Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 060
  • 884
  •   1
Отговори
# 555
Така, днес излязоха контролните изследвания. Аз отново имам уреаплазма, влагалищния секрет е чист този път. Половинката ми няма уреаплазма, но има Стрептококи и Ентерококи. Той се изследва за първи път. И двамата след първия резултат пихме Ципрофлоксацин( който забележете на новата антибиограма вече е резистен)  2х1 за 5 дни, изписан от АГ след антибиограма.
Сега чакам да ни се назначи новото лечение и да се надяваме да се разкарат по-бързо тези гадини, че вече сериозно взе да ми писва от прегледи, изследвания, лечения.
Щяхме да стартираме инсеминации, докато не се изчистим стоим и пием лекарства само.
ГОЛЯМО МРЪН!
И аз в момента лекувам Стрептококита със същия антибиотик по същата схема.И аз съм в очакване на инсе. Пиете ли про биотик към антибиотика?И ако да..Кой?

# 556
Така, днес излязоха контролните изследвания. Аз отново имам уреаплазма, влагалищния секрет е чист този път. Половинката ми няма уреаплазма, но има Стрептококи и Ентерококи. Той се изследва за първи път. И двамата след първия резултат пихме Ципрофлоксацин( който забележете на новата антибиограма вече е резистен)  2х1 за 5 дни, изписан от АГ след антибиограма.
Сега чакам да ни се назначи новото лечение и да се надяваме да се разкарат по-бързо тези гадини, че вече сериозно взе да ми писва от прегледи, изследвания, лечения.
Щяхме да стартираме инсеминации, докато не се изчистим стоим и пием лекарства само.
ГОЛЯМО МРЪН!
И аз в момента лекувам Стрептококита със същия антибиотик по същата схема.И аз съм в очакване на инсе. Пиете ли про биотик към антибиотика?И ако да..Кой?
Да, пихме Пробиен, но лекарката каза, че е без значение кой ще бъде. Ами тези бактерии явно мъжа ми ги е имал и преди започване на Ципрофлоксацина, който за съжаление не им е повлиял. Сега ще започва нов.

# 557
Ципрото няма влияние върху уреаплазмата. С мъжа, ако имате незащитени полови контакти, няма как да го пропусне, но често не им излиза по тестовете. Задължително да пие и той.

# 558
Ципрото няма влияние върху уреаплазмата. С мъжа, ако имате незащитени полови контакти, няма как да го пропусне, но често не им излиза по тестовете. Задължително да пие и той.
Ами защо тогава го слагат в антибиограмата? И това тези лекари не го ли знаят по дяволите? Ама, че се ядосвам толкова много. Няма да имаме контакти докато не се излекувам. Той ще пие някакъв аб , защото пък му излязоха 2 бактерии.

# 559
Аз от микробиолог знам, че ципрото се натрупвало по-лесно в пикочо-половата система, а мокси в дихателните пътища. Но пък целия свят лекува уреа и микоплазми с мокси и като знам нашата медицина как ежедневно назадва...
Също 5 дни курс е някаква шега. Схемите препоръчани от здравни организации в САЩ, Англия и Австралия са по 14 дни и често сменят 2 антибиотика и дори така успеваемостта не е 100%.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 11:06 от Jazzsoul

# 560
Някой от вас, който е пускал Фемифлор плюс, може ли да ми каже за колко време изкарват резултата действително? В сайта пише, че за един работен ден. Мисълта ми е ако го пусна утре сутрин, дали има някакъв шанс да излезе в понеделник сутрин или дали ще е след 17ч?

# 561
  • София
Пусках миналата седмица, в 14 часа пуснах, излезе след 2 дни, изрично казаха след 17:00 часа и го спазиха.
Излезе ми отрицателен за уреаплазма и въобще всичко наред, обаче пия пробиотик от месеци заради проблеми с корема и нямаше как да го спра. Надявам се, че това не е изкривило резултатите поне относно уреаплазмата.

# 562
Не е, не се притеснявайте, не е повлиял пробиотикът.

# 563
Трябва ли да се спира пробиотика преди изследването?

# 564
  • София
В сайта си пише условията, въпреки че за пробиотик не пише за какъв точно става въпрос. Аз си мисля, че по-скоро има значение да не се поставя, защото ще остане по пробата. За пиене едва ли има такова значение, би трябвало максимум да даде отражение на лакробацилите, но не и на уреаплазмата.

# 565
Здравейте! Влизам и аз с + уреаплазми.Въпросът ми е има ли някой с артрит в следствие на уреаплзмите? Аз имам съмнения и за това и в понеделник имам час за ревматолог. Притеснена  съм тъй като вече 5 месеца се лутам.
Какви ли не излседвания правих в Геника, Фемифлор , HPV, стерилни урини много и нищо не излизаше.Прочетох някъде , че трябва самата урина да се изследва за уреаплазми и ей на имам я.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 19:21 от Maya85

# 566
Здравейте.След микробиологична биопсия ми пткриха стафилококи епидермидис.Как се лекува? Изписаха ми АБ и повторихме биопсията след 10 дни,но се притеснявам че лечението може да не е подейставало.

# 567
Здравейте.След микробиологична биопсия ми пткриха стафилококи епидермидис.Как се лекува? Изписаха ми АБ и повторихме биопсията след 10 дни,но се притеснявам че лечението може да не е подейставало.
Как я направиха тази биопсия? От къде взеха материал?
Аз си имам едно дразнне точно на входа  на влагалището. Цитонамазка, урея и микоплазми, микробиология всичко е чисто. А това дразнене си е всекидневно. И започнах да си мисля, че е локално точно на лигавицата само.

# 568
Как я направиха тази биопсия? От къде взеха материал?
Аз си имам едно дразнне точно на входа  на влагалището. Цитонамазка, урея и микоплазми, микробиология всичко е чисто. А това дразнене си е всекидневно. И започнах да си мисля, че е локално точно на лигавицата само.
Изследва се част от ендометриума.Към изследването правят и антибиограма за да изпишат правилния антибиотик.И при мен обикновената микробиология е чиста,но на биопсията имах стафилококи.Излекувах се с антибиотик.

# 569
Здравейте вчера ходих на АГ взе ми цитонамазка,цервикален секрет и
 и  влагалищен секрет...въпросът ми е за уреаплазма и микоплазма трябваше да пусне нещо друго или ще излезе и на тези ако има нещо...видях че на контейнерчето на цервикалния секрет пишеше само хламидия,а на това от влагалищния секрет пишеше микробиология...и никъде в разговора ни не спомена уреаплазма и микоплазма...в петък пак ще ходя за да си взема резултатите и искам да ви питам затова дали ще излязат и тези неща ако ги има или трябва да настоявам за друго изследване...благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт