секрет при теб? И в какво състояние са ти лактобацилите? Има ли оплаквания?

ВаНиЛа, лактобацили липсват. Всеки път излиза така на обикновена микробиология. Слагах два пъти Лактажин, но без ефект. За количество ще приложа снимка от Фемофлор плюс, който правих.

# 515
Моля, от моя опит до тук, тъй като още имам остатъчни симптоми  от време на време, добавете и дамски пробиотик и нещо за имунитета за подсилване.
А който напълно се е рефрешнал до ниво като преди това ; ) може да даде по обстойни идеи !
Здравейте момичета, от месеци имам болки много ниско долу, симетрично, често уринирам, и понякога газове. Миналата седмица ми откриха уреаплазма в урина и в момента съм на 10дни доксициклин стада. Пия го от 5дни, но симптомите, болките продължават, чудя се дали това са симптоми от уреаплазма? Била съм на генеколог, гастроентеролог, уролог, който накрая ми каза за това изследване. Колко време след започване на антибиотика ви спряха симптомите и според вас това може ли да са симптоми от уреаплазма?

Да възможно е.
Успех !

# 516

ВаНиЛа, лактобацили липсват. Всеки път излиза така на обикновена микробиология. Слагах два пъти Лактажин, но без ефект. За количество ще приложа снимка от Фемофлор плюс, който правих.

Благодаря за информацията. Пожелавам ти успех с лечението!

Аз съм се чудела дали ако се слагат глобули с пробиотици/ лактобацили няма как да изместят лошите бактерии?

# 517
Моля, от моя опит до тук, тъй като още имам остатъчни симптоми  от време на време, добавете и дамски пробиотик и нещо за имунитета за подсилване.
А който напълно се е рефрешнал до ниво като преди това ; ) може да даде по обстойни идеи !

Да възможно е.
Успех !

Кой пробиотик е дамски ?

# 518
Феми Флора,Биозин, Womens multi probiotic. Чукнете в търсачката на google женски пробиотик и излизат .
Относно по -горно мнение за пробите, какво са обяснили в Геника,  / уреаплазма и микоплазма се водят      Уро -генитални инфекции /.
Те самите лекари като ги питаш, не са наясно кое колко продължава като симптом, след отрицателен тест.
Като имаш по силен симптом казват, а то не може да е от това и т.н.
Явно тези плазмии не са им много ясни.
Таа добре,че тук има доста мат'рял , в чужди сайтове също.
Иначе някой може да го убедят , че нищо му няма.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 14:10 от Baby_Girl*

# 519
Феми Флора,Биозин, Womens multi probiotic. Чукнете в търсачката на google женски пробиотик и излизат .
Относно по -горно мнение за пробите, какво са обяснили в Геника,  / уреаплазма и микоплазма се водят      Уро -генитални инфекции /.
Те самите лекари като ги питаш, не са наясно кое колко продължава като симптом, след отрицателен тест.
Като имаш по силен симптом казват, а то не може да е от това и т.н.
Явно тези плазмии не са им много ясни.
Таа добре,че тук има доста мат'рял , в чужди сайтове също.
Иначе някой може да го убедят , че нищо му няма.

Не разбирам каква е логиката на тези остатъчни симптоми след като има излекуване,но на няколко места прочетох, че е възможно.
Днес ми е 7ми ден антибиотик и ходя до тоалетната непрестанно по малка нужда. Направо немога да повярвам 😊
При вас кога започнаха да от минават ако си спомняте?
В момента пия противогъбично и пробиотик
ASTARTE x 14 caps
Препоръчаха ми го в аптеката и се доверих, но мисля да го сменя.
А колко време е препоръчително да се пие след антибиотика 2 седмици или повече?
А за подсилването на имунната система по време на антибиотика дали е добре да се прави или след това?

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 17:11 от Maiiaa

# 520
Пробиотика го пих два три месеца, после почивка и пак.
Тези плазми са различни просто,не е да пиеш хапче и да забравиш.
Проточват се симптомите, явно не при всички, само при късметлиите.
Със сигурност ще имаш подобрение като го приключиш антибиотика.
Някой който вече без симптоми е по -добре да дава съвети  и наставления и насоки.
При мен поутихнаха,и на моменти пак имам .
По -добре се зареди с търпение.
Юни лекувах, септември бях горе долу ок,  с остатъчни усещания в уретерата.
Декември пак циститни прояви/ преди това не съм имала за повече от ден, а тва се точи/.
Януари пак тестове фемофлора, Геника, доктор, всичко точно на изследвания.
Просто както се е появи, тъй и ще изчезне, явно при всеки е различно времето за възстановяване.
И все пак ще мине.
Не се настройвай никак, имай търпение и така.
Като съвет ми казаха теста след антибиотик да е в първите чисти дни след цикъл, изчаках лично аз  два месеца за по сигурно, за да не излезе фалшиво пол./ отр. .

А иначе окуражаващо какво да кажа.
Времето лекува всичко ; )

# 521
Благодаря ви за всяка дума и подкрепа, когато не ти е добре това е много!
Аз съм доста търпелива, но ме мъчи от много време /може и с това да съм родила преди 2г/ и чак сега го открих, затова и от друга страна се радвам, че знам причината.
Права сте ще си замине и ще забравим🙏🏻😊
Да, дано се включи и някой със решен проблем.

# 522
Цитат от руски сайт:
"Лечението с лекарства, проведено без използване на специални средства и без да се вземат предвид много нюанси, почти никога не завършва с пълното унищожаване на микроорганизмите, които потиска: балансът се установява само на различно ниво и след прекратяване на ефекта от лекарството, той може постепенно да се върне към първоначалния.
Дори такова повърхностно описание на процесите, протичащи в заразения организъм, е достатъчно, за да се разбере колко трудно трябва да бъде лечението на такива пациенти :

*Витаминни комплекси.

*Най -често се предписват следните антибиотици: тетрациклин, доксициклин, пеницилин, азитромицин, сулфаниламид и др

*Лекарства, които повишават имунитета .

*Ензимни препарати, които подпомагат функциите на черния дроб и панкреаса (когато се сменят разл.антибиотици)
 * Пробиотици "

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 20:20 от Baby_Girl*

# 523
Отидох при Елица Валериева в Щерев, тъй като ми излезе ЦИН 1 на биопсия + един позитивен и един негативен резултат за уреаплазма. Попитах я какво да правя, тя ми каза, "Както във всяко нещо, така и в медицината има мода, в момента мода е да се изследват и лекуват плазмите. Моето мнение е, че бива да се подсили организмът, тъй като се смята, че те са част от нашето тяло по начало. Препоръчвам прием на пробиотик, вагинален и перорален, а не прием на антибиотик и изчакайте вашето тяло да се справи само."
Съжалявам за всички момичета със спонтанни аборти, не искам да давам наклон в ничий живот, просто споделям.
*Валериева ми даде насоки към пробиотик Нарине, който давал доста добри резултати.

# 524
  • София
Пробиотик и силните витамини са задължителни в борбата с плазмините.
Аз също смятам, че са част от тялото.
Аз имах отрицателен резултат, забременях, загубих бебето и се оказах с положителен ....
Между двата теста секс не съм правила... как съм се заразила??? Никой док не може да ми обясни...

Общи условия

Активация на акаунт