Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 55 331
  • 884
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!
От друга тема, в която споделих оплакванията си ме насочиха към тези бактерии и намерих темата.
Та, от 5-6месеца и аз съм в кръговрат. Мен за разлика от вас ме лекува ха без изследвания, първо за херпес, после за бактерии, после за гъбички и накрая като от нищо не ми минаваше ми пуснаха микробиология. Излезе е. Коли масово, но нямах антибиограма и ми дадоха полижинакс 6 вечери. После  смених АГ, пусна ми микробиология вече бяха минали към 2месеца от предната. И докато чакам резултата започнах КлионД, тридерм и еднократно тинидазин. Последното и за мъжа ми.
Послр излязоха резултатите ЧИСТИ.
Обаче аз продължавам с дискомфорта, парене, затопляне, сухота, сякаш съм ожулена на срамнитр устни и тази рана не може да заздравее. Да уточня, че изобщо не ми е до секс и вече повече от месец не сме правили, защото и по време на него и след него пак ми е много гадно. Мъжа ми имаше леки оплаквания 2 дни , но 2 месеца след моите оплаквания. Такива оплаквания съм имала през годините, но след някакво лечение е отшумява ли всичко. Сега е различно сякаш съм нон-стоп със цистит, но пък не ходя постоянно в тоалетната. Ще пускам и хормони - естроген, прогестерон, кортизол, тсх( с хипофункция и Хашимото съм).
Не съм аз същия човек. Питам се, ако е това от къде дойде. С ММ сме от 20г. заедно. Аз съм нямала полови контакти с други мъже. Чета, че това се предава по полов път, означава ли това, че мъжа ми е бил с друга и от нея да го е лепнал. Не съм се съмнявала никога в него. И сега ми е толкова объркано всичко.

# 61
Здраввйте,
Мъж съм на 28г., може ли да ми кажете къде в Пловдив мога да си пусна изследвания за ureaplasma parvum с антибиограма ? Открих я на pcr, но няма антибиограма. Благодаря предварително.

# 62
Здраввйте,
Мъж съм на 28г., може ли да ми кажете къде в Пловдив мога да си пусна изследвания за ureaplasma parvum с антибиограма ? Открих я на pcr, но няма антибиограма. Благодаря предварително.
В Бодимед имат микробиология, пакет пикочно-полови болести за мъже. Включва това

Антибигограмата се заплаща отделно още 10 лв., при изолиран причинител.

# 63
Благодаря, точно в бодимед я открих на pcr.  Явно ще отида отново. Пих 2 седмици доксициклин и сега започнах седмица азитромицин (вече 7 ден) по предписание на уролог, но продължавам да имам секрет, когато съм в ерекция.
Също така имам добър хранителен режим, приемам масло от риган, кисело мляко,  кокосово масло, ям чесън, приемам пробиотик, джинджифил, ябълков оцет. Има ли какво още да добавя ? Приемам и имунобор (червена боровинка) и биозин ( бета глюкани ), витамин С, Омега 3.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 11:15 от Myprotein

# 64
Щом сте започнали лечение, по-добре изчакайте месец след последния прием на антибиотик и пуснете отново PCR. Горе-долу толкова трябва да мине и за микробиологично изследване. Иначе могат да изляза фалшиво отрицателни резултати.

# 65
Не е ли дълъг периодът ? Защото после ще е по-трудно лечението след такава почивка за бактерията? Не съм пробвал florquinolones.
Обмислям да пусна изследване на 15, 30 ден също.

# 66
Здравейте искам да попитам откриха ми уреаплазма докато съм бременна с 2 детенце, не се знае в какво количество е предполага се че я имам повече от 4 години. До сега съм нямала никакви симптоми. Възможно ли е да не се лекува и да е в малки стойности, който не пречат

# 67
Здраввйте,
Мисля, че ще можете и в Торакс, но не съм сигурна, обадете се да питате.
От хинолоните по западни протоколи се предписва само моксифлоксацин, но при някои хора действа и левофлоксацин (имайте предвид, че дават гаднички странични ефекти). Секретът може да е от други бактерии, често с уреаплазмата се развиват коинфекции.

# 68
Здравейте!
Пуснах си изследвания в Геника, но нямам антибиограма. Бактериите са ми в ниски стойности, но имам постоянни оплаквания. Някой може ли да ми каже къде могат да ми направят такъв тип изследвания, но с антибиограма.

# 69
Здравейте, отново.
Аз вчера бях при АГ , микробиологията ми е чиста. Обаче аз леко си усещам дискомфорта, който преди беше много по-голям. Помолих го да ми пусне и за уреа и микоплазма, взе ми цервикален секрет и ще чакам седмица за резулат. Междувременно ми изписа вагинален пробиотик Вагибиом и за пиене Феминела урофорте.
Някоя от вас ползвала ли е тези продукти?

# 70
Не е ли дълъг периодът ? Защото после ще е по-трудно лечението след такава почивка за бактерията? Не съм пробвал florquinolones.
Обмислям да пусна изследване на 15, 30 ден също.
И аз съм мъж, може ли да споделиш какви са симптовите при геб и какъв е цвета на секрета? Имаш ли парене или сърбеж на отвора на уретрата?

# 71
Здравейте, отново.
Аз вчера бях при АГ , микробиологията ми е чиста. Обаче аз леко си усещам дискомфорта, който преди беше много по-голям. Помолих го да ми пусне и за уреа и микоплазма, взе ми цервикален секрет и ще чакам седмица за резулат. Междувременно ми изписа вагинален пробиотик Вагибиом и за пиене Феминела урофорте.
Някоя от вас ползвала ли е тези продукти?
Ако си пила антибиотици, няма да излезе на микробиология. Трябва ти ДНК тест.

# 72
3lena, не съм пила АБ, но 10 дни слагах
вагинално Клион-Д, а той е с метронидазол. Този днк тест, как се прави?

# 73
Цервикален секрет, но вместо да се направи посявка, се прави PCR анализ. В Геника се получава резултат до три дни от постъпването на пробата в лабораторията.

# 74
Има ли някоя от вас, която се е излекувала с втори курс вибрамицин + Азакс?

Първо пихме вибрамицин и Азакс, после левофлоксацин. Контрола два пъти и след двете лечения и пак е +, макар и в по-ниски стойности.
Според АБ уреата ми е чувствителна към първите два антибиотика, но този път курсът на лечение ще е по-дълъг.

Общи условия

Активация на акаунт