Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 978
  • 884
  •   1
Отговори
# 690
3 или 4 седмици чаках

# 691
  • Сф
И аз контрола след около месец.

# 692
Аз правих контрола след месец. Излекувах я след второ лечение. Преди да разбера, че имам уреаплазма моят репродуктивен също видя изменения в тъканта около шийката на матката, взехме биопсия и изследвах почти всички щамове на HPV, Слава Богу всичко отрицателно. Накрая в коментара на биопсията ми казаха, че може да се касае за отминал папилома вирус, питаха ме дали съм имала брадавици и т.н - никога не съм имала, но предишният ми партньор е имал преди.
Репродуктивният пусна и изследване за микоплазма, уреаплазма и хламидия и беше положително за уреаплазма парвум.

# 693
Аз правих контрола след месец. Излекувах я след второ лечение. Преди да разбера, че имам уреаплазма моят репродуктивен също видя изменения в тъканта около шийката на матката, взехме биопсия и изследвах почти всички щамове на HPV, Слава Богу всичко отрицателно. Накрая в коментара на биопсията ми казаха, че може да се касае за отминал папилома вирус, питаха ме дали съм имала брадавици и т.н - никога не съм имала, но предишният ми партньор е имал преди.
Репродуктивният пусна и изследване за микоплазма, уреаплазма и хламидия и беше положително за уреаплазма парвум.
А с какво се лекувахте при втория опит? Аз три курса лечение направих и не мога да излекувам уреаплазма парвум.

# 694
А с какво се лекувахте при втория опит? Аз три курса лечение направих и не мога да излекувам уреаплазма парвум.

Втория път бе изписан Вибрамицин - първите три дни 2 по 1 и още 7 дни 1 по 1
Невробекс 2 по 1 за 10 дни
Прокомбо таблетки 1 по 1 за 10 дни

# 695
Аз се отървах от микоплазма хоминис и уреаплазма уреалитикум с 18 дни доксициклин, което беше второ лечение за мен. Контролата ми е 3 месеца след лечение, не успях на 40-ти ден. Пих го на своя глава толкова дълго, защото първото лечение беше крайно неподходящо (сумамед) и не свърши нищо и се бях изнервила от пари за тестове и лекари и неефективни лечения. Но го пих след антибиограма, та не стрелях в тъмното.
Навлякох си друг проблем, стафилококи и стрептококи в гърло и нос, не знам дали дисбаланс от доксито или последствие от вирусна респираторна инфекция, която ме сполетя докато го пиех. Но сега един зинат доктора каза ще ги оправи и тях Grinning
Най-накрая завъдих лактобацили, след дълго отсъствие, без особени усилия.

# 696
  • София
Доксициклина е много силен. От аптеката си взех пулсет, 1 т. сутрин - създва защитен филм във стомаха.
Миналата седмица ми приключи лечението, но имам секрет леко жълтеникав и се притеснявам, че гадината е още там. 👿
Днес съм на гинеколог, но по друг повод, ще си кажа.
Пс. Антибиограма не ми е пускана.

# 697
Здравейте!
Искам да Ви попитам нещо от чисто любопитсво. Понеже съм лекувала уреаплазма няколко пъти, всяко лечение е било с азитромицин или вибрамицин, но на Антибиограмата винаги е имало около 10 други чувствителни антибиотика. Та въпроса ми е има ли сред вас излекували се успешно с друг антибиотик? На мен всеки път ми е излизало чувствителен на миноксициклин, моксифлоксацин, но както виждам и от форума лечението е основно с първите изброени. Ако сте правили схема на лечение с друг АБ колко дълга е била?
Честито Съединение!

# 698
Ако е чувствителна на вибрамицин, въобще не ви трябват другите антибиотици -- дават много повече странични ефекти. Към азитро дори и да показва чувствителност, не съм чула някой тук излекувал се -- или е кратка схемата или чувствителността е за много по-високи дози, от препоръчания принципно прием за хора.

# 699
Момичета, някоя да е успяла да се пребори уреаплазмата с АБ - Левоска и ако да за колко дни?

# 700
Здравейте , лекувам паврум. Изписан ми е само Панцеф и то за 10дена по едно хапче. Попринцип вярвам на доктора си но той много лежерно и спокойно се отнася към този мой проблем.  Смятате ли че дозата е малка ?

# 701
Здравейте. След лечение на уреаплазма и отрицателна проба на урина, сега си пуснах в Геника Фемифлор плюс на вагинален секрет, който предния път беше чист, сега ми излиза в жълто Уреаплазма 10.3 т.е малко под 10.4. Някой знае ли какво означава това ? Че вече жестоко ми писна от тази гадост...
Само да уточня, че преди 6 месеца когато я открих в урината, Фемифлора не я засече вагинално...

# 702
Вагинален или цервикален секрет? Ако уреаплазмата е само във вагиналния, няма проблем - там е нормално да я има. Не трябва да е в цервикалния обаче.
Ако отрицателното контролно изследване е било само на урина, е възможно само там да е изчистена.

# 703
Вагинален или цервикален секрет? Ако уреаплазмата е само във вагиналния, няма проблем - там е нормално да я има. Не трябва да е в цервикалния обаче.
Ако отрицателното контролно изследване е било само на урина, е възможно само там да е изчистена.

Пуснах вагинален и цервикален в Геника фемифлор плюс . Но на изследването не пише от кой секрет е изолирана. Само е дадена оцветена в жълто стойност 10.3, което е под границата , но все пак е отбелязано и го има.
Но когато търсих причинителя за циститите, пусках отново вагинален и цервикален и урина. Тогава излезе само в урината...

# 704
Пуснете само плазми ПСР с цервикален секрет. И аз съм правила Фемофлор плюс, там показа уреаплазма парвум 10^4,5. Докторката тогава ми обясни, че е възможно да е само във влагалището, което не е проблем. Ако се изолира в шийката, тогава е хубаво да се махне.

Общи условия

Активация на акаунт