Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 346
  • 884
  •   1
Отговори
# 75
Безсмислено е да правите нов курс на лечение, но със същите АБ. Намерете компетентен лекар и опитайте да направите антибиотрама.

# 76
Безсмислено е да правите нов курс на лечение, но със същите АБ. Намерете компетентен лекар и опитайте да направите антибиотрама.

Имам антибиограма и съм чувствителна към същите антибиотици.

# 77
Чела съм в Редит за хора пробвали същата схема по-дълго време и са се излекували. Вие колко дена пихте? Минимум 14 трябва, във вашия случай по-дълга схема би значило 21. И не, не е фрапантно - хората пият доксициклини за акне по три месеца (много лекари се правят на дръж ми шапката, възклицават за дизбактериози и след три дена курс правят въпросителни физиономии защо още има бактерия).
Може да пробвате с миноциклин - той е алтернатива на вибрамицина, не се приема много в България, затова и мал шанс да сте резистентна. Резистентните/пробвалите вибрамицин често после пробват и мино, масово съм чела, че е със същата успеваемост, ако не и по-силен.
Супер за лечение на уреаплазми е д-р Лазороски в Пловдив. Чете много и той западна медицинска литература, може да си обсъдите алтернативите.

# 78
Благодаря за споделената информация! Аз не съм резистентна нито към вибрамицин, нито към азакс, а според антибиограмата би трябвало да сработят. Затова и се надявам по-дълъг/по-силен курс да помогне този път. Преди съм пила 14 дни вибрамицин и 2 таблетки Азакс след това. Тогава обаче изобщо не се пазихме, т.е може би става въпрос за презаразяване.

И аз чета в Reddit и изобщо не ми се иска да пробвам все още с моксифлоксацин, както там се препоръчва. Но в същото време не искам и да рискувам да го лекувам безкрайно дълго… Това ми е трети курс, втори със същите антибиотици като първия път. Следвам всички съвети за имуностимуланти, пробиотици, хранене и т.н.

Edit: стойнстите преди първия курс на лечение с вибрамицин+азакс бяха 10^5.2, а 2 месеца след това на повторно изследване 10^3.9, така че поне за мен това е индикация, че има ефект.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 11:13 от mommy22

# 79
Ако съпругът ви не се е лекувал и сте продължили да водите сексуален живот, 100000000000% става въпрос за презаразяване, така че би трябвало да може да повторите схемата. Миноциклинът го дадох по-скоро като алтернатива. Аз съм пила и лево, и мокси, за фейк уреаплазма (ами, чисти бяха изследванията, но един от докторите като реши, че е това и край, други бактерии нямаше), и хич не беше готино изживяване. За мен моксифлоксацинът не върши работа.

# 80

Къде ги правите тези антибиограми? Аз пуснах една в Бодимед в специална среда за уреа и микоплазма и не успяха да изолират бактерия., при все че  реди това ДНК тестът беше положителен.

# 81

Къде ги правите тези антибиограми? Аз пуснах една в Бодимед в специална среда за уреа и микоплазма и не успяха да изолират бактерия., при все че  реди това ДНК тестът беше положителен.

В Cibalab с урина правя след всяко лечение. Но чакам от 1 до 3 месеца след лечението, за да е точен резултата.

# 82

В Лаборекспрес също правят антибиограма, но не ДНК анализ, ами микробиология

https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/mik … plazma-ureaplazma

# 83
Здравейте, моите изследвания в Геника за Уреаплазма също излезнаха положителни, въпреки, че като заключение пишеше “абсолютна нормоценоза”. Както и да е…
Днес започнах предписания курс, а именно:
Доксициклин Стада 100мг 2х1 за 9 дни,
Микомакс 1-5-9 ден,
Бетадин вагинални глобули 14 дни и Биозин пробиотик femme.
Стискайте палци да съм от късметлийките, които се излекуват още от първия курс с антибиотик.
Ще ви държа в течение ❤
П.с. Прочетох много различни методи и курсове за лечение. Моят е значително по-кратък, което ме притеснява

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 23:25 от Shmtv

# 84
Здравейте, отново.
Аз вчера бях при АГ , микробиологията ми е чиста. Обаче аз леко си усещам дискомфорта, който преди беше много по-голям. Помолих го да ми пусне и за уреа и микоплазма, взе ми цервикален секрет и ще чакам седмица за резулат. Междувременно ми изписа вагинален пробиотик Вагибиом и за пиене Феминела урофорте.
Някоя от вас ползвала ли е тези продукти?
Ако си пила антибиотици, няма да излезе на микробиология. Трябва ти ДНК тест.
3lena,  излезе права. Въпреки,че бях само с вагинални глобули, и цервикален секрет взет 14 дни след лечението. Микробиологията ми излезе отрицателна за уреа и микоплазми. Още не съм започнала Вагибиом-а, защото се чудя, дали да не отида при друг лекар. Не се чувствам напълно добре. Дори след полов контакт, пак ми започва това дразнене на входа и леко циститоподобно подпарване.

Моля за мнение за лекар, който успешно  лекува подобни оплаквания? За Пловдив да ме ориентирате?
Ендокринолога ми каза за д-р Минев и проф. Пехливанов от Селена, но там не е ли по-скоро за репродуктивни проблеми, за бременност? Наистина си търся лекар, който ако трябва едно по едно да ми изследва нещата, а не да ме "блъска" с поредното лечение от тип проба-грешка.

# 85
3lena се занимава две години, повече поназнайва от кварталния гинеколог, след като обиколи всичките възможни и чете повече от средностатистическия, за когото съществуват три бактерии максимум. Две мнения по-нагоре препоръчах гинеколог точно в Пловдив, прочетете.
Микробиология 14 дни след прием на антибиотик/поставяне на глобули е пълна простотия, само сте си дали парите. Аз съм била при Минев - експериментира си с антибиотиците все едно не става въпрос за жив организъм. Отгоре на всичко предписва неадекватни режими поне за мен - къси лечения и като не стане работата - оп, още един антибиотик. Той наистина се занимава повече с инвитро май.

# 86
Моля за мнение за лекар, който успешно  лекува подобни оплаквания? За Пловдив да ме ориентирате?
Ендокринолога ми каза за д-р Минев и проф. Пехливанов от Селена, но там не е ли по-скоро за репродуктивни проблеми, за бременност? Наистина си търся лекар, който ако трябва едно по едно да ми изследва нещата, а не да ме "блъска" с поредното лечение от тип проба-грешка.

Чела съм в Редит за хора пробвали същата схема по-дълго време и са се излекували. Вие колко дена пихте? Минимум 14 трябва, във вашия случай по-дълга схема би значило 21. И не, не е фрапантно - хората пият доксициклини за акне по три месеца (много лекари се правят на дръж ми шапката, възклицават за дизбактериози и след три дена курс правят въпросителни физиономии защо още има бактерия).
Може да пробвате с миноциклин - той е алтернатива на вибрамицина, не се приема много в България, затова и мал шанс да сте резистентна. Резистентните/пробвалите вибрамицин често после пробват и мино, масово съм чела, че е със същата успеваемост, ако не и по-силен.
Супер за лечение на уреаплазми е д-р Лазороски в Пловдив. Чете много и той западна медицинска литература, може да си обсъдите алтернативите.

# 87
3lena, Clo, благодаря ви!
3lena, аз наистина имам съмнения, че е точно това, защото моите усещания най-наподобяват описваните симптоми за тези гадини.
Ще се поинтересувам за този лекар. Надявам се да не е това, но каквото и да е , да успее адекватно да намери причината.
Да ви кажа честно в последните 6 месеца се чувствам непълноценно, но се чувствам и като опитно зайче.
Този последния лекар след лечението, каза, че мястото ми било спокойно и трихомоните били изтрепани. Т.е. за него съм имала трихомони, не съм изледвана за това. Изписа ми тинидазол еднократно 2гр. за мен и мъжа. Клион-Д за 10 нощи и тридерм крем за мазане и за двамата. После на прегледа каза, че трихомоите били изтрепани и мястото било спокойно. А аз даже не смеех да правим с..., за да не възвърна всичко. А, после вече като пробвахме , усещането леко се завръща, не е със същата сила, но го има.
Удачно ли е да си слагам сега пробиотика, който ми изписа Вагибиом или направо да отида при въпросния лекар в Пловдив?
Не познавам много града, но се надявам да успея да намеря лесно доктора, също дали работи с направления?

# 88
# 89
3lena, а да попитам, долу-горе колко време е необходимо да мине след някакво лечение, че да покаже наличие на уреа или микоплазми? Мисълта ми е, такава, че да пресметна сега ли да отида или да изчакам още време от последното приложение на Клион-а. Или за ДНК теста няма значение?

Общи условия

Активация на акаунт