Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 097
  • 884
  •   1
Отговори
# 495
  • Сф
Моята уреаплазма беше 10 на 5та и АГ-то каза, че е прясна инфекция, за да е толкова голяма стойността.

# 496
Аз знам, че ако има оплаквания и дискомфорт се лекува от 10 на 5 и на горе. Не твърдя, че съм права, така казва моят АГ. А и понякога масивният прием на антибиотици нанася повече вреда. Аз съм типичен пример Sad

# 497
Моята стойност е 10 на 4. Да разбирам ли, че  количеството е малко. До колко стигат големите количества?

При мен лактобацилиус е 10 на 8.3 степен което се равнява на 85-100% от бактериалната флора. Всички други бактерии ми пише, че са по-малко от 0.1%, въпреки че има и такива на 10 на 5.1 степен. Може би е важно да се гледа балансът между всички бактерии, а не конкретната стойност на една от тях.

Иначе една лекарка, при която ходих, ми обяснява, че за да се види дали е активна инфекцията се правят други изследвания. Не тези за наличие на следи от бактерии.

# 498
Спешен въпрос. В геника изследването нали все е пср, та има ли разлика дали е от урина или вагинален секрет? Според тях по телефона няма,но да питам и тук..

# 499
  • София
Yan, в Геника когато съм пускала е било със секрет.
МамаКика, никой не може да те задължи да направиш процедура...
Може да се пие антибиотик, ама този дето върши работа по време на бременност не може.
Има много жени забременели и родили с уреаплазма, че даже ме са и разбрали за нея. Това обаче не означава, че когато се открие не трябва да се лекува.
Моето число в Геника за УУ беше 10.4.3

# 500
Звънях и казаха, че може и урина,просто въпросът ми е има ли разлика в качеството като все е ДНК изследване?

# 501
Има жени отрицателни с урина и положителни с цервикален секрет, така че зависи къде се намира патогена според мен, това предварително няма как да го знаете.

# 502
  • София
В Геника мисля, че за уреаплазма с антибиограма е ДНК, а Фвмофлор плюс е с ПСР. На мен на урина и микробиология не ми излиза (в други лаборатории), само на PCR.

Искам да си направя Фемофлор, но има ли лекар в София, който препоръчвате за разчитане, имам проблеми и с флората и търся някой, който е в час с уреаплазма и другите изследвания, за да постигна баланс.

# 503
PCR са,ето го пакета

Просто не схващам разликата. Ако е урина,хваща патогени само в уринарните пътища,а ако е вагинален секрет,хваща вагинални патогени така ли? Или пср хваща бактерията независимо къде е. Не разбирам разликата,по телефона само казаха,че няма значение каква проба ще се пусне?!

# 504
  • София
То какво има за разчитане Фемофлора то си излиза положително, отрицателно.
Аз съм правила само със секрет PCR  , не съм пускала с урина изследване за уреаплазма.

# 505
Здравейте момичета, от месеци имам болки много ниско долу, симетрично, често уринирам, и понякога газове. Миналата седмица ми откриха уреаплазма в урина и в момента съм на 10дни доксициклин стада. Пия го от 5дни, но симптомите, болките продължават, чудя се дали това са симптоми от уреаплазма? Била съм на генеколог, гастроентеролог, уролог, който накрая ми каза за това изследване. Колко време след започване на антибиотика ви спряха симптомите и според вас това може ли да са симптоми от уреаплазма?

Да възможно е.
Даже и да продължат известно време след излекуването и.
Успех !

# 506
  • София
То какво има за разчитане Фемофлора то си излиза положително, отрицателно.
Аз съм правила само със секрет PCR  , не съм пускала с урина изследване за уреаплазма.
Не искам да се самолекувам, освен уреаплазмата подозирам и за други проблеми след аборта, заради който се наложи да пия четири антибиотика, а предходния месец бях пила и Вибромицин заради уреаплазмата. Затова питам за някой в темата, който може да си препоръча лекаря.

# 507
Здравейте, момичета! Бременна съм в 22 седмица и от ноември насам съм провела два курса с антибиотик Сумамед за лечение на тази уреаплазма парвум… И сега отново имам положителен резултат, като само първото ми изследване е било със цервикален секрет, а последните две с урина… Наистина се отчаях, а Аг отказва да ме лекува с друг антибиотик. Дали да пусна изследванията и в друга лаборатория, досега всички са правени в Кандиларов

# 508
Здравейте, момичета! Бременна съм в 22 седмица и от ноември насам съм провела два курса с антибиотик Сумамед за лечение на тази уреаплазма парвум… И сега отново имам положителен резултат, като само първото ми изследване е било със цервикален секрет, а последните две с урина… Наистина се отчаях, а Аг отказва да ме лекува с друг антибиотик. Дали да пусна изследванията и в друга лаборатория, досега всички са правени в Кандиларов
По време на бременноста ли ти я откриха? Преди нея пускала ли си изследването? Имаше ли симптоми или профилактично са ти ги назначили?

# 509

Avrora1354, аз също съм с Уреаплазма парвум. В началото на бременността сама реших да си пусна изследване с урина в Геника. Излезе положително. След това се потвърди и с цервикален секрет. АГ изписа Азакс 500 за 7 дни. Направих контрола - пак положителна. С трима АГ се консултирах и тримата отказаха лечение повече от това. Вече съм в 35 г.с. и ще я лекувам след раждането. Изключително упорита е и явно трябва по-продължително лечение, което в момента няма как да приложим. Аз също в началото исках да я лекувам, тъй като четох какво може да причини, но след като тримата бяха на едно мнение, се съгласих.

Общи условия

Активация на акаунт