Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 554
  • 884
  •   1
Отговори
# 735
Моят мъж беше положителен и въпросът не стоеше. Но лекарите обикновено казват и двамата да пият АБ, назад по темите има доста такива случаи.

# 736
Винаги пие и партньорът, при мъжете понякога излизат чисти тестове.

# 737
  • София
Половинката имаше изписано същото лечение като моето.
И двамата сме вече отрицателни.

# 738
Здравейте, искам и аз да се включа. След едногодишни оплаквания от течение и парене по време на полов акт, реших на своя глава да си пусна изследване за микоплазми и уреаплазми и излезе положителен за уреаплазма паврум. Вече изчетох доста по темата и док ми назначи лечение: Доксициклин 2х2 за 7 дни, след това Азитрокс по 1 на ден за 5 дни; Флукорик капсули на 3,5,7,9,12 ден и Полижинакс глобули за 12 дни. Каза задължително пробиотик, като сега се чудя какъв да избера за толкова дълъг курс лечение. Приятелят ми в понеделник ще си пусне изследвания, защото лекаря каза, че за него също трябва да се изпише лечение, явно няма да е същото като моето, а ако е отрицателен да пие само Азитрокс за 5 дни. Дали има нужда от това да пие, ако той е отрицателен според вас? Бях и при друга гинеколожка за 2-ро мнение и тя ми изписа Азакс, ако не се лъжа за 6 дни по 1 на ден и след това някакви глобули за 12 дни, което на мен ми се вижда малко и тя каза, че ако приятелят ми е отрицателен да не пие нищо, ако е положителен същото като мен. Сега се чудя кой е по-прав в този случай. Ще се радвам и на мнения по този въпрос, вие как сте процедирали с половинката си?

Писала съм много назад в темата за моята сага, има и много информация от други момичета - партньора се лекува независимо от неговия резултат, защото може да е само преносител. При мен точно така се получи - първия път се лекувах само аз и после се видяхме в чудо.
Курса само с Азакс за 5-6 дни е кратък обикновено. А пробиотик дълго ще трябва да се пие след толкова антибиотици, така че със сигурност може да се пробват 2-3 вида. Не помня аз какви пиех, но вече има нови и уж по-добри

# 739
Аз просто се чудя дали не е много кратък курса само с Азакс и съм пред дилема дали да приемам краткият антибиотичен курс от 6 дни или дългия от 12, защото чета, че повечето дами са с дълги курсове макар и това да не е гаранция, че ще се излекува от първия път. Истината е, че съм малко наплашена. На 23 години съм и те първа започвам да мисля за деца и т.н. и излиза нещо такова, което предизвиква спонтанни аборти и е трудно лечимо, а толкова съм се пазила винаги и се изнервям на тази гад само.

# 740
Аз просто се чудя дали не е много кратък курса само с Азакс и съм пред дилема дали да приемам краткият антибиотичен курс от 6 дни или дългия от 12, защото чета, че повечето дами са с дълги курсове макар и това да не е гаранция, че ще се излекува от първия път. Истината е, че съм малко наплашена. На 23 години съм и те първа започвам да мисля за деца и т.н. и излиза нещо такова, което предизвиква спонтанни аборти и е трудно лечимо, а толкова съм се пазила винаги и се изнервям на тази гад само.

Аз бих заложила на дългото лечение, което Ви е изписано, за да няма проба-грешка. Азакс е със същата съставка като азитромицин. А доксициклин и азитромицин се водят двата антибиотика, които борят нашата приятелка уреаплазмата. Според мен, първия Ви лекар е изписал по-сигурно лечение (според моя опит)

# 741
Само от четене на мнения не е ок да се променя курса на лечение.
Лекарствата въздействат на целия организъм.
Някои се излекуват от един курс, други правят няколко.
Това е строго индивидуално.
Ако ти си от първия случай все едно ще се тровиш организма за всеки случай.
И също така трябва да имаш търпение.
Нищо не се случва случайно.

# 742
Да, аз много мразя антибиотици. Като цяло не бях пила от дете, а за една година от тази глупост където не се откри навреме ще пия за 2-ри път. Не искам да се тровя излишно, но двама различни лекари ми изписват две различни неща и ми дават две различни мнения. Просто ми е чудно кой е прав и кой крив?

# 743
Така е, Валя, и аз не бях пила АБ сигурно от дете и психически го приех зле, че трябва да пия толкова силен АБ за толкова дълго време. Но за съжаление няма друг начин да се отървеш от Уреаплазма. Няма как да знаем кой лекар е прав и кой крив - твоя ще е преценката. Аз на твое място бих направила по-дългия курс защото е по-вероятно да унищожи гадината. Успоредно си вземи добри пробиотици - ние пиехме Синкванон, 2х на ден около 3ч след АБ, аз взимах и допълнително за вагиналната флора. Пробиотиците се пият поне още 2 седмици след спиране на АБ. Задължително си вземи и антигъбично, ако не са ти предписали, аз пиех по 1т. Микомакс на всеки 4 дни. И да органичи млечните продукти поне 2ч преди и след АБ - намаляват ефективността на АБ. След приключване на курса с АБ гледай да хапваш здравословно, с много зеленчуци, прясно кисело зеле (не консервирано, трябва да има живи бактерии), истинско кисело мляко и кефир и ще си възстановиш бързо чревния микробиом Simple Smile

# 744
Преди час изпих първата доза от Доксициклин и така ми се догади в момента, че не е истина. Чакам още малко да пийна и пробиотик и се надявам да ми размине. Иначе благодаря Герка, мисля че флукорика и полижинакса са противогъбични. То едно лекуваш и друго се появавя. С тия антибиотици е нещо страшно.

# 745
Здравейте, от ДНК пакет на стерилна урина ми излезе положителен резултат за уреаплазма. Сега чакам резултати от цервикален секрет. Двама лекари, при които ходих, изразиха съмнение за достоверността на резултата от урината. На някоя от вас случвало ли се е да има положителен резултат от урина, а от цервикален не. И отделно, доколкото разбрах в определено количество, уреаплазмата нормално си живее в организма. Даже някъде прочетох, че някои лаборатории ги изследват на степени, дали е така?

# 746
Здравей,

От моя опит до сега 1 от 5 репродуктивни специалиста препоръчва да се лекува и предписва антибиотик. При мен също е ниско микробно число и резултата от Геника ми е "абсолютна нормоценоза (нормалност)".
Радвам се, че стигнах до такъв лекар и ще я лекувам, защото при евентуална бременост сигурно щях да се притеснявам от нея (свързва се с аборти в напреднала бременност).

Здравейте, от ДНК пакет на стерилна урина ми излезе положителен резултат за уреаплазма. Сега чакам резултати от цервикален секрет. Двама лекари, при които ходих, изразиха съмнение за достоверността на резултата от урината. На някоя от вас случвало ли се е да има положителен резултат от урина, а от цервикален не. И отделно, доколкото разбрах в определено количество, уреаплазмата нормално си живее в организма. Даже някъде прочетох, че някои лаборатории ги изследват на степени, дали е така?

# 747
Благодаря, а какво лечение ти назначиха?

# 748
Слабо 😂 поне в сравнение с леченията, които съм виждала тук - азотримецин 4 хапчета през ден. Но ще пробвам и ще се надявам. Simple Smile Доктора каза, че не е вярно, че се лекува трудно, а просто лесно се презаразяваш. Така че ще правя голяма дезинфекция, пране и гладене като го почна. ММ е на същото лечение.

Благодаря, а какво лечение ти назначиха?

# 749
Може ли да споделиш името на лекаря, ако е удобно? Може и на лично ☺️

Общи условия

Активация на акаунт