Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 987
  • 884
  •   1
Отговори
# 675
  • Сф
Уреаплазмата е точно чест причинител на спонтанни аборти.
Заради АБ може и да не излезе правилна антибиограмата, но питай лекуващия АГ.

# 676
Здраейте, записвам се и аз с Уреаплазма Парвум, вече имам 1 курс на лечение и чакам контрола след 1 месец. Искам да попитам след лечение има ли някакви допълнителни изследвания, които е добре да се направят? Досега само аз съм била контролирана,но се чудя дали мъжът ми не е добре да отиде на някакви по-специални изследвания и при какъв специалист?

# 677
  • Сф
Мъжът ти лекувал ли се е?АБ се пие от двамата партньори, за да не си го препредават. Или, ако сте го тествали, че той е здрав, сте ползвали презерватив по време на лечението.

# 678
Мъжът ти лекувал ли се е?АБ се пие от двамата партньори, за да не си го препредават. Или, ако сте го тествали, че той е здрав, сте ползвали презерватив по време на лечението.

Да и двамата пихме антибиотик, но той не е тестван. Докторът ми обясни, че след като е открито при мен, контролират мен и няма нужда той да се тества допълнително, но аз все пак за собствено спокойстиве искам да се тества и той, но не знам при какъв специалист и какво изследане е най-добре да се направи?

# 679
  • Сф
Добре е, че и той е пил АБ. Надявам се сте се пазили с презарватив или въздържание по време на приема, че да не си го препредавате.

Иначе 3 дена въздържание от негова страна, еякулат в стерилен контейнер и го давате в Геника за изследвания. Не ви трябва доктор за него.

# 680
Добре е, че и той е пил АБ. Надявам се сте се пазили с презарватив или въздържание по време на приема, че да не си го препредавате.

Иначе 3 дена въздържание от негова страна, еякулат в стерилен контейнер и го давате в Геника за изследвания. Не ви трябва доктор за него.

Благодаря много, да пазихме се по време на лечението! А да ви попитам цветна снимка при жените дали трябва също да се направи?

# 681
Цветната снимка се прави за да видите дали тръбите ви са проходими, да речем, ако сте имала извънматочна бременност или дълго време имате опити за бебе, без резултат. Уреаплазмата по принцип може да е причина за непроходими тръби. Според мен ако нямате такива проблеми може и да не правите цветна снимка, но все пак Аг може да ви насочи по-добре.

# 682
Сигурно повечето от вас са чели мои мнения в този форум, в които съм давал различни съвети и препоръки за лечение на тази инфекция! Самият аз се боря от 2 години с нея, за съжаление безуспешно, но съм сигурен, много от вас ще я преборят!
За съжаление при мен случаят е по особен! Отначало уреаплазмата беше установена единствено на пср тест без антибиограма и я лекувах с различни комбинации (доксициклин + азитромицин, левофлоксацин, моксифлксацин и миноциклин)! Всичките опити бяха неуспешни!
През тези 2 години пръснах може би над 500лв за изследвания в частни лаборатории на урина, еякулат и уретрална секрети, които да изолират причинителя и да идготвят антибиограма!  Както се може би се досещате, лабораториите не успяха да изолират нищо посредством културалния метод и ми връщаха негативни резултати, въпреки изразените уретрални симптоми!

Преди месец дадох еякулат за изследване в лабораторията на болница Пълмед, Пловдив! Единствено там успяха да изолират ureaplasma urealyticum в степен над 10^5, което означана активна инфекция!
И тук идва проблема с моята дългогодишна инфекция! Оказва се, че според антибиограмата, бактерията е резистентна на тетрациклините( с изключение на миноциклин) и макролидните антибиотици(азитромицин, кларитромицин и др.). Единствено активни са левофлоксацин и моксифлоксацин!
Миноциклин автоматично отпада от възможните варианти за лечение, защото при предишния ми опит с него развих странична реакция изразяваща се в повишено вътречерепно мозъчно налягане съпроводено със силно главоболие, мускулни болки и обща отпадналост! С левофлоксацина съм издържал 10 дни, след което започват да ме болят сухожилията и трябваше да го спра, а този период е крайно недостатъчен да унищожи бактерията, тъй като същата има изграден биофилм и се налага курс на лечение поне 3 4 седмици!
Единственият ми вариант е комбинация от левофлоксацин + пристамицин! Вторият антибиотик го няма в България! Единствено в Румъния, Украйна, Русия и Франция! Ако има някой във форума с възможност да го поръча и да ми го изпрати в България ще съм безкрайно благодарен!

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 13:11 от Nike90

# 683
Някой лекувал ли е уреаплазма с антибиотик “Бисептол” и вагинални глобули?

# 684
  • София
Здравейте!
Преди около месец бях на АГ, тъй като предходен лекар ми видя шийката и направо искаше да ми вземе биопсия, имало изменена тъкан.
Да, но другия ми пусна изследвания и се оказах с уреаплазма. Никой репродуктивен (имаме вече две ин витро процедури) не видя течност зад матката, нито ми е пускано изследване. Както и да е.
Имаме аз и мъжът ми лечение, което е в своя край вече.
По думите на гинеколога възпалението обаче е от години вероятно. Въпросът ми е как се знае откога е, без да имам оплаквания?

# 685
Каква е тази течност зад матката? Интересно как имате реподуктивни процедури без изследване на плазми, доколкото знам е задължително.
Според мен няма как да се разбере откога си носител. Почти всички хора имат уреаплазми и при много малка част създават проблеми, т.е. имат симптоми. Носител не означава непременно възпаление. Възможно е да си я носиш още и от първия полов контакт (независимо от презерватив).

# 686
  • София
Течност следствие на възпалението, преди 2 седмици ме прегледаха пак и вече нямаше. Ами в болница "Надежда" не е явно, което вече ми е за урок да си настоявам. Simple Smile

Колко време след края на лечението се пускат нови изследвания?

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 16:08 от NadezhdaML

# 687
На мен ми казаха след 3 месеца контрола и ако не се е повлиявло   ще правим антибиограма и според нея ще продължим лечението

# 688
  • София
3 месеца? Не е ли прекалено?

# 689
И аз това се чудя, но за първи път се сблъсквам с този проблем и не мога да преценя Confused Моля се да съм имала късмет и да съм се отървала от първия път, защото ако трябва да чакам още 3 месеца ще се гръмна :Д Дано някой от излекувалите се да сподели също мнение

Общи условия

Активация на акаунт