Уреаплазма и Микоплазма - 4

• 56 324
  • 884
  •   1
Отговори
# 270
На стерилната урина излезе ли нещо? И ако - не, тогава задължително пусни ДНК в Геника и на урина. На мен така всички тестове ми идваха чисти, включително и ДНК на секретите, но ДНК на урината се оказа съвсем друга история.
В понеделник ще излязат резултатите от стерилната урина. А от цервикалния секрет ще е готово в сряда
В моя град няма Геника, но в Цибалаб правя на урина за уреаплазма
Ако е отрицателен от секрета, ще пусна и урина за всеки случай
Благодаря за съвета!

# 271
Хубаво е не само ДНК на урина за уреаплазма, а цялостен панел. Циститът винаги е с едни симптоми, независимо от бактерията. Тоест ако излезе негативно ДНК на уреаплазма, не означава, че няма инфекция с нещо друго. Мен ме баламосваха сто години, че е някаква останала уреаплазма, пих си АБ-та за нея, накрая се оказа е. коли.

# 272
Хубаво е не само ДНК на урина за уреаплазма, а цялостен панел. Циститът винаги е с едни симптоми, независимо от бактерията. Тоест ако излезе негативно ДНК на уреаплазма, не означава, че няма инфекция с нещо друго. Мен ме баламосваха сто години, че е някаква останала уреаплазма, пих си АБ-та за нея, накрая се оказа е. коли.
Как се казва този цялостен панел на изследване на урина?

# 273
Фемифлор плюс в Геника пак. Просто даваш първа сутришна урина (без тоалет) в стерилна чашка.

# 274
Може ли да хвърлите един поглед върху изследването ми за уреаплазма /цервикален секрет/ и микробиология /влагалищен секрет/. Толкова се молех да не е уреаплазма
Юли месец беше отрицателно. Преди седмица се появи парене, често уриниране в малко количество, но този път имаше и кръв в урината.
Пуснах и стерилна урина излезе чиста. Прилагам снимка и на изследването от обикновената урина.
Моля споделете какво мислите. Утре съм на нефролог, а чак след две седмици съм на гинеколог.

# 275
здравейте, предстои ми цветна снимка. Ако всички други изследвания ( кръвни ПКК, СУЕ и за хламидия ) са ок, ако и микробиологията е  ок, но ДНК тест намира уреаплазма парвиум, може ли да се направи цветна снимка или трябва да се излекува първо. Четох доста противоречиви мнения

Благодаря

# 276
Разбира се, че първо се лекува!

# 277
Излязоха всички резултати:
ПКК е ок всичко в нея
СУЕ е ок
Микробиология е ок
IGa - 4.7 - ok
IGg - 1.8 - ok

no IGm - 11.9 над границата
и от секрет от 5те неща които изследваха - ureaplasma parvum е положителна.

Днес трябваше да ходя за цветна снимка и незнам какво да правя. Предполагам, че като отида и покажа изследванията и ще ми кажат дали може да се направи сега или ако не какви антибиотици да пия ...
Само незнам с кого да се консултирам - с репродуктивния специалист, който ме изпрати за тази цветка снимка, или със специалистта, при когото ме пратиха за цветна снимка.

Също така дали може резултатите да не се вярни, защото предния месец слагах глобули - алирин рапид и после флоражин и след последната глобула са минали около 10-12 дена

Благодаря

# 278
Igm показва наличност на патогени, което се потвърждава и от ДНК теста, че имате уреаплазма, кое още ви съмнява, че резултатът не е верен ? Пиете един курс антибиотик и на следващия цикъл правите снимка, защо се притеснявате ?

# 279
Глобулите - които и да са - не биха имали влияние върху уреаплазмата. Ако се лекуваше толкова лесно, нямаше да има вече четири изписани теми. Но не правете снимка без да сте се излекували.

# 280
  • София
На мен ми излезе цитонамазката... не е добре.
Възможно ли е да предвид уреаплазмата, да дава и отклонение в цитонамазката? Лекаря ми ме праща при друг за колкоскопия. Може ли да се направи с наличието на уреаплазма,  в момента пия антибиотик, днес ми е 7ми ден.
Много съм притеснена, до сега е била ок винаги.

# 281
  • Сф
Моето цито също излезе лошо заради уреаплазма- развила съм цервицит. Утре съм на преглед при др Делчев, да видим и той какво ще каже.

# 282
да, отидох на лекар и ми изписа 12 дена вибрамицин + пробиотик + микомакс. Другия месец ще правим цветната снимка

# 283
Някой пил ли е Кимокс за 14 дена? Доста ме притесняват страничните ефекти, за които чета

# 284
Аз една седмица в комбинация с азитромицин и смея да твърдя, че нямах странични ефекти, към края на лечението  бях по-отпаднала.

Общи условия

Активация на акаунт