Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 079
  • 884
  •   1
Отговори
# 540
Микоплазма и уреплазма на микробиологично изледване не са надеждни резултати. Вярва се на ДНК тест.
Колко дни пихте вибрамицин?
Предвид, че сумамед много рядко повлиява плазмите, по-скоро или сте пила твърде кратко вибрамицин или вашата уреплазма е резистентна към него (ако курс над 20 дни не е повлиял). Тук има хора правили 14 дни курс с вибрамицин и после пак вибрамицин но 20 дни, и чак тогава отрицателен резултат.

# 541
Здравейте, момичета.
Включвам се за съвет при Вас. На контролен преглед ми взеха микробиологично изследване за Микоплазма и уреаплазма-отриц. Както и хламидии пср тест-положителен. Лекувах с Вибрамицин и след 40 дни контрола-положигелен. Изписаха ми Сумамед-6 дни пих. На 4 ден след края на приема отидох на друг АГ, който ми пусна пср ДНК анализ за хламидии-отрицателен, уреаплазма-положитемен и микоплазма-отрицателен. Баааам-аз съм в шок. Каква е сега тази уреаплазма?! 4 дни след втория антибиотик възможно ли е да е на мъртво ДНК? Да повторя ли теста след още 30 дни или да почвам нов курс лечение? Моля за мнения?
Аз съм също типичен пример, че при спад на имунитета бактерията позитивира. Бях пила по друг повод продължително антибиотик преди това. Имаш ли симптоми? Незнам дали толкова скорошно лечение няма да навреди повече. Все пак дълго си пила антибиотик. Консултирай се с лекар.

# 542
Здравейте, момичета.
Включвам се за съвет при Вас. На контролен преглед ми взеха микробиологично изследване за Микоплазма и уреаплазма-отриц. Както и хламидии пср тест-положителен. Лекувах с Вибрамицин и след 40 дни контрола-положигелен. Изписаха ми Сумамед-6 дни пих. На 4 ден след края на приема отидох на друг АГ, който ми пусна пср ДНК анализ за хламидии-отрицателен, уреаплазма-положитемен и микоплазма-отрицателен. Баааам-аз съм в шок. Каква е сега тази уреаплазма?! 4 дни след втория антибиотик възможно ли е да е на мъртво ДНК? Да повторя ли теста след още 30 дни или да почвам нов курс лечение? Моля за мнения?
Аз съм също типичен пример, че при спад на имунитета бактерията позитивира. Бях пила по друг повод продължително антибиотик преди това. Имаш ли симптоми? Незнам дали толкова скорошно лечение няма да навреди повече. Все пак дълго си пила антибиотик. Консултирай се с лекар.
Здравей и благодаря за отговора! Не, нямам никакви симптоми. А иначе бях и туко-що прекарала някакъв вирус, когато ни взеха секрета. Обаче ме е страх да правим опити за бебе и това нещо да го има. Не знам какво да правя. Консултирах се с 2ма лекаря. Единия иска да мина венозно лечение с АБ, а другия каза, че няма нужда от лечение щом микорибиология не го в засякла. Ще се консултирам и с трети специалист скоро, но не знам към кого да се обърна.

# 543
Микробиологията не винаги я засича, по-сигурен е ДНК тестът. От всичко прочетено до момента мога да ви посъветвам да изчистите първо уреаплазмата и след това да правите опити, като се лекуват и двамата партньори. Уреаплазмата може да предизвика поразии при една бременност

# 544
Здравейте, момичета.
Здравей и благодаря за отговора! Не, нямам никакви симптоми. А иначе бях и туко-що прекарала някакъв вирус, когато ни взеха секрета. Обаче ме е страх да правим опити за бебе и това нещо да го има. Не знам какво да правя. Консултирах се с 2ма лекаря. Единия иска да мина венозно лечение с АБ, а другия каза, че няма нужда от лечение щом микорибиология не го в засякла. Ще се консултирам и с трети специалист скоро, но не знам към кого да се обърна.
Когато бях бременна съм имала уреаплазма, родих секцио, усъмниха се лекарите заради сраствания, които са видяли при операцията. Няколко месеца след раждането проведох 10 дневен курс вибрамицин и я изчистих, в последствие през годините са ми я засичали отново на рутинни тестове, които пускам ежегодно. За мен лично бактерията не трябва да я има. Но не съм и фен на антибиотици, масивни и дълги курсове. При мен тази уреа, която за щастие вече нямам е била почти винаги безсимптомна, но за сметка на това имах поражения след антибиотиците. Кандида, спад в имунитета, шум в ушите. Каквото и да предприемете като лечение или почивка преди лечение, подсилвайте имунитета!
И имайте впредвид, че за уреа, микоплазма и хламидия се приемат основно доксициклин и азитромицин, ако се прекалява или курса е неправилен може да се развие резистентност в даден момент.

# 545
Благодаря Ви, дами! Аз реално до сега съм пила Вибрамицин 14 дни и Сумамед 6 дни. Ще изчакам още 1 месец и пак ще пусна изследване ПСР. Може пък да се е изчистила. Все пак излведването е правено на 4 ден след приема на Сумамед. Някъде във форума метнах, че трябва да да минали минимум 20 дни след лечението и един менструален цикъл. Така ли е?

# 546
  • София
Аз правих на 9ти ден след спирането на антибиотика и вече минала менструация.
Беше отрицателен резултата. Нямах време да чакам, не съм правила пак, защото забременях. Ще питам лекаря си, дали е нужно в този случай пак да правя.
Аз направих направо 14 дневен курс доксициклин +3 дни след това азомитрицин.

# 547
Момичета, пак четох назад в темата. На някои места видях, че някои дами са писали, че Уреаплазма не се повлиява от Сумамед (Азитромицин). Така ли е?

# 548
Доколкото съм чела лечението е вибрамицин + азитромицин, в комбинация

# 549
Има ли някоя от Вас, която се е излекувала само след прием на Сумамед (Азитромицин)?

# 550
За контролните изследвания, само вие ли се изследвате или и мъжете ви?

# 551
  • Сф
След лечението се изсшедвахме и двамата, за да сме сигурни, че сме чисти и няма да си го препредаваме

# 552
След лечението се изсшедвахме и двамата, за да сме сигурни, че сме чисти и няма да си го препредаваме
Какъв секрет даде половинката ви?

# 553
  • Сф
Еякулат

# 554
Така, днес излязоха контролните изследвания. Аз отново имам уреаплазма, влагалищния секрет е чист този път. Половинката ми няма уреаплазма, но има Стрептококи и Ентерококи. Той се изследва за първи път. И двамата след първия резултат пихме Ципрофлоксацин( който забележете на новата антибиограма вече е резистен)  2х1 за 5 дни, изписан от АГ след антибиограма.
Сега чакам да ни се назначи новото лечение и да се надяваме да се разкарат по-бързо тези гадини, че вече сериозно взе да ми писва от прегледи, изследвания, лечения.
Щяхме да стартираме инсеминации, докато не се изчистим стоим и пием лекарства само.
ГОЛЯМО МРЪН!

Общи условия

Активация на акаунт